Hanasaaren ravintola Johanneksen suosittu joulupöytä, tervetuloa!

Espoon Hanasaaressa suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen yhteydessä sijaitseva ravintola Johannes jatkaa suosittua ruotsalaista jouluperinnettä. Tutustu mitä keittiöpäällikkö Lukas Hemnell on kattanut joulupöytään.

Hanasaaren ravintola Johannes avaa ovensa joulupöytään, tervetuloa!

Hanasaaren runsas ruotsalainen joulupöytä notkuu kotitekoisista herkuista ja sesongin klassikoista. Idyllinen miljöö ja herkullinen ruoka ovat saaneet aikaisempina jouluina suuren suosion, ja joulupöytä katetaankin tarjolle nyt viime vuotta useampana päivänä joulukuussa.

Joulupöytä on avoinna kaikille hyvän ruoan ystäville maanantaista 9.12. alkaen perjantaihin 20.12. saakka.

Arkena kattausajat ovat klo 11.30 ja 13.00 ja lauantaina 14.12. klo 13.30 ja 14.00 etukäteispöytävarauksella. Lisäksi joulupöytä on tarjolla päivällisenä tilauksesta yli 30 hengen ryhmille koko joulukuun ajan.

– Ruotsalainen joulupöytä eroaa suomalaisesta eniten runsaan alkuruokapöydän kala-annosten määrässä. Meillä mereneläviä on tarjolla kylmässä alkupalapöydässä peräti kymmenen eri vaihtoehtoa niin sillin, siian, mätien, rapujen ja muiden herkkujen ystäville.

Ruotsalaisille silli erilaisilla maustevariaatioilla on tärkeä, sillit on myös valmistettu makeammiksi kuin Suomessa perinteisesti. Perinteistä maalaispateeta, ankanmaksaterriiniä ja joulukinkkua emme myöskään ole unohtaneet, kertoo keittiöpäällikkö Lukas Hemnell

Ruotsalainen joulupöytä
Ruotsalainen joulupöytä eroaa suomalaisesta eniten runsaan alkuruokapöydän kala-annosten määrässä.

Lämpimän ruoan pöydästä löytyvät ruotsalaisittain tärkeät lihapullat sekä joulumakkara erilaisten lisukkeiden kera. Lisäksi tarjolla on myös janssoninkiusausta sekä porsaan poskea. Jälkiruokapöydän valikoimasta kannattaa ehdottomasti maistaa Ruotsissa jouluna suosittua Ris á la Malta -riisipuurovanukasta. 

Glögi ja viinit täydentävät ruokaelämyksen

Pitkä joululounas aloitetaan tietenkin lasillisella lämmintä glögiä. Ruotsalaisten, ja yhä usemman suomalaisenkin, rakastama glögiklassikko on Blossan punaviiniglögi.

– Ruotsalaiseen joulupöytään kuuluvat oleellisena osana akvaviitti-snapsit, joita on tapana nauttia kalaruokien kanssa. Akvaviitilla terästetään myös talon oma omena-inkivääriglögi.

Koe samalla uusi taidenäyttely

Hanasaaren galleriassa nähdään talvella 2019–2020 teoksia ruotsalaisen Liljevalchsin taidehallin legendaarisesta Kevätsalongista. Kyseessä on Liljevalchsin historian ensimmäinen näyttelyvierailu ulkomaille.

Tukholmassa vuosittain järjestettävä Liljevalchsin Kevätsalonki on ruotsalaisen taidemaailman instituutio, kansanjuhla taiteen merkeissä, jonka historia ulottuu vuoteen 1921. Kevätsalonkiin valitaan teokset avoimella haulla, ja kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat hakea näyttelyyn, niin ammattitaiteilijat kuin harrastelijat. 

Ravintola Johanneksen viereisessä salissa, Hanasaaren galleriassa, nähdään vuoden 2019 Kevätsalongista pienoisversio 10.11.2019 – 26.1.2020.

Galleriaan on vapaa pääsy, ja se on avoinna päivittäin klo 10-20 (poikkeuksena 21.12.2019-1.1.2020, jolloin galleria on suljettu).

Välkommen och julmysa med oss!

Ravintola Johanneksen ruotsalainen joulupöytä, lounaskattaukset:

la 14.12. klo 13.30 ja 14.00ma 9.12.- pe 20.12. klo 11.30 sekä 13.00 

joululounas 52 € / hlöjoulupäivällinen 62 € / hlö (ryhmille etukäteisvarauksella)

varaa_poyta

Varaa sähköpostitse tai puhelimitse

myyntipalvelu@hanaholmen.fip. (tel:09 4350 2411)Hanasaarenranta 5, EspooHanasaareen pääsee helposti Länsiväylää pitkin.

Varaa pöytä sähköpostitse>