Venetsialaiset - kiitosjuhla päättyvälle kesälle

Katso viinivinkit ja sadonkorjuun drinkkivinkit Venetsialaisiin! Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävässä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhlassa nautitaan sadonkorjuukauden herkuista.

Juhlat puutarhassa

Maailmalla venetsialaisissa on kyse tuhatvuotisesta karnevaaliperinteestä, vaikka Suomessa juhlaa on vietetty vasta noin satakunta vuotta.

Karnevaali saapui maahamme merikaupan myötä, erityisesti satamakaupunkeihin. Elokuun viimeisenä viikonloppuna vilkkain mökki- ja veneilykausi on jo päättymässä ja illat pimeitä, jolloin valon ja veden leikki saadaan esiin muun muassa lyhdyillä, nuotioilla ja ilotulituksella.

Rapeaa ja raikasta viinilasiin

Venetsialaisten viettämiseen sopii viini, joka toimii juhlissa tarjottavan ruoan kanssa. Valitse sadonkorjuukauden juhlaan kauden kasviksista kuten vaikkapa kotimaisesta kesäkurpitsasta, kaaleista ja munakoisosta valmistettuja ruokia.

Alkumaljaksi ja illanviettoon sopii kepeän raikas ja kuiva italialainen luomu-rypäleistä valmistettu Prosecco-kuohuviini. Sen hedelmäisestä mausta erottaa Proseccojen tyypillisen päärynäisen aromin lisäksi karviaismarjaa.

Käytä syksyn antimia raikkaisiin viinidrinkkeihin

Elo-syyskuussa vihannekset ja juurekset olla parhaimmillaan. Niitä kannattaa ruoan lisäksi hyödyntää myös viinipohjaisissa drinkeissä!

Katso ohjeet: Red Root on kauniinpunainen punajuurimehuun valmistettu matala-alkoholinen juoma ja Garden's Tale terveellinen lehtikaalia ja omenaa sisältävä viinismoothie.

Vinkit Venetsialaisten juhlapaikan valintaan

Juhlapaikaksi sopii rantapaikan lisäksi myös puutarha, terassi, parveke, veranta tai vaikka vanha rakennus kuten lato.

Iso tila mahdollistaa kokoamaan niin ystävät kuin naapurit pitkän pöydän ääreen. Riittävästi istumatilaa saa kokoamalla yhteen naapureiden ja ystävien erilaiset ruokapöydät ja tuolit.

Iltaan voi keksiä hauskan leikin tai ajaa puheenaiheeksi vaikka vanhan auton tilaa koristamaan, josta voi soittaa iltaan sopivaa musiikkia. Värikkäät kesäkukat auton katolla ja kattauksessa tuovat väriä, tuoksua ja kesän tunnelmaa.

Kynttilöitä ja valosarjoja saa olla Venetsialaisissa paljon

Samaan tapaan somisteina voivat toimia hevos- tai maitokärryt, vanhat kottikärryt ja erilaiset puulaatikot tai ämpärit.

Valaistukseen sopivat niin valosarjat, öljylyhdyt kuin kynttilätkin, joita saa olla paljon. Niitä voi sijoittaa reunustamaan polkuja, mutta erityisesti seurustelu- tai ruokailuryhmän ympärille.

Valoilla saa esiin kauniit yksityiskohdat kuten vanhan tiili- tai lautaseinän. Suloisen karheaa sisustusesineistöä löytyy maalaismiljööstä jo valmiiksi. Kattauksen voi viimeistellä kauden tekstiileillä ja lautasliinoilla.