Raparperi-Mansikka Spritz

Kesäinen Spritz-drinkki maistuu ihanasti raparperilta ja mansikalta. Koristele lasin reuna kauniisti marjajauheella. Katso herkullinen drinkkiohje!

Raparperi-Mansikka_Spritz

Raparperi-Mansikka Spritz drinkkiohje

AINEKSET

  • Sitruunan tai limen lohko

  • Karpalo- tai mansikkajauhetta (esim. biokia)

  • Hienoa sokeria

  • mansikoita

  • jäitä

  • 8 cl Valio Hedelmätarha® mansikka-raparperimehu

  • 8 cl Zonin Prosecco -kuohuviini

  • (Jos haluat makeampaa, lisää 1 cl sokerisiirappia, ks ohje alempaa)

VALMISTUSOHJEET

    1. Koristele ensin viinilasi – sekoita pienellä lautasella keskenään karpalo- tai mansikkajauhetta ja tavallista sokeria. Hankaa lasin reunaa limen tai sitruunansiivulla ja pyöritä kostea kohta lautasella niin että siihen tarttuu marja-sokeri-seosta.

    2. Laita lasi lähes täyteen jääpaloja ja lisää mansikan lohkoja. Voit käyttää myös jäisiä mansikoita.

    3. Kaada lasiin mehu ja Zonin Prosecco ja sekoita varovasti pitkällä lusikalla.

    4. Jos haluat drinkistäsi makeampaa, lisää loraus sokerisiirappia (ks ohje alempaa)

    5. Koristele drinkki halutessasi miniraparperinvarrella, joka toimii samalla sekoitustikkuna.

Sokerisiirappi

AINEKSET

  • 1/2 sokeria esim. 1 dl

  • 1/2 kiehuvaa vettä esim. 1 dl

VALMISTUSOHJEET

    1. Mittaa puhtaaseen lasipulloon tai korkilliseen astiaan puolet sokeria ja puolet kiehuvaa vettä.

    2. Ravista keskenään niin että sokeri sulaa veden joukkoon.

    3. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa (säilyy hyvänä noin kuukauden verran)

Vinkki! Käytä drinkin ainesosien mittaamiseen esim 4 cl kokoista snapsilasia