Zinck Prestige Riesling uudistuu

Jo vuodesta 2000 lähtien alkon valikoimassa ollut Domaine Zinck Prestige Riesling pukeutuu juhlavuoden kunniaksi uuteen tyylikkääseen ulkoasuun. <br>

Domaine Zinck viinitila

Upean mineraalinen Koillis-Ranskan Alsacen viinialueelta tuleva Zinck Riesling on loistavassa tasapainossa makeuden ja hapokkuuden suhteen. Viinin aromeissa on runsaasti sitrusta ja kukkaisuutta. Jälkimaku on miellyttävä, raikas ja pitkä.

Alsacen viineille on tyypillistä se, että ne sopivat erilaisten ruokien kanssa. Viiniä yhdistetään milloin ranskalaiseen, milloin vaikkapa thaimaalaiseen keittiöön.

Domaine Zinck Prestige Riesling sopii hyvin vähärasvaiselle kalalle, äyriäisille sekä itämaisille ruoille. Viinin hunajainen mineraalisuus edesauttaa sen yhdistettävyyttä haastavampienkin raaka-aineiden kanssa ja tekee siitä erittäin monipuolisen ruokaviinin.

Keskiaikaisessa Eguisheimissa sijaitsevan Zinckin viinitilan tunnuspiirteitä on parhaiden vanhojen perinteiden ja modernin viinintuotannon yhdistäminen.

Domaine Zinck ravintola

Alsace on yhdistelmä Ranskaa ja Saksaa

Koillis-Ranskassa sijaitsevassa Alsacessa kasvukausi on melko viileä. Suojaavan Vosges-vuoriston ansiosta alueen ilmasto pysyy kuitenkin kuivana ja aurinkoisena. Alsacen saksalaisuutta ja ranskalaisuutta yhdistävä kulttuuri ja historia tekevät alueesta ainutlaatuisen. Alsacessa viinit on nimetty rypäleen mukaan eikä esimerkiksi kylän tai tilan mukaan, kuten Bourgognessa tai Bourdeaux’ssa. Alsacessa on vain yksi yleinen alkuperäisalue, AOC Alsace. Vuonna 2002 alueelle määriteltiin erikseen Grand Cru -palstat, joiden rypäleistä tuotetaan alueen huippuviinit.