Daiquiri
Daiquiri on klassinen rommipohjainen lyhyt cocktail. Katso ohje ja ihastu!
Daiquiri on klassinen cocktail, joka valmistetaan rommista, limettimehusta ja sokerisiirapista. Daiquiri valmistetaan ravistamalla joko cocktail shakerissa tai kotioloissa vaikkapa proteiinijuomashakerissa.
Daiquiri drinkin historia juontaa juurensa 1900-luvun alkuun. Tämän trooppisen raikkaan cocktailin kerrotaan saaneen alkunsa Kuuban Daiquiri-kaivosalueelta, jossa amerikkalainen insinööri Jennings Cox sekoitti rommia, limettiä ja sokeria luodakseen virkistävän juoman kuumiksi päiviksi. Yksinkertainen mutta maukas drinkkiresepti levisi nopeasti ja saavutti suosiota ympäri maailmaa.
Daiquiri on monipuolinen cocktail, jota voi nauttia monissa eri yhteyksissä. Klassinen Daiquiri on loistava valinta aperitiiviksi ennen ateriaa, ja sen keveys ja raikkaus tekevät siitä hyvän vaihtoehdon vaikkapa kesäjuhliin. Lisäksi Daiquiri on pohja monille drinkkimuunnoksille, kuten Strawberry Daiquiri ja Frozen Daiquiri.
Daiquiri resepti:
AINEKSET
4,5 cl vaaleaa rommia
1,5 cl sokerisiirappia
2,5 cl limemehua
limen siivu
jäitä
VALMISTUSOHJEET
Jos haluat mahdollisimman kylmän Daiquirin, laita cocktail-lasi jäähtymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Laita rommi, sokeriliemi, limemehu ja jäät ravistimeen.
Ravista voimakkasti.
Kaada juoma siivilän läpi cocktail-lasiin.
Koristele Daiquiri halutessasi limen siivulla tai kuorella.
Vinkki!
Valmista sokeriliemi keittämällä yhtä suuri määrä sokeria ja vettä hiljaisella lämmöllä pari minuuttia. Anna jäähtyä.
Passion MojitoISH
Oletko kokeillut alkoholitonta Mojitoa, jonka pohjana on romminmakuinen alkoholiton tisle ISH Caribbean Spiced -tisle? Tämä mojito saa makua myös passionhedelmästä.
Katso resepti »Irma drinkki tai booli
Raikas ja helppo Irma drinkki on yksi suomalaisista klassikoista. Tai tee Irmasta booli! Katso ohjeet
Katso resepti »Näin teet sangrian - katso sangria ohje ja vinkit
Sangrian ohje on todella helppo! Mutta mitä espanjalaisen sangrian resepti tarkalleen ottaen pitää sisällään ja miten tehdään paras sangria?
Lue lisää »