Leyda Garuma ja Bründlmayer Steinmassel TOP-rapuviinit

VIINI-lehti on valinnut TOP4 rapuviiniä ja kärkijoukosta löytyy kaksi Viinimaan viiniä. Toinen on itävaltalainen Bründlmayer Riesling Steinmassel ja toinen chileläinen Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc.

Brundlmayer Steinmassen Riesling

Raati arvioi Leyda Garuman luonteikkaaksi, harmoniseksi ja laadultaan erinomaiseksi viiniksi joka on hintaansa nähden edullinen ostos. Viinin on tehnyt Viviana Navarrete, joka on yksi Chilen johtavia naispuolisia viinintekijöitä ja hän vierailee ensimmäisen kerran Suomessa syyskuun Mikä Viini! -tapahtumassa.

Leyda-viinit tulevat Leyda-nimiseltä viinialueelta ja ovat suosittuja Chilen viileän ilmaston viinejä. Single Vineyard Garuma Sauvignon Blancin rypäleet on poimittu kahdelta eri palstalta, joista käytetään nimeä Garuma. Garuma eli aavikkolokki on tyypillinen Chilen rannikolla elävä lintu.

Bründlmayer Riesling Steinmassel on valittu vuonna 2013 VIINI-lehden vuoden valkoviiniksi. Bründlmayer on eräs Itävallan tärkeimpiä viinintuottajia ja tilan erikoisuutena ovat terassitarhat. Ainutlaatuinen maaperä ja mikroilmasto ovat Bründlmayerin herkullisten viinien salaisuus.