San Pellegrino tukee kokkiopiskelijoita

Uusi Mestarikoulu-kilpailu tuo esille kokkiopiskelijoita ja kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Mestarikoulu-kilpailun finaali käydään 11.-13.3. Gastro Helsinki 2020 -messuilla.

Mestarikoulu S.Pellegrino

Kilpailu on tarkoitettu kaikille ravintola-alan opiskelijoille ja toteutetaan parikilpailuna. Esikarsintaan osallistuneista tuomaristo valitsee kahdeksan parasta paria anonyymisti annoskuvan ja reseptin perusteella semifinaaliin ja lopulta neljä parasta finaaliin. Semifinaalissa valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos. Neljä parasta jatkavat finaaliin, jossa valmistetaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä myyntijohtaja Jerry Tiittala.

Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Huippukokkien arvostama S.Pellegrino mukana tukemassa kokkiopiskelijoita

S.Pellegrino on tunnettu huippukokkien arvostamana kivennäisvetenä ympäri maailmaa. Esimerkiksi S.Pellegrino Young Chef -kilpailu luo mahdollisuuksia nuorille huippulahjakkuuksille, joiden käsissä on gastronomian tulevaisuus.

Seuraava Young Chef valitaan keväällä 2020 Milanossa. Mestarikoulu-yhteistyön kautta S.Pellegrino haluaa tukea ja inspiroida suomalaisia kokkiopiskelijoita haastamaan omia rajojaan ja kehittymään ammatillisesti.

Vuonna 1899 lanseerattu S.Pellegrino on maailman kuuluisin kivennäisvesi, ja ensimmäinen pullovesi. S.Pellegrinon vesi matkaa 30 vuoden aikana Alpeilta n. 400 metrin syvyydestä kalkkikivisestä kalliosta San Pellegrino Termen lähellä Pohjois-Italian Lombardiassa sijaitsevaan lähteeseen.

Hiilihapotettu luontainen kivennäisvesi S.Pellegrino on ihanteellinen kumppani maukkaiden ruokien kanssa. S.Pellegrinossa on keskikokoiset ja kestävät kuplat, tasapainoinen hapokkuus, runsas mineraalisuus, hieman suolainen maku ja täyteläinen suutuntuma. Yhdessä litrassa vettä on 948 mg mineraalisuolaa. Tämä pienentää kuplia ja pehmentää veden, ja tekee S.Pellegrinosta ihanteellisen ruokaveden.