Näin teet jääpalat roseeviinistä
Ei enää lämmintä roseeviiniä kuumana kesäpäivänä! Näin teet viinijääpalat valko- tai roseeviinistä.
Lue lisää »Mitä kuumempi ilma, sen viileämpi juoma. Miten jäistä saa visuaalisesti näyttävän näköisiä?
Kuumalla kesäsäällä on erityisen tärkeää tarjoilla cocktail tai mocktail riittävän kylmänä, jottei juoma pääse lämpenemään liian nopeasti. Tutustu myös herkullisten matala-alkoholisien viinidrinkkien ohjeisiin.
Jäiden sisään voi pakastaa esimerkiksi syötäviä kukkia kuten kotimaisia ruusuja, orvokkeja, samettikukkia tai ruiskukkia. Kokeile myös marjoja ja hedelmiä kuten mansikoita, melonin paloja, viinirypäleitä ja appelsiinin siivuja.
Kannattaa mätsätä värit ja aromit niin, että ne sopivat juomasi teemaan. Ei kannata kuitenkaan pakastaa yrttejä, sillä niiden vihreä väri voi muuttua ikävän ruskeaksi.
Jääpalat laimentavat viinin makua sulaessaan, joten niillä ei yleisesti ottaen kannata kuohu- tai valkoviiniä viilentää.
Mutta jos lempiviiniäsi jää joku kerta yli, pakasta sitä jääpalapusseihin tai rasioihin ja laita seuraavalla kerralla pari palaa samaisen lempiviinisi joukkoon. Erityisesti roseeviinistä tulee kauniin vaaleanpunaisia jääpaloja. Voit myös lisätä niiden joukkoon sävyyn sopivia syötäviä kukkia.
1. Laita muoviseen jääpalarasiaan vettä tai viiniä noin puoliväliin kutakin lokerikkoa.
2. Laita lokerikkoihin haluamiasi kukkia, marjoja tai pieniä hedelmäpaloja.
3. Koristeet kelluvat puoliksi pinnalla, mikä ei haittaa pakastamista. Jos haluat kuitenkin, että ne jäätyvät kokonaan jääpