Anna de Codorníu Brut - laatucava Annan-päivän kunniaksi

Elegantti kuohuviini Anna de Codorníu Brut juhlistaa 9.12. vietettävää Annan päivää, jolloin aloitetaan myös perinteiset jouluvalmistelut. Tiesitkö mistä Anna saa nimensä?

Anna on kautta aikojen suosituimpia naisten nimiä paitsi koko maailmassa myös Suomessa. Lähes jokainen meistä tuntee Anna-nimisen sukulaisen, työkaverin tai naapurin. Tiesitkö muuten, että Anna-Liisa on Suomen yleisin yhdysnimi. Anna on muunnos heprean armoa tai suosiota tarkoittavasta nimestä Hannah.

Aikansa kuuluisa espanjalaiskaunotar Anna de Codorníu eli 1600-luvulla ja oli viinisuvun viimeinen Codorníun nimeä kantanut perijä. Hän avioitui Miquel Raventósin kanssa, minkä jälkeen omistajasuku on kantanut Raventós-nimeä. Codorníu on cavan tuotannon pioneeri Espanjan Penedèsistä läheltä Barcelonaan. Vuonna 1872 Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman esimmäisen pullon cavaa ja samalla ensimmäisen pullon espanjalaista kuohuviiniä. 

Anna de Codorníu Brut on ensimmäinen cava, johon sekoitettiin Chardonnay-rypälettä tavanomaisen espanjalaisen cava-rypäletrion kumppaniksi. Tässä viinissä on nimensä mukaista feminiinisyyttä, herkkyyttä ja eloisuutta – niin kuin oli sen mukaan nimetyssä Codorníun Annassa. 

Aloita valmistautuminen joulutunnelmaan Annan-päivänä tarjoamalla vieraillesi lasillinen cavaa. Yhdestä Anna de Codorníu Brut -pullosta saa 6 lasillista kuohuvaa. Kuohuviini on erinomainen aperitiivina ja juhlamaljana, mutta sopii hyvin myös kala- ja äyriäisruokien tai tapasten kanssa.

#annaperjantai

Kuohuviini ja ruoka

Kuohuviini ja ruoka


Kuohuviinipulloa ei enää avata vain uuden vuoden tai vapun kunniaksi, vaan lasillisella kuplivaa voi piristää arkipäivää tai viikonlopun alkua. Poimi vinkit kuohuviinin ja ruoan yhdistämiseen.

Lue lisää »