Grand Vin Helsinki 13. - 14.10.2023

Grand Vin Helsinki 2023 -tapahtuma on kaksipäiväinen huippuviinien tapahtuma Vanhalla Ylioppilastalolla. Tule tutustumaan arvostettujen viinitalojen tarjontaan. Nappaa myös - 20 % alekoodi Penfolds, Wynns ja Robert Mondavi -viinitalojen luennoille.

laseja

Grand Vin Helsinki 2023 on viinitapahtuma, joka kokoaa yhteen valikoiman laadukkaita viinejä ympäri maailman. Yhteistä viineille on, että niistä näkyy ja maistuu kullekin alueelle ominaiset piirteet ja ne ovat tuotettu ammattitaidolla, kokemuksella ja intohimolla. Paikalla on paljon viinintuottajia ja viinintekijöitä, jotka myös kertovat tarkemmin viineistään omilla ständeillään ja Master Class -luonnoillaan.

Australia

Penfolds

Australia ja viinitalo Penfolds ovat tunnettuja upeista ja runsaan hedelmäisistä punaviineistään kuten legendaarisista Grangesta ja St. Henri Shirazista. Grangesta on tapahtumassa maistettava rajoitettu erä huippuvuosikertaa 2018.

Maineikas viinitalo on onnistunut myös vahvistamaan australialaisten Chardonnay-valkoviinien asemaa maailmalla merkittävästi viimeisen 20 vuoden aikana ja he ovat samalla onnistuneet valjastamaan valkoviineihinsä alueen tarjoaman täyden potentiaalin.

Penfoldsin Global Brand Ambassador Toby Amphlett maistattaa Master Class -luennolla perjantaina 13.10. klo 18 valikoituja Penfolds Chardonnay -viinejä, jotka osoittavat vahvaa ikääntymispotentiaalia ja joiden rypäleet tulevat Australian hienoimmilta Chardonnay-alueilta mm. Tasmaniasta, Adelaide Hillsistä, Hentystä.

Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >> Saat 20 % alennuksen luennolle koodilla GVH23VIINIMAA

Wynns

Mukana on myös vuonna 1951 Australian Coonawarraan perustettu Wynns-viinitalo, joka valmisti maan ensimmäisen kaupallisen Cabernet Sauvignon -viinin ja on toiminut siitä lähtien viinialueen johtavana suunnannäyttäjänä.

Pääset tutustumaan Wynnsin viineihin myös Master Class -tastingissa perjantaina 13.10. klo 16:30. Tasting on läpileikkaus Australian Coonawarra alueen nk. ”Terra Rossa” eli punaisen maaperän viineistä. Master Class -luennolla pääset oppimaan lisää Australian uniikin Coonawarra -alueen viineistä ja tiestysti maistamaan alueelle tyypillisiä Cabernet Sauvignon ja Shiraz-viinejä, joista osa ei ole muutoin Suomessa saatavilla.

Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >> Saat 20 % alennuksen luennolle koodilla GVH23VIINIMAA

Yhdysvallat

Robert Mondavi

Ikoninen yhdysvaltalainen viinintekijä Robert Mondavi mullisti Yhdysvaltojen ja koko “uuden maailman” viinituotannon. Hän oli laatuviinien suunnannäyttäjä, joka esimerkillään sai koko maailman kiinnostumaan Kalifornian viineistä. Mondavin viinit ovat klassikoita ja heidän viininsä kuuluvat maailmalla eniten palkintoja saaneisiin viineihin mukaan lukien parhaan pohjois-amerikkalaisen viinintuottajatunnustuksen, jonka Robert Mondavi on saanut peräti 4 kertaa. Lue lisää Robert Mondavin viinitalosta

Robert Mondavin Field Brand Ambassador Silvia Beninin Master Class -luennolla lauantaina 14.10. klo 15.30 pääset maistamaan Robert Mondavin ikonisia viinejä, kahta eri valkoviiniä ja heidän upeita Cabernet sauvignon viinejään.

Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >> Saat 20 % alennuksen luennolle koodilla GVH23VIINIMAA

Ranska

Ihastu Beaujolais-viineihin Domaine de la Pirolette -viinitalon omistajan Gregory Barbetin Master Class -luennolla, jossa pääset tutustumaan laadukkaisiin Beaujolais-alueen viineihin ja varsinkin miten maaperä vaikuttaa alueen viinintuotantoon ja viineihin. Gregory pitää kaksi samanlaista Master Classia perjantaina 13.10. klo 18 ja lauantaina 14.10. klo 14. Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >>

Italia

Ceretto

Pääset tutustumaan Grand Vin -tapahtumassa ensi kertaa legendaarisen Ceretton laadukkaisiin viineihin Pohjois-Italian Piemontesta. Ceretto on yksi Piemonten arvostetuimmista Barolo- ja Barbaresco-tuottajista. Perhe on edustanut Langhen aluetta intohimolla, tehden vieraanvaraisuudesta, viinistä, ruoasta ja taiteesta missionsa ja perheellä on alueella pitkä historia innovaation osalta.

