S.Pellegrino etsii jälleen maailman lahjakkainta nuorta kokkia

S.Pellegrino, huippuravintoloiden ja keittiömestareiden suosima kivennäisvesi, käynnistää helmikuussa kolmannen kerran suositun kykyjenetsintäkilpailunsa, jossa etsitään maailman lahjakkainta nuorta huippukokkia tähtitaivaalle.

S.Pellegrino Young Chef kilpailu

Kilpailussa menestyminen edellyttää ainutlaatuista ideaa kilpailuannoksen takana sekä laadultaan huipputason toteutusta itse kilpailussa. Huippukokeista koostuva jury arvioi kisaajien annokset ja arvostelee ne seuraavin perustein: todentavatko käytetyt raaka-aineet kokin kotimaan parasta antia, mikä on annoksen ajatus ja viesti ja miten se välittyy kilpailusuorituksesta. Ratkaisevaa on myös annoksen kauneus ja ulkoasu, sekä sen työstämisessä käytetyt taidot ja kokin osaaminen.

Viime vuonna kisaan haki mukaan yli 3000 lahjakasta nuorta kokkia, joista voittajaksi valikoitui irlantilainen Mark Moriarty Milanossa lokakuussa 2016 järjestetyssä finaalissa. Suomea kisassa edusti Mikael Mihailov ja hänen mentorinaan ja Suomen tuomariston edustajana toimi Pekka Terävä. Kilpailun huomioarvo maailmalla on todella laaja; sen etenemistä osakilpailuista finaaliin seurattiin kaikkiaan 190 maassa ja kilpailusta julkaistiin yhteensä yli 4000 artikkelia tai uutista.