Tervetuloa Viini & Ruoka -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 27. – 30.10.2022

Viini & Ruoka -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 27.10. – 30.10.2022 samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa!

bava_viinit

Viini & Ruoka -tapahtuman tuoksut ja maut palaavat jälleen Helsingin Messukeskukseen 27.-30.10.2022. Viini- ja ruokaosastojen lisäksi tapahtumassa järjestetään monia tastingeja, jotka hemmottelevat kävijöitä tarkkaan valituilla viineillään. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Helsingin kirjamessujen kanssa.

Nappaa viinitärpit messuille

Oletko vielä maistanut englantilaisia viinejä ja kuohuviinejä? Kentissä sijaitseva Balfour-viinitalo on yksi Englannin arvostetuimmista viininvalmistajista. Tervetuloa Social Winesin osastolle kokeilemaan Baldourin kuohuviinejä ja muita viinejä. Osastolta löydät myös muunmuassa kalifornialaiset Kukkula-viinit. Kukkula Winery on Kevin Jussilan johtama ja omistama viinitalo Paso Roblesin läheltä, ja suomenkielinen nimi liittyy Kevin Jussilan suomalaisiin sukujuuriin alueen mäkisen maaston inspiroimana.  Wineworldin osastolta löydät muun muassa Italian Piemontesta tulevat Bava-viinitalon Barolo-, Barbera- ja Moscato d'Asti -viinit. Maista myös Viinilehden Vuoden punaviininä 2021 palkitun Antiche Terre Amarone Baornan uutta vuosikertaa ja ihastu magnum-pulloon upeassa puulaatikossa. Maistettavasi on myös Viinilehden Vuoden Samppanjana 2022 palkitun Gratiot Pilliere -samppanjatalon viinejä.

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Näytöskeittiössä Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailijat kisaavat parhaan tittelistä, kummatkin omassa kisassaan. Palkintoseremonia tapahtuu lauantaina 29.10. klo 18.00.

Kilpailuhuuman välissä kokki Linnea Vihonen haastattelee torstaista sunnuntaihin uutuuskirjailijoita heidän ruoka-aiheisista kirjoistaan rennon ruoanvalmistuksen lomassa.

Tärpit ruokakirjailijoiden haastatteluista

Torstai 27.10. klo 18:00 Tara Junker – Taivaalla näkyy Ricotta-pilviä

Sunnuntai 30.10. klo 12:30 Linnea Vihonen – Yhdessä poydässä

Viini & Ruoka messut ovat auki

  • Torstaina klo 12-20

  • Perjantaina ja lauantaina klo 10-20

  • Sunnuntaina klo 10-18

Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Lue lisää tapahtumasta ja lipuista messutapahtuman sivuilta.

19.10.2022