Uuniomeletti

Ruokaisassa uuniomeletissa maistuvat metsäsienet ja pekoni.

Ruokaisassa uuniomeletissa maistuvat metsäsienet ja pekoni.
logo

0 h 45 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 1 pkt (170 g) pekonia

  • 200 g käsiteltyjä metsäsieniä: tatteja, suppilovahveroita, mustia torvisieniä tai viljeltyjä sieniä

  • 3 dl kevätsipulia tai purjoa

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl voita tai öljyä

  • 400 g keitettyjä perunoita

  • 6 kananmunaa

  • 1 1/2 dl maitoa

  • 2–3 rkl tuoretta timjamia

  • 1/2 tl suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • 150 g juustoraastetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    2. Puhdista ja käsittele sienet tai sulata pakastesienet. Valuta ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi pekoni.

    3. Ruskista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sienet ja perunat paista käännellen muutama minuutti.

    4. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne riki. Lisää maito ja mausteet munien joukkoon.

    5. Kaada munaseos sienten joukkoon pannulle ja anna sen hyytyä hetki varovasti sekoittelen. Ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta munakas uuniin ja jatka kypsentämistä noin puoli tuntia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin.

    6. Uunimunakas maistuu parhaalta hieman haaleana. Tarjoa vihersalaatin kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen