Nederburg Heritage Heroes -viinisarja kunnioittaa sankareitaan

Nederburg-viinitalon Heritage Heroes -viinisarja on kunnianosoitus talon historialle, sen tärkeimmille merkkihenkilöille sekä koko Etelä-Afrikan viininvalmistuksen kehittymiselle. Sarjaan kuuluu viisi viiniä, joista kukin kuvaa nimeltään, etiketiltään ja viininluonteeltaan yhtä tärkeää henkilöä Nederburgin historiassa aina sen perustamisesta vuodesta 1791 alkaen. Tutustu mielenkiintoisiin tarinoihin ja viineihin!
Nederburg The Motorcycle Marvel

Nederburg The Motorcycle Marvel

The Motorcycle Marvel -lempinimellä tunnettu viinintekijä Günter Brözel on mies Nederburgin nousun takana yhdeksi Etelä-Afrikan arvostetuimmista viinitaloista. Saksasta kotoisin oleva Brözel työskenteli viinitalon palveluksessa yli 30 vuotta (1956-1989) ja oli tunnettu poikkeuksellisen korkeista laatuvaatimuksistaan niin rypäleiden kuin viininteon suhteen.

Lempinimensä mukaisesti intohimoinen viinintekijä ajeli 250-kuutioisella BSA-merkkisellä moottoripyörällään ympäri viinitarhoja tarkkaillessaan rypäleiden kasvua ja laatua. Ranskan klassikkoalueen Rhônen laakson -tyylinen Nederburg The Motorcycle Marvel on viinitalon kunnianosoitus Brözelille.

Täyteläisessä Nederburg The Motorcycle Marvelissa aistii mausteisuutta, paahteisuutta ja tummaa hedelmää. Se on erinomainen ruokaviini, jonka pehmeät tanniinit ja tasapainoinen happorakenne tukevat pata- ja grilliruokia. Viini on saatavilla Alkon verkkokaupasta 1.1.2018 alkaen.

Sankareiden tarina jatkuu

Rajoitetun saatavuuden Heritage Heroes -viinisarjan muista viineistä osa on tulossa myös Suomen markkinoille lähiaikoina. Viinisarja koostuu kahdesta punaviinistä ja kolmesta valkoviinistä.

Nederburgin tarina alkoi vuonna 1791, kun Philippus WolvaartThe Anchorman – perusti viinitalon ja viljeli ensimmäisinä lajikkeinaan muun muassa Chenin Blancia, joka on myös perusta hänen nimikkoviinissään.

Saksalainen panimonomistaja Johann GraueThe Brewmaster – hankki tilan omistukseensa vuonna 1937 ja kehitti viininvalmistusta muun muassa viiniköynnösten jalostamisella ja kylmäfermentaation käyttöönotolla. Nimikkoviininsä edustaa klassista punaista Bordeaux-blendia.

Nederburgin legendaarinen viinintekijä Günter Brözel
Vuonna 1985 viinintekijä Günter Brözel ansaitsi ensimmäisenä eteläafrikkalaisena IWSC:n (International Wine & Spirit Competition) vuoden viinintekijän palkinnon. Hänen saavutuksiaan on myös ensimmäinen eteläafrikkalainen jalohomeisista rypäleistä valmistettu makea jälkiruokaviini Nederburg Edelkeur. Yli 80-vuotias Brözel poikkeaa edelleen silloin tällöin viinikellarilla tarkkailemassa viininvalmistusta.

Hän valmensi poikaansa Arnoldia – The Young Airhawk – jatkamaan perintöään. Euroopassa viinintekijäksi kouluttautuneen Arnoldin viinit voittivat useita palkintoja, mutta hänen lyhyt uransa päättyi jo 29-vuotiaana pienlentokoneonnettomuudessa. Nimikkoviini on tammitynnyreissä kypsytetty Sauvignon Blanc -valkoviini.

Johann Grauen vaimo, vieraanvaraisuudestaan tunnettu Ilse The Beautiful Lady – rakasti musiikkia ja soitti pianoa viinitilan päärakennuksessa. Ruusujen ystävänä hän istutti edelleen kukoistavan ruusutarhan rakennuksen etupihalle. Nimikkovalkoviininsä raikkaat kukkaisaromit Gewürztraminer-rypäleestä kellarimestari Günter Brözelin aikoinaan viljelemältä tarhalta herättävät Ilsen tarinan henkiin. Legendan mukaan hänen haamunsa vierailee edelleen Nederburgin päärakennuksena tunnetussa Manor Housessa.