Pizza Fritta eli friteeratut minipizzat
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Nämä finger foodit ihastuttavat ulkoasullaan. Nauti kuohu- tai roseviinin kanssa.
150 g parmesaania
1 ruukku herneenversoja erilaisia miniversoja, syötäviä kukkia
1/4 dl herneitä
3/4 dl tuoreita mustikoita
1 dl vadelmia
Valmista ensin parmesaanikupit. Raasta parmesaani raastimen hienoimmilla terällä raasteeksi. Laita pellille leivinpaperin päälle parmesaaniraasteesta ohuita ympyröitä kuusi kappaletta. Käytä jokaiseen n. kolme ruokalusikallista parmesaania. Jätä ympyröiden väliin leviämisvara.
Paista parmesaania 180 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja reunat alkavat juuri ja juuri ruskettua eli noin 5 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja anna parmesaanikiekkojen jäähtyä noin puolen minuutin ajan. Nosta ne sitten pieniin muffinssivuokiin ja painele pieniksi parmesaanikupeiksi.
Valmista rakuunamajoneesi (ks. ohje alla)
Laita parmesaanikupin pohjalle nokare rakuunamajoneesia ja kokoa päälle erilaisia versoja. Koristele annos muutamalla herneellä, vadelmilla sekä mustikoilla.
1 keltuainen
1 tl sitruunanmehua
2 valkosipulinkynttä
2-2,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 tl tuoretta rakuunasilppua
Valmista majoneesi. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi raasteeksi. Vatkaa kulhossa sekaisin keltuainen, valkosipuliraaste, sitruunamehu sekä suola.
Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella voimakkaasti sekoittaen, kunnes muodostuu paksu ja kiiltävä majoneesi.
Mausta majoneesi tuoreella rakuunalla.
1 ruukku herneenversoja erilaisia miniversoja, syötäviä kukkia
1/4 dl herneitä
3/4 dl tuoreita mustikoita
1 dl vadelmia
Kokoa salaatti kulhoihin laittamalla parmesaanikupin pohjalle nokare rakuunamajoneesia ja kokoa päälle erilaisia versoja.
tuoreita herneitä
tuoreita vadelmia ja mustikoita
Koristele annos muutamalla herneellä, vadelmilla sekä mustikoilla.
Voit oikaista reseptissä ja maustaa kaupan majoneesin tuoreella rakuunalla sekä valkosipulilla. Reseptin majoneesiohjeesta tulee n. 3 dl majoneesia.
Resepti: Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kävi valmistamassa maailman parasta pizzaa toscanalaisen Giovanni Santarpian opissa. Katso ohjeet ja nauti pizzasi Ruffino Chianti -punaviinin kanssa.
Katso resepti »