Laroche etsii Suomen parasta Sommelieria

Suomen Sommelierit ry. järjestää Trophèe Laroche the Best Sommelier of Finland –loppukilpailun Hotel Havenissa Helsingissä maanantaina 5. kesäkuuta 2017.

Laroche etsii Suomen parasta Sommelieria

Kilpailun voittaja ja toiseksi tullut pääsevät edustamaan Suomea lokakuussa Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Helsingissä. Trophèe Laroche the Best Sommelier of Finland 2017 -kilpailun finaali on huipentuma neljän karsintakilpailun sarjalle. Karsintakilpailut on järjestetty Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. – Kilpailun tavoitteena on sekä edistää suomalaista viinikulttuuria että nostaa suomalaisten viiniasiantuntijoiden ja Sommelierien asiantuntemusta ja arvostusta, Suomen Sommelierit ry:n puheenjohtaja ja kilpailun moninkertainen voittaja Samuil Angelov sanoo.

Haastava ja monivaiheinen finaali

Osallistujia kilpailussa on tänä vuonna kaikkiaan noin 20. – Alkukarsinta sisältää kirjallisen kokeen ja viinimestarin työhön liittyviä käytännön tehtäviä. Lopulliseen finaalitaistoon valitaan kolme parasta, kilpailun päätuomarina toimiva Angelov kertoo. Tuomariston muut jäsenet ovat tamperelaisen ravintola C:n ravintoloitsija Christina Suominen sekä kilpailun yhteistyökumppanina toimivan Ranskan johtavan Chablis-tuottajan Domaine Larochen edustaja.  

Kilpailun yhteistyökumppanina toimiva Domaine Laroche tekee tiivistä yhteistyötä Sommelierien kanssa myös muissa Pohjoismaissa. – Sommelierit tekevät ammatissaan tärkeää työtä viinikulttuurin edistämiseksi. He ovat myös Larochen huippuviinien merkittävimpiä puolestapuhujia, joten yhteistyö eri maiden Sommelier-yhdistysten kanssa on meille luontevaa, Domaine Larochen edustaja Nicolas Laffitte toteaa.

Finaali huipentuu juhlaillalliseen

Finaali ja sitä seuraava herkullinen juhlaillallinen viineineen ovat elämys kaikille viininystäville.

Finaalin aikataulu:klo 10 Alkukarsinta - Ravintola Bystron Viinikellari, suljettu tilaisuus

klo 16 Finaali - Hotel Haven auditorio, avoin tilaisuus

klo 18.30 Juhlaillallinen - Hotel Haven, avoin tilaisuus - illalliskortin hinta on 69 € / hlö sisältäen aperitiivin ja kolmen ruokalajin illallisen suositusviineineen.

Illallisella nautitaan Larochen arvostettuja Chablis-viinejä sekä Ogierin laadukkaita Rhônen punaviinejä Châteauneuf-du-Papesta.

Menu

Siikaa ja marinoitua kurkkua & tilliä*Karitsan paahtopaistia ja ankanmaksakastiketta*Mustikkafinancier ja vaniljajäätelöä

Larochen menestyksen salaisuus ensiluokkaisissa rypäleissä

Domaine Larochen perinteikäs viinitalo on ollut Chablis’n viinintuotannon merkittävimpiä vaikuttajia jo vuodesta 1850 lähtien. Larochen menestyksen takeena on kautta aikojen ollut modernin ja ekologisen teknologian käyttö, edelläkävijänä toimiminen sekä parhaiden mahdollisten viinitarhojen löytäminen ja niiden ainutlaatuisesta maaperästä huolehtiminen sekä ympäristön kunnioittaminen. Talon viinintekofilosofia kiteytyy viinitalon logossa, johon on kuvattu silmä, nenä ja suu – kolme viinin arvioinnin ja nauttimisen tärkeintä aistia.

Larochen viinitalo sijaitsee Chablis’n kylän keskustassa l'Obédiencerie-nimisessä entisessä luostarissa, jossa paikalliset munkit olivat viljelleet viiniköynnöksiä ja tuottaneet upeita viinejä jo 900-luvulla.