Helsinki Drink Festival levittää cocktailien ilosanomaa 1.-2.3.2019

Helsinki Drink Festival on kuluttajille avoin tapahtuma, jossa maistellaan erilaisia cocktaileja ja mocktaileja konstailemattomassa afterwork-hengessä.

Wild Negroni drinkki

Altian baarimestari ja Koskenkorva Vodka Global Brand Ambassador Mikael Karttunen on lähtenyt cocktail-valikoiman suunnittelussa tänä vuonna teemalla zero waste eli nollahävikki, joka on ajankohtainen aihe niin ruoka- kuin cocktail-maailmassakin:

Mitä zero waste tarkoittaa cocktailien valmistuksessa?

– Se tarkoittaa, että roska-astiat ovat tyhjät juomien valmistuksen jälkeen eli käytännössä emme tarvitse roskiksia lainkaan. Kaikki ylitse jäävä raaka-aine kierrätetään ja uusiokäytetään. Lisäksi alkoholituotteissa kiinnitetään huomiota valmistusprosessiin, samoin kuin Koskenkorvan tislaamomme, joka hyödyntää raaka-aineena käytettävän ohran sataprosenttisesti. Valitsemme myös muut cocktailien ainesoasat niin, että zero waste toteutuu mahdollisimman täydellisesti, Mikael kertoo.

– Esimerkiksi appelsiinistä puristamme mehun White Rabbit’s Breakfast -cocktailiin, teemme lohkot Summer Cup -drinkkiin ja kuoret käytämme koristeena Wild Negroni -cocktailissa. Puristamisesta jäljelle jäävä kuori ja hedelmäliha käytetään sitrussiirapin valmistukseen, jota käytämme myöhemmin omassa Altian koulutusbaarissamme. Meillä on lisäksi ständillä astia, johon keräämme laseista jäljelle jäävät sitrusten kuoret ja nämä menevät myös siirapin valmistukseen, Mikael lisää.

Summer Cup drinkki
Raikas Summer Cup cocktail saa makua mm. appelsiinistä.

Karttunen kiertää Global Brand Ambassadorina mm. Venäjällä, Kazakstanissa ja Baltian maissa. – Koulutan niin ravintoloiden kuin vähittäiskaupan henkilökuntaa suomalaisen huippuvodkan ainutlaatuisuudesta ja puhtaasta ja autenttisesta alkuperästä, Karttunen kertoo. 

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa akvaviitit ovat nykyisin isossa roolissa cocktail-baarien valikoimissa. OP Anderson Global Brand Ambassador Oskar Johansson Ruotsista maistattaa Helsinki Drink Festivalilla akvaviittiä sen eri muodoissa. 

Helsinki Drink FestivalAika: perjantai 1.3. klo 16-23, lauantai 2.3. klo 16-23Paikka: Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki).www.helsinkidrinkfestival.fi Pääsyliput: ennakkoon 10 € -> www.helsinkidrinkfestival.fi, ovelta 15 €, cocktailit 5 €

Lauantai-illan aikana palkitaan tapahtuman paras cocktail. Samana iltana järjestettävässä Tiskillä Awards -palkintogaalassa kruunataan myös Suomen parhaita baareja eri kategorioissa.