Limoncello Spritz

Limoncello Spritz on raikas ja trendikäs drinkki Italiasta. Helppo cocktail yhdistää Prosecco-kuohuviinin ja Limoncello-liköörin. Katso ohje!

Limoncello-Spritz-drinkki
logo

1

logo

0 h 5 min

logo

8 %

Limoncello kuohuviini drinkki Limoncello Spritz on raikas hittidrinkki, jossa yhdistyvät kirpeä sitruuna ja pehmeä Prosecco. Jos pidät Aperol Spritzistä, pidät todennäköisesti myös Limoncello Spritzistä. Katso raikas Limoncello Spritz resepti:

Limoncello Spritz drinkki

AINEKSET

 • Jäitä

 • 4 cl Limoncelloa

 • 10 cl Proseccoa esim. Zonin

 • kivennäisvettä esim. S.Pellegrino

 • koristeeksi mintunoksia ja sitruunaviipaleita

VALMISTUSOHJEET

  1. Täytä viinilasi jääpaloilla.

  2. Kaada lasiin limoncello ja prosecco.

  3. Täydennä kivennäisvedellä ja sekoita varovasti.

  4. Koristele sitruunan viipaleilla ja mintun oksilla.

Limoncello on perinteinen sitruunalikööri, joka on peräisin Etelä-Italiasta, erityisesti Amalfin rannikolta ja Sorrenton niemimaalta. Paras Limoncello valmistetaan sitruunalajikkeesta, joka on suurikokoinen ja jonka kuori on erityisen ryppyinen.

Limoncello Spritz, joka tunnetaan myös nimellä Limoncello prosecco, on puolestaan peräisin Pohjois-Italiasta kuten Proseccokin. Limoncello Spritz on yhdistelmä näiden kahden juoman parhaita puolia: limoncellon makeus ja proseccon raikkaus tekevät siitä kepeän herkullisen kesädrinkin, joka sopii erityisen hyvin alkudrinkiksi tai aperitiiviksi. Monille limoncello drinkki on saavuttanut paikan kesän suosikkijuomien joukossa.

Kun haluat nauttia palan Italiasta, valmista siis Limoncello Spritz ja unelmoi aurinkoisista päivistä Amalfin rannikolla. Salute!