Vuoden 2022 S.Pellegrino Young Chef -kilpailun semifinaalin tuomaristo

San Pellegrino etsii jälleen maailman parasta nuorta kokkia. Pohjoisen Euroopan alueen SPYCA-semifinaali järjestetään Tanskan Kööpenhaminassa 24.-25.10.2022. Tutustu SPYCA-kilpailun semifinaalin tuomaristoon.

Tommy_Myllymäki

Lokakuussa järjestettävissä S.Pellegrino Young Chef -kilpailun semifinaaleissa parhaiten menestynyt nuori kokki etenee S.Pellegrino Young Chef -kilpailun päätösfinaaliin, joka järjestetään Italian Milanossa vuonna 2023.

Semifinaalin voittajan lisäksi kolme parhaiten menestynyttä kokkilupausta pääsevät kisaamaan seuraavissa SPYCA-kilpailun alakategorioissa: S.Pellegrino Award for Social Responsibility, the Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy ja the Fine Dining Lovers Food for Thought Award.

SPYCA-semifinaaleiden Pohjois-Euroopan tuomaristo koostuu viidestä raudanlujasta ravintola-alan ammattilaisesta

MARK MORIARTY

Irlantilainen kokki Mark Moriarty voitti S.Pellegrino Young Chef Academy -kilpailun vuonna 2015. Voiton jälkeen Moriarty on kokannut ja kiertänyt oman pop-up ravintolansa kanssa ympäri maailmaa. Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on listannut hänet Euroopan kolmenkymmenen innovatiivisemman alle 30-vuotiaan joukkoon taiteen ja kulttuurin alalla. Moriarty oli mukana tuomassa dublinilaiselle The Greenhouse -ravintolalle toista Michelin-tähteä vuonna 2019 ja on avaamassa pian omaa ravintolaa. Hän on myös tuttu Irlannin televisiosta.

HEIDI PINNAK

Virolaissyntyinen Heidi Pinnak on edustanut kotimaataan Bocuse d’Or -kilpailussa ja toimii tällä hetkellä Tallinnassa Brasserie 11 -ravintolan pääkokkina. Pinnak on työskennellyt ympäri Eurooppaa, ja hän kertookin saaneensa paljon vaikutteita ranskalaisesta keittiöstä, mutta ammentavansa omassa ruoanlaitossaan vahvasti inspiraatiota myös virolaisesta luonnosta. Pinnak kertoo olevansa pohjoismaisen keittiön suuri ystävä.

KAMILLA SEIDLER

Tehtyään historiaa bolivialaisessa Gusto-nimisessä ravintolassa ja tulleensa nimetyksi Latinalaisen Amerikan parhaaksi naiskokiksi vuonna 2016, Kamilla Seidler palasi kotimaahansa Tanskaan ja oli mukana perustamassa Restaurant Lola -nimistä ravintolaa Kööpenhaminaan. Restaurant Lolan annoksissa on haettu inspiraatiota kaikkialta maailmasta, tanskalaista perimää unohtamatta.

TOMMY MYLLYMÄKI

Tommy Myllymäki toimii tällä hetkellä ravintoloitsijana Michelin-tähden ravintolassa nimeltä Aira, joka sijaitsee Ruotsin Tukholmassa. Myllymäki on kisannut Ruotsin edustajana Bocuse d’Or -kilpailussa kahdesti, ja toiminut kilpailussa kerran Ruotsin joukkueen valmentajana vuonna 2019. Kilpailun ja ruoanlaiton yhdistämistä rakastava Myllymäki arvostaa ruoanlaitossa kulinaarisia yksityiskohtia sekä kurinalaista tekemistä.

JACOB JAN BOERMA

Vuonna 2013 Jacob Jan Boerman ravintola De Leest in VaassenAlankomaissa saavutti himoitun kolmannen Michelin-tähtensä. Tällä hetkellä Boerma työskentelee pääkokkina sekä kulinaarisena neuvonantajana Voltaire-ravintolassa Leersumissa, The White Room -ravintolassa Amsterdamissa sekä Fine Fleur -ravintolassa Antwerpenillä – ja niillä kaikilla on Michelin-tähti. Sattumaako?

27.06.2022