Mikä Viini! 2017 -festarit jälleen menestys

Jo 15. kertaa järjestetty Mikä Viini! saavutti syyskuussa 2017 jälleen ison menestyksen. Kaksipäiväisillä festareilla vieraili lähes 3500 viininystävää. Lue mitkä olivat festareiden suosituimmat viinit!

Mikä Viini! -festarit jälleen menestys

Mikä Viini! on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen viinikulttuurin puolestapuhujana. Viininystäville sekä ammattilaisille tuotteitaan olivat esittelemässä yli 30 eri viinitalojen edustajaa mukaan lukien kolme viinintekijää Espanjasta, Chilestä ja Etelä-Afrikasta.

Mikä Viinissä nautittiin viinien lisäksi erilaisia matala-alkoholisia cocktaileja kuten suosittuja Two Oceans Jäämeri ja Poiju-viinidrinkkejä. Yläkerran Bubbles & Sparkling -kuohuviinilounge jatkoi suosiotaan samppanjan ja cavan ystävien keskuudessa. Erityisesti Suomen juhlavuoden virallinen Wine Gallery Suomi 100 -samppanja herätti suurta kiinnostusta. Suomi 100 -tuotteet olivat juhlavuoden kunniaksi näyttävästi esillä ja niitä pääsi nauttimaan huippukokki Arto Rastaan suunnittelemien pienten ruoka-annosten kanssa.

Näitä viinejä Mikä Viinissä nautittiin eniten

1. Suosituin valkoviini Kungfu Girl Riesling nautitaan kotonakin hyvässä seurassa ja rennolla asenteella. Yhdysvaltojen Washington Statesta tuleva raikkaan hedelmäinen ja kuivahko riesling toimii etikettiään myöten aasialaisen ruoan tai kalan ja äyriäisten kanssa. Monelle kävijälle trendikäs viini oli jo entuudestaan oma kestosuosikki.

2. Punaviinien suosikiksi nousi kestomenestyjä chileläinen rotevan täyteläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon joka sopii hyvin syksyn riistaruoille ja juustojen kanssa.

3. Kuohuviineistä nautittiin eniten Suomen juhlavuoden virallista Wine Gallery Suomi 100 -samppanjaa jonka etikettiä koristaa osa Tove Janssonin Juhlat maalla -freskoa.

4. Luomuviinit kasvattavat yhä suosiotaan ja luomuviinitiski oli myös festareilla suosituimpien joukossa. Eniten luomuviineistä maisteltiin Anna de Codorníu Brut Organic -luomucavaa. Erittäin elegantti ja samppanjatyyliä lähestyvä kuohuviini on myös Espanjan suosituin cava.

PS. Blossa-terassi oli jälleen yksi suosituimmista tiloista - se oli sisustettu tämän vuoden Blossa 17 -vuosikertaglögin inspiroimaan Intia-tunnelmaan värikkäine kankaineen ja lyhtyineen. Vuosikerta-Blossa oli festareiden eniten maistettu kuuma juoma.

vuosikerta-Blossa
Makumatkaa maailman ympäri tekevä vuosikerta-Blossa on tänä vuonna hakenut inspiraationsa Intiasta vanhan Delhin vilkkailta Khari Baolin maustemarkkinoilta.

Suuri kiitos kaikille teille, jotka olitte sankoin joukoin tekemässä unohtumatonta tapahtumaa - otamme mielellämme palautetta vastaan tapahtuman onnistumisesta, mikä oli hyvää ja missä olisi kehitettävää. Palautetta voit lähettää meille osoitteella: viestinta@viinimaa.fi