Ceretton Export Manager Mattia Pagliasso esittelee Master Class -luennollaan lauantaina 14.10. klo 15.30 Nebbio-rypäleen moninaisuutta talon upeiden Barbarescojen ja Baroloiden muodossa. Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >>

Allegrini

Ensi kertaa Grand Vinissä on myös mukana Veneton viinialueen Allegrinin viinintekijäperhe, jolla on ollut johtava rooli Fumanen ja Valpolicella Classican historiassa 1500-luvulta lähtien. Maataan kohtaan tuntema rakkaus on saanut Allegrinin perheen vahvistamaan Valpolicellan alueen ja sen viininvalmistusperinteen mahdollisuuksia. Kaukokatseisesti tehdyt päätökset ovat tehneet Allegrinistä yhden Italian johtavista viinintuottajista.

Valpolicella Classican sieluun pääset tutustumaan perjantaina 13.10. klo 16:30 Allegrinin Export Manager Francesca Begottin kahden ikonisen Allegrinin viinin vertikaalimaistelussa, Allegrini La Grola ja Allegrini Amarone. Lue lisää ja ilmoittaudu luennolle >>

Maista lisäksi mm. näitä Italian viinejä Wineworldin osastolla:

Mazzei Badiola Chianti Classico Gran Selezione

Maineikas 2019 Mazzei Badiola Gran Selezione on mestariteos, joka heijastaa kasvupaikkaa sekä tuottajan ammattitaitoa ja intohimoa alkuperäänsä kohtaan. Mazzein suku on yksi vanhimmista viinisuvuista Chiantissa. Badiola on yksi tuottajan kolmesta Gran Selezione-viinistä, jotka kaikki ovat kasvupaikkansa edustajia. Tarha sijaitsee Radda in Chiantin kylässä ja tarha on yksi korkeimmista Chiantissa, josta on näkymä roomalaiseen kylään ja kirkkoon nimeltä Badiola. Tarhan ilmasto on erityisen raikas ja viileä, mikä antaa luonteen tälle viinille, joka on nyt jo nautittava, mutta jota voi varastoida pitkäänkin.

Bava Barolo Scarrone

Bavan 5 ha Scarrone-viinitarha sijaitsee Castiglione Falletton legendaarisessa Barolo-kylässä Piemontessa. Palsta on itäsuuntainen, mikä oli ennen kirous nykyään valtti. Aamuauringosta nauttivat palstat välttyvät liiallisesta iltapäiväpaahteesta ja rypäleiden kypsyminen on hillitympää. Bavan viinilä sijaitsee ainoana rakennuksena keskellä tarhaa, ja vaikka talo on tunnettu Barbera-viineistään, on tämä Scarrone-tarha heille erityisen tärkeä. Viini on kompleksinen, runsas ja tyylikäs ilmentymä kasvupaikan antimista. Tammi ei dominoi ja löydät tästä Barolosta juuri niitä herkullisia, makeahkoja tanniineja niin tyypillisiä Castiglionen ja etenkin Scarronen viineille.

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin Heritage Heroes -viinisarja on kunnianosoitus talon historialle, sen tärkeimmille merkkihenkilöille sekä koko Etelä-Afrikan viininvalmistuksen kehittymiselle. Lue lisää Heritage Heroes -sarjasta, joista Grand Vinissa on maistettavana kolme tyylikästä viiniä yhdessä Alkon pienempiin erikoiseriin tulleiden, rajallisen saatavuuden Private Bin -viinien kanssa.

Nederburgin tarina alkoi vuonna 1791, kun Philippus WolvaartThe Anchorman – perusti viinitalon ja viljeli ensimmäisinä lajikkeinaan muun muassa Chenin Blancia, joka on myös perusta hänen nimikkoviinissään.

Grand Vin Helsinki 2023 avoinna:

Perjantaina 13. lokakuuta klo 16.00-21.30 Lauantaina 14. lokakuuta klo 14.00-21.00

Vanha Ylioppilastalo Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki

Tapahtuman järjestää Ceesta. Lue lisää tapahtumasta ja sisäänpääsystä järjestäjän sivuilla >>

18.09.2023
Wynns Coonawarra Estate viinitalo

Wynns Coonawarra Estate


Vuonna 1951 Australian Coonawarraan perustettu Wynns valmisti maan ensimmäisen kaupallisen Cabernet Sauvignon -viinin ja on toiminut siitä lähtien viinialueen johtavana suunnannäyttäjänä.

Tutustu brändiin »