Kesäjuhlat - juomat viileitä ja tunnelma lämmin

Kesän juhlakausi alkaa juhannuksesta ja jatkuu aina siihen asti, kun ilmat sallivat. Kesän rennoimmat juhlat järjestetään mökillä hyvien ystävien, grilliruoan ja maistuvien viinien seurassa.

Kesäjuhlat - juomat viileitä ja tunnelma lämmin

Kesällä liikutaan luonnossa ja viedään ruokia ja juomia mukana piknikille tai mökille. Tunnelmallisella kesämökillä voi helposti järjestää hauskat grillijuhlat isommallekin porukalle. Ruoan valmistaminen ulkona tuo kivaa vaihtelua ja yhdessä kokkaillessa on helppo kokeilla uusia makuelämyksiä. Lämpimien kesäiltojen salliessa vieraat voi majoittaa nukkumaan myös telttoihin, joka mahdollistaa isommankin kaveriporukan kesäjuhlat.

Toivota vieraat tervetulleeksi Fresita-kuouviinillä

Juhlat voi aloittaa kesäisellä alkumaljalla. Hyvä vaihtoehto tähän on raikas Fresita-kuohuviini. Aidoista mansikoista ja chileläisestä kuohuviinistä valmistettu juoma sopii täydellisesti rentoon mökkitunnelmaan. Kauniin punainen juoma on myös hyvä valinta juhlien loppupuolella, sillä makeutensa ansiosta Fresita istuu jälkiruokapöytään täydellisesti.

Hanaviini on paras valinta pihajuhliin

Myös viinivalintoihin kannattaa kesäjuhlissa suhtautua rennon huolettomasti. Pihalla järjestettävissä grillibileissä paras valinta on hanapakkaus. Riittoisan kahden tai kolmen litran hanapakkauksen voi asettaa pöydälle ja jokainen vieras voi itse täyttää lasiaan janon yllättäessä.

Loistava vaihtoehto kesäjuhlien herkkupöydän viinikaveriksi on eteläafrikkalainen Two Oceans Sauvignon Blanc, joka on elegantti ja hedelmäinen buffetviini. Viini sopii hyvin erilaisille kala- ja kanaruuille, salaateille sekä seurusteluviiniksi. Punaviinin ystävä voi nauttia grillilihan kanssa yhteen sopivaa mausteista ja keskitäyteläistä Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviiniä.

Valitse rantakalliolle mukaan viinipussi tai muovipullo

Jos tarkoituksena on napata pieni pallogrilli mukaan ja suunnata rantakallioille ystäväporukan kanssa, matkaan kannattaa valita kevyitä ja särkymättömiä viinipakkauksia. Puolentoista litran viinipussi sulautuu muotonsa ansiosta laukkuun kuin laukkuun ja on tavallista viinipulloa nopeampi jäähdyttää. Kokeile kesäruoan kanssa täydellisesti maistuvaa raikasta Chill Out  Chenin Blanc -viinipussia.

Pienemmälle porukalle käyvät hyvin myös 0,75 litran CHILL OUT® rPET-muovipullot. Punaviineistä hyvä vaihtoehto on espanjalainen Chill Out Merlot, ja valkoviinin ystäville löytyy australialainen Chill Out Australia.

Terassilehti

Vinkkejä kesäjuhlien järjestämiseen:

- Mökeillä on usein pulaa kylmätilasta, joten viinit voi jäähdyttää myös järvessä, mikäli jääkaappiin ei mahdu. Laita viinipullot -tai pakkaukset katiskaan ja upota mahdollisimman syvälle järveen tai merenrantaan.

- Hanaviiniä ostaessa ei haittaa vaikka viiniä tulisi hankittua liikaa. Viini säilyy kätevässä hanapakkauksessa avattuna jopa kuukauden, joten kesäjuhlista ylijääneet viinit voi hyödyntää myöhemmin kesällä.

- Alku- ja loppumaljaksi sopivasta Fresitasta voi tehdä myös herkullisia booleja ja kannujuomia. Tutustu raikkaisiin booliohjeisiimme Viinimaan sivuilla.

- Jos vieraita on paljon, voit kattaa pöytään kertakäyttöastiat. Osta etukäteen kauniita värikkäitä paperilautasia tai ekologisia ja trendikkäitä bambulautasia.

- Kukat kuuluvat kesäjuhliin. Kerää mökiltä kauniita luonnonkukkia ja koristele ruokapöytä niillä.

- Erilaiset pihapelit ovat hauska ajanviete. Kokeile esimerkiksi mölkkyä tai tikanheittoa.

Tutustu raikkaisiin booliohjeisiin>