Nederburg Heritage Heroes -viinisarja kunnioittaa sankareitaan

Nederburg-viinitalon Heritage Heroes -viinisarja on kunnianosoitus talon historialle, sen tärkeimmille merkkihenkilöille sekä koko Etelä-Afrikan viininvalmistuksen kehittymiselle. Tutustu mielenkiintoisiin tarinoihin ja viineihin!

Nederburg The Motorcycle Marvel

Sarjaan kuuluu viisi viiniä, joista kukin kuvaa nimeltään, etiketiltään ja viininluonteeltaan yhtä tärkeää henkilöä Nederburgin historiassa aina sen perustamisesta vuodesta 1791 alkaen. 

Nederburg The Motorcycle Marvel

The Motorcycle Marvel -lempinimellä tunnettu viinintekijä Günter Brözel on mies Nederburgin nousun takana yhdeksi Etelä-Afrikan arvostetuimmista viinitaloista. Saksasta kotoisin oleva Brözel työskenteli viinitalon palveluksessa yli 30 vuotta (1956-1989) ja oli tunnettu poikkeuksellisen korkeista laatuvaatimuksistaan niin rypäleiden kuin viininteon suhteen.

Lempinimensä mukaisesti intohimoinen viinintekijä ajeli 250-kuutioisella BSA-merkkisellä moottoripyörällään ympäri viinitarhoja tarkkaillessaan rypäleiden kasvua ja laatua. Ranskan klassikkoalueen Rhônen laakson -tyylinen Nederburg The Motorcycle Marvel on viinitalon kunnianosoitus Brözelille.

Täyteläisessä Nederburg The Motorcycle Marvelissa aistii mausteisuutta, paahteisuutta ja tummaa hedelmää. Se on erinomainen ruokaviini, jonka pehmeät tanniinit ja tasapainoinen happorakenne tukevat pata- ja grilliruokia. 

Sankareiden tarina jatkuu

Rajoitetun saatavuuden Heritage Heroes -viinisarja koostuu kahdesta punaviinistä ja kolmesta valkoviinistä. Löydät The Motorcycle Marvel -punaviinin lisäksi myös The Anchorman -valkoviinin ja The Brewmaster -punaviinin Alkon verkkokaupasta:

Nederburgin tarina alkoi vuonna 1791, kun Philippus WolvaartThe Anchorman – perusti viinitalon ja viljeli ensimmäisinä lajikkeinaan muun muassa Chenin Blancia, joka on myös perusta hänen nimikkoviinissään.

Saksalainen panimonomistaja Johann GraueThe Brewmaster – hankki tilan omistukseensa vuonna 1937 ja kehitti viininvalmistusta muun muassa viiniköynnösten jalostamisella ja kylmäfermentaation käyttöönotolla. Nimikkoviininsä edustaa klassista punaista Bordeaux-blendia.