Laadukkaita alkoholittomia cocktaileja, vihdoin!

Pitkän linjan baarimestari ja Suomen cocktailskenen vaikuttaja Mika Koivula on julkaissut yli kolmekymmentä alkoholitonta cocktailohjetta sisältävän e-kirjan.

StormISH alkoholiton drinkki

Inspiraatio Kotibaari-projektista

Maksuton e-kirja “Alkoholittomat cocktailit” on saanut inspiraationsa Kotibaari-nimisestä projektista, jossa baarimestari Mika Koivula on jakanut cocktailvinkkejä sosiaalisen median Instagram ja Facebook -kanavissa jo parin vuoden ajan.

“Yli viisitoistavuotisen urani aikana todella monet ystäväni ja tuttavani ovat kyselleet minulta juomavinkkejä juhliinsa”, Koivula kertoo. “Päätin perustaa Kotibaari-tilin, jotta kuluttajat löytäisivät vaivattomammin inspiroivia cocktailreseptejä omiin tilaisuuksiinsa.”

Kirja vastaa alati kasvavaan sober curious -ilmiön herättämään kysyntään, jonka myötä yhä useampi ihminen haluaa nauttia laadukkaita juomia ilman alkoholia. Monet Kotibaari-tilillä jaetut cocktailreseptit sisältävät myös alkoholia. Työskennellessään paremman cocktailkulttuurin puolesta Koivula on kuitenkin huomannut, että nimenomaan alkoholittomien juomien tasossa olisi Suomessa vielä parannettavaa.

Alkoholittomia juomia nauttivat asiakkaat etsivät makuelämyksiä samoin kuin alkoholillisten cocktailien juojat, eikä heitä pidä aliarvioida. - Mika Koivula 

“Toivon, että baarit ja ravintolat alkaisivat panostaa enemmän alkoholittomien cocktailien laatuun. Niitä nauttivat asiakkaat etsivät makuelämyksiä samoin kuin alkoholillisten cocktailien juojat, eikä heitä pidä aliarvioida”, Koivula toteaa. Hän onkin hyödyntänyt mocktailresepteissään alkoholittomia tisleitä, joita käyttämällä juomiin saa paremmin syvyyttä.

Laadukkaiden juomien ilosanomaa

Alkoholittomat cocktailit -kirja on vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä kaikille halukkaille. Koivula kertoo kirjoittaneensa teoksen ensisijaisesti tavallisille kuluttajille: “Haluan levittää laadukkaiden juomien ilosanomaa erityisesti kotibaareihin jokaisen cocktaileista kiinnostuneiden keittiöihin. Tämä ei ole rakettitiedettä, ja huikeita juomasekoituksia voi valmistaa ilman vuosien baarikokemusta ja ammattilaisten välineitäkin!”

Kirjassaan Koivula opastaa, kuinka voi korvata vaikkapa cocktailravistimen, valmistaa maustettuja sokerisiirappeja tai pyreitä ja tehdä itse huippubaareista tuttuja suuria, kirkkaita jääpaloja.

Yksi Koivulan suosikeista kirjassa on punch-tyylinen cocktail, Peach Dennis, joka saa lempeän mausteisuutensa Keisarin Morsian -teestä yhdistettynä agaveen ja persikkaan.

Lataa maksuton e-kirja!

Koivula on uransa aikana työskennellyt mm. suomalaisen cocktailkulttuurin pioneeribaarissa A21 Cocktail Loungessa, oli mukana perustamassa Son Of A Punch -baarikollektiivia, vastasi vuosia tunnetun Liberty or Death -baarin toiminnasta ja ollut mukana myös Nordic Bartenders Community -yhteisössä ja Tiskillä Ry:ssä sekä cocktailkulttuuria edistävässä Helsinki Drink Festival -tapahtumassa. Vuodesta 2019 alkaen Koivula on ylläpitänyt sosiaalisen median kanavaa nimeltä @kotibaari, jonka löydät Facebookista ja Instagramista.

Lataa maksuton "Alkoholittomat cocktailit” e-kirja ja tallena omalle koneellesi tulevia cocktailkokeiluja varten. Kirjan ohjeet pohjautuvat muunmuassa seuraaviin alkoholittomiin tisleisiin:

valkoviini_aaltoilee_viinilasissa

Juoma-alan uusia tuulia vuonna 2023


Vastuullisuuden ja terveyden megatrendit voimistuvat myös juoma-alalla. Näiden trendien vaikutus tulee näkymään laajasti viineissä sekä matala-alkoholisten ja alkoholittomien tuotteiden suosion kasvuna sekä uudentyylisten pakkausratkaisujen esiinmarssina.

Lue lisää »