Cavaa kellon tarkkuudella
Ikimuistoinen vuosi 2017 on pian täällä. Eli kuohuvaa tarjolle, mutta millaista ja millaisesta pullokoosta? Kellonaika tarjoaa vastauksen, tutustu vinkkeihimme!
Klo 21.00 Cavaa & pikkusuolaista
Uudenvuoden pikkusuolaisten naposteltavien, kuten manchego-juuston, mausteisen makkaran, oliivien ja tapenade-leipien kanssa sopii nautittavaksi espanjalainen cava.
Kauniisti kupliva ja raikas Codorniu Clasico Sec on takuuvarma tapa aloittaa juhlat. Puolikuiva ja hedelmäinen kuohuva sopii moneen makuun.
Hyvän napostelukokonaisuuden voi rakentaa yhdistelemällä sekä lämpimiä että kylmiä tapaksia.
Katso alempaa linkki tapas-ohjeeseen.
Klo 00.00 Piccolo-pullojen kilinää
Ulkona on tunnelmallista vaihtaa vuotta joka puolella paukkuvien rakettien väriloisteessa ja iloisten uudenvuoden toivotusten keskellä.
Kätevä juomasuositus vuodenvaihteeseen on käteen istuva ja ihanteellisen kokoinen piccolo-pullo, josta löytyy kuohuvaa kahden desilitran verran.
Nauti pillillä tai pullonsuusta, tähän kokoon et tarvitse lasia lainkaan.
Tervetuloa vuosi 2017!
Klo 10.00 Mimosa kruunaa brunssin
Uudenvuoden aamuna on mukava syödä hyvin ja vähän spesiaalimmin, esimerkiksi lämpöisiä täytettyjä croissanteja ja hedelmäsalaattia.
Maittavan brunssihetken kruunaa klassinen Mimosa-drinkki, joka on sekoitus appelsiinituoremehua ja kuohuviiniä. Puolikuiva Codorniu Clasico Sec tuo sopivasti makeutta raikkaaseen drinkkiin, sillä sitä ei kannata valmistaa täysin kuivasta kuohuviinistä. Vinkki! Kokeile appelsiinimehun tilalla vaikkapa ananas- tai mangomehua.
Katso alla linkki drinkki-ohjeeseen.
Tapaslauta
Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapas-menussa.
Katso resepti »Mimosa-kuohuviinidrinkki
Klassikko kuohuviinidrinkki Mimosa valmistetaan appelsiinituoremehusta ja kuohuviinistä. Varioi omaa versiotasi myös muilla tuoremehuilla ja käytä puolikuivaa Codorniu Clasico cavaa.
Katso resepti »