Galipette

Raikkaat ja korkealaatuiset ranskalaiset Galipette-siiderit saapuvat Normandiasta - 100 % aitoa omenamehua! Löydät Galipettet useista K- ja S-ryhmän ruokakaupoista sekä Alkon verkkokaupasta.

galipette-siiderit

Galipette-siiderit 100 % omenamehusta

Galipette Cidre on korkealuokkainen ranskalainen siideri, joka valmistetaan perinteisin siiderinvalmistusmenetelmin käyttäen vain hienoimpia käsin poimittuja siideriomenoita. Omenat on kasvatettu Luoteis-Ranskassa Normandian ja Brittanyn omenatarhoilla, joissa omenoita on kasvanut jo kymmenien tuhansien vuosien ajan. Ranskalaisille omenoille tunnusomaista on niiden tanniinisuus, joka tuo siiderin makuun erityistä hedelmäisyyttä, maanläheisyyttä, rakennetta ja pitkän jälkimaun.

Galipette-siiderit fermentoidaan hitaasti ja hartaudella käyttämällä vain 100 % omenamehua ('pur jus', ei tiivistettä) – valmistaminen tapahtuu alueen vuosisatoja vanhojen siideritraditioiden mukaisesti.

Kaikki Galipette-siiderit ovat luonnostaan gluteenittomia ja vegaanisia, eikä niiden valmistuksessa käytetä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Siideriin ei myöskään lisätä vettä missään valmistuksen vaiheessa. Tuloksena on luonnollisesti aito omenasiideri, jonka väri, aromi ja maku huokuvat laatua.

Näin Galipette-siiderit valmistetaan

Kukin Galipette-siideri valmistetaan 10 - 20 eri omenalajikkeesta sekä niiden erilaisista sekoituksista, jotka on valittu kaikkiaan 250 eri omenalajikkeesta. Tavoitteena on valita kustakin lajikkeesta halutut aromit, maut sekä tyylit ja yhdistää ne toivotulla tavalla. Tätä valinta- ja sekoitusprosessia kutsutaan ranskankielisellä termillä l’assemblage, jota johtaa Cellar Master, Maître de Chai, oman kokemuksen, tiedon, taidon, intuition ja intohimon mukaisesti.

SADONKORJUU Omenat poimitaan käsin kerran vuodessa syyskuun ja joulukuun välisenä aikana Luoteis-Ranskassa sijaitsevilta Normandian ja Brittanyn omenatarhoilta.

MURSKAUS Omenat lajitellaan huolellisesti ja pestään. Parhaimmat omenat murskataan kuorineen ja maseroidaan lyhyesti puhtaan omenan tuoksun ja värin aikaansaamiseksi.

PURISTUS Omenat puristetaan hedelmälihan erottelemiseksi. Puristusprosessi on hidas, jotta taataan aromin optimaalisin kehittyminen.

KIRKASTAMINEN Prosessin olennainen vaihe, jossa korkealaatuisin mehu erotellaan tankeissa kirkastamisprosessin aikaansaannoksena.

FERMENTAATIO Kärsivällisen ja poikkeuksellisen pitkän fermentointiprosessin myötä omenan luonnonsokeri muuttuu alkoholiksi ja niin Galipette-siiderit saavat niille ominaisen tasapainoisen maun ja alkoholipitoisuuden.

SEKOITUS Johdonmukaisuuden ja korkean laadun ylläpitämiseksi Galipette sekoitetaan useista cuvéeistä täydellisen tasapainoisen siiderin luomiseksi. Vettä ei koskaan lisätä.

SUODATUS Huolellinen suodatus aromaattisen rikkauden säilyttämiseksi. Samalla sameus poistetaan, jolloin siideri saa kirkkaan värinsä ja terävän meripihkan sävynsä.

PULLOTUS Galipette pullotetaan kylmissä olosuhteissa omaleimaiseen ruskeaan ja pyöreään pulloon, minkä jälkeen se on valmis nautittavaksi.