Nopea uunilohi
"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »Ruokaisassa uuniomeletissa maistuvat metsäsienet ja pekoni.
0 h 45 min
1 pkt (170 g) pekonia
200 g käsiteltyjä metsäsieniä: tatteja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä tai viljeltyjä sieniä
3 dl kevätsipulia tai purjoa
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai öljyä
400 g keitettyjä perunoita
6 kananmunaa
1 1/2 dl maitoa
2–3 rkl tuoretta timjamia
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Puhdista ja käsittele sienet tai sulata pakastesienet. Valuta ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi pekoni.
Ruskista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sienet ja perunat paista käännellen muutama minuutti.
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne riki. Lisää maito ja mausteet munien joukkoon.
Kaada munaseos sienten joukkoon pannulle ja anna sen hyytyä hetki varovasti sekoittelen. Ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta munakas uuniin ja jatka kypsentämistä noin puoli tuntia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Uunimunakas maistuu parhaalta hieman haaleana. Tarjoa vihersalaatin kanssa.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
"Tässä helppo ja nopsa uunilohi resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Katso resepti »Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Tarjoile maitokahvi kera ranskalaisen brunssin. Kokonaisuuden kruunaa samppanja ja mansikat.
Katso resepti »Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Katso resepti »