Näin teet jääpalat roseeviinistä
Ei enää lämmintä roseeviiniä kuumana kesäpäivänä! Näin teet viinijääpalat valko- tai roseeviinistä.
Lue lisää »Mitä kuumempi ilma, sen viileämpi juoma. Miten jäistä saa visuaalisesti näyttävän näköisiä?
Jääpalat ovat tärkeässä roolissa erityisesti kuumalla kesäsäällä, jolloin on erityisen tärkeää tarjoilla cocktail tai mocktail riittävän kylmänä, jottei juoma pääse lämpenemään liian nopeasti.
Jääpalojen sisään voi pakastaa esimerkiksi syötäviä kukkia kuten kotimaisia ruusuja, orvokkeja, samettikukkia tai ruiskukkia. Kokeile myös marjoja ja hedelmiä kuten mansikoita, melonin paloja, viinirypäleitä ja appelsiinin siivuja.
Kannattaa mätsätä värit ja aromit niin, että ne sopivat juomasi teemaan. Ei kannata kuitenkaan pakastaa yrttejä, sillä niiden vihreä väri voi muuttua ikävän ruskeaksi.
Tutustu herkullisten matala-alkoholisien viinidrinkkien ohjeisiin
Jääpalat laimentavat viinin makua sulaessaan, joten niillä ei yleisesti ottaen kannata viilentää kuohu- tai valkoviiniä.
Mutta jos lempiviiniäsi jää yli, pakasta sitä jääpalapusseihin tai rasioihin ja laita seuraavalla kerralla pari palaa samaisen lempiviinisi joukkoon. Erityisesti roseeviinistä tulee kauniin vaaleanpunaisia jääpaloja. Voit myös lisätä niiden joukkoon sävyyn sopivia syötäviä kukkia. Huomio että alkoholipitoinen neste ei jäädy pakkasessa yhtä kovaksi kuin vesi.
Laita muoviseen jääpalarasiaan vettä tai viiniä noin puoliväliin kutakin lokerikkoa.
Laita lokerikkoihin haluamiasi kukkia, marjoja tai pieniä hedelmäpaloja.
Koristeet kelluvat puoliksi pinnalla, mikä ei haittaa pakastamista. Jos haluat kuitenkin, että ne jäätyvät kokonaan jääpalan sisälle, laita esimerkiksi toinen jääpalarasia 'kanneksi'
Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
Monissa cocktail-baareissa suositaan nykyisin isoja jääpaloja. Drinkissä saattaa siis olla vain yksi iso jääpala. Se on paitsi visuaalisesti näyttävä, myös käytännöllinen, sillä juoma säilyy pidempään kylmänä, koska iso jääpala sulaa hitaammin kuin monta pientä.
1. Valitse lopullista drinkkilasia jonkin verran pienempi paperimuki tai muovimuki.
2. Laita mukin pohjalle esim. vadelmia ja sen verran vettä että marjat peittyvät ja pakasta pari tuntia. Sen jälkeen lisää kerros vettä ja muita koristeita ja jäädytä uudelleen.
3. Voit myös tehdä ison jääpalan ilman erilaisia kerroksia, vaan laittaa kerralla ne koristeet joita haluat.
4. Anna jäätyä pakastimessa yhteensä vähintään 6 tuntia.
5. Kuori pahvimuki pois jääpalan ympäriltä tai lämmitä muovimukin ulkokuorta lämpimän veden alla, jotta jääpala irtoaa.
Ei enää lämmintä roseeviiniä kuumana kesäpäivänä! Näin teet viinijääpalat valko- tai roseeviinistä.
Lue lisää »Raikkailla ja matala-alkoholisilla viinidrinkeillä on monta hyvää puolta. Lue Anoran baarimestari Mikael Karttusen vinkit helppoon ja huolettomaan, mutta erittäin herkulliseen drinkkeilyyn.
Lue lisää »Anoran baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa, miten kehittää omia kotibaarimestarin taitojaan ja nauttia kotona laadukkaista itse tehdyistä drinkeistä. Ota näillä vinkeillä homebartending haltuun!
Lue lisää »Tämä raikas Fresitini kesädrinkki maistuu sitruksiselle mansikalle ja sopii erityisesti kesään.
Katso resepti »