Fazerin pääkondiittorimestari Eero Paulamäki on suuri juustokakkujen ystävä

Tutustu mitä Eeron herkkupöydästä löytyy uutena vuotena ja miten syntyy paras juustokakku!

Eero Paulamaki

Suomen arvostetuimpiin kondiittorimestareihin lukeutuvalla Eero Paulamäellä on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä suklaan ja konditoriatuotteiden parissa. Eero on yksi niistä huippuammattilaisista, jotka löytyvät Fazerin makuelämysten takaa ja hän työskentelee legendaarisen Fazer Café Kluuvikatu 3:n kondiittorimestarina. – Karl Fazer perusti konditoriansa vuonna 1891 tähän samaiseen osoitteeseen, mutta nyt paikalla on jo kolmas rakennus, Eero kertoo.

Eero tunnustaa olevansa suuri riisipuuron ja namien ystävä. – Molemmat löytyvät joulupöydästäni jossain muodossa ja menen usein fiilispohjalla juhlatarjottavien kanssa. Katso Eeron vinkki nopeaan jouluherkkuun kylmästä riisipuurosta >>

– Minulta kysytään usein suosikkimakeistani, joka on – ja tulee aina olemaan – Geisha. Toinen klassinen suosikkini on Kluuvikadun joulukinuski, jonka ohjeen itse Karl Fazer oppivuosinaan toi Pietarista. Kluuvikadun kahvilan kondiittorit edelleen keittävät, leikkaavat ja pakkaavat kinuskin käsin.

Mikä on täydellisen juustokakun salaisuus?

– New York Cheese Cake on yksi henkilökohtaisista kakkusuosikeistani. Oma reseptini tulee nimenomaan kakun kotoa New Yorkista ja siinä on muutama jippo, jotka nostavat sen täysin omaan sarjaansa. Yksi niistä on Créme fraîchen lisääminen tuorejuuston joukkoon – se muun muassa kasvattaa kakun happopitoisuutta ja keveyttä sekä leikkaa makeutta.

Eero vinkkaa: korvaa noin 1/8 juustokakun tuorejuustosta Créme fraîchella

– Ihan ehdoton lisä kakun rinnalle on kirpeä vadelmamelba. Muuten täydellisen New York Cheese Caken reseptissä ei ole suuria erikoisuuksia. Sanonkin aina että klassikot ovat klassikoita syystä.

Vinkki! Eeron New York Cheese Cake tulee helmikuun alussa takaisin Fazer Café Kluuvikadun valikoimaan.

Mitä Eero nautit uutena vuotena?

– Oma uuden vuoden tarjoiluni on suht simppeli – laadukas kuohuviini kuten ranskalainen cremant ja käsintehdyt, tuoreet praliinit. Ei mitään kamalan monimutkaista, vaan yksinkertaisia ja herkullisia juttuja. Mantrani tarjottavia suunniteltaessa on vähemmän, mutta parempaa. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla kamalan kallista, vaan niitä juttuja, jotka maistuvat hyvältä juuri SINUSTA.

Fazerin käsintehdyt suklaakonvehdit ovat kuuluneet Fazerin valikoimiin jo yli sadan vuoden ajan. Ne valmistetaan Vaaralan makeistehtaalla, käsikonvehtiosastolla. Ainutlaatuisen maun salaisuus on paitsi huikea ammattitaito, myös huolellinen raaka-aineiden valinta ja pettämätön makumaailmojen tuntemus.

15.12.2023