Tervetuloa Viini & Ruoka -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 26. – 29.10.2023

Viini & Ruoka -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.-29.10.2023 samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Nappaa tärpit!

Ruffinon_viinejä_hyllyssä

Viini & Ruoka on alansa herkullisin ja monipuolisin tapahtuma ja se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Samanaikaisesti ja samalla lipulla pääsee myös Helsingin Kirjamessuille.

Tapahtuma kokoaa viinin- ja ruoanrakastajat, kulinaristit ja gastrofiilistelijät saman katon alle. Tapahtuma tulvii makunystyröitä hiveleviä kokemuksia, tastingeja, ohjelmaa ja messutarjouksia.

Nappaa viinitärpit messuille

Social Wines & Vinunic -osastolla (2d41) pääset maistelemaan mm. ihastuttavaa ranskalaisen Domaine Larochen tyylikästä Chablis'ta arki-iltaankin sopivassa pienessä pullokoossa, joka on syksyn uutuus Alkoissa. Uutuusviini on myöskin Ranskan Saumurin viinialueelta tuleva kuohuviini LaCheteau Cuvée Ephémère Demi-Sec saatavilla Alkoista joulukuun alussa, mutta maistettava messuilla jo nyt!

Bongaa myös tyylikkäät joululahjaviinit hyvissä ajoin. Viña Real Reserva on palkittu ja arvostettu 2016 vuosikerta klassisesta pitkään kypsytetystä riojalaisesta punaviinistä, jossa on seetripuun ja kypsien hedelmien aromeja. Se on joulun ajan saatavilla Alkosta tyylikkäässä puulaatikossa.

Wennercon osastolla pääset tutustumaan rouheisiin 19 Crimes -viineihin, argentiinalaisiin tuhteihin Los Intocables ja El Esteco -viineihin, arvostettuihin chileläisiin viileän ilmaston Leyda-viinitalon viineihin ja ikonisen toscanalaisen viinitalon Ruffinon huippu-Chianteihin.

19 Crimes -viinit ovat saaneet uutuuden viskitynnyreissä kypsytetystä White Uprising Chardonnay'sta. Rommitynnyreissä kypsytetty jo entuudestaan tuttu punaviini Uprising löytyy nyt Alkoista, sekä messuilta, upeassa Glow in the dark -Halloween teemaisessa ulkoasussa.

Los Intocables -viinit ovat myös tunnettuja väkevätynnyreissä kypsytetyistä viineistään, tervetuloa maistamaan Los Intocables Bourbon Barrel Malbec ja Rum Barrel Red Blend.

Osallistu mielenkiintoisiin viinitastingeihin

Osastoilla kiertämisen ja maistelun lisäksi sinulla on mahdollisuus syventää osaamistasi ohjatuissa viinitastingeissa. Tastingit pitää viiniasiantuntija Joonas Vainio.

Uuden maailman valkoviiniaarteet / torstai 26.10. klo 16.30

Tämä tasting on mahdollisuus löytää uusia suosikkeja valkoviinien maailmasta ja syventää ymmärrystä niiden monimuotoisuudesta. Oletpa sitten viinialan harrastaja tai vasta-alkaja, kokemus tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia hienoista valkoviineistä. Hinta 35 € sis. viiden viinin tasting.

Lue lisää ja osta lippusi etukäteen >>

Maailmanympäri uuden maailman punaviinien matkassa / perjantai 27.10. klo 16.30

Tervetuloa unohtumattomalle matkalle uuden maailman punaviinien maailmaan! Tässä maistelussa tutustumme viiden viinimaan kiehtoviin kasvualueisiin, aina Andien korkeuksista maailman eteläisempään viinialueeseen Central Otagoon. Tasting on mainio makuseikkailu niille, jotka haluavat syventää ymmärrystään uudenmaailman monipuolisista punaviineistä. Hinta 35 € sis. viiden viinin tasting.

Lue lisää ja osta lippusi etukäteen >>

Neljä samppanjataloa - neljä kiehtovaa tyyliä / lauantai 28.10. klo 18.30

Tervetuloa unohtumattomalle matkalle samppanjan maailmaan. Tämä samppanjatasting tarjoaa sinulle tilaisuuden sukeltaa syvälle samppanjan monimuotoiseen ja herkulliseen maailmaan. Esittelemme ylpeinä huippuluokan samppanjatalot: Bollinger, Louis Roederer, Ayala ja Champagne Devaux. Hinta 45 € sis. neljän samppanjan tasting.

Lue lisää ja osta lippusi etukäteen >>

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailut

Näytöskeittiössä Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kilpailijat kisaavat perjantaina ja lauantaina parhaan tittelistä, kummatkin omassa kisassaan.

Kokki Linnea Vihonen haastattelee torstaina ja sunnuntaina muunmuassa ruokakirjailijoita ja ruoka-alan vaikuttajia. Käy kuuntelemassa esimerkiksi valloittavaa ruokapariskuntaa Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas, ja heidän vinkkejään uudesta Iman ja Leena – Arkisafkaa -kirjasta sunnuntaina klo 13.00.

Viini & Ruoka messut ovat auki 26.-29.10.2023

Torstai 26.10.2023 klo 12-20 Perjantai 27.10.2023 klo 12-21 Lauantai 28.10.2023 klo 10-21 Sunnuntai 29.10.2023 klo 10-18

Helsingin Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Lue lisää tapahtumasta ja lipuista messutapahtuman sivuilta.

03.10.2023
laseja

Grand Vin Helsinki 13. - 14.10.2023


Grand Vin Helsinki 2023 -tapahtuma on kaksipäiväinen huippuviinien tapahtuma Vanhalla Ylioppilastalolla. Tule tutustumaan arvostettujen viinitalojen tarjontaan. Nappaa myös - 20 % alekoodi Penfolds, Wynns ja Robert Mondavi -viinitalojen luennoille.

Lue lisää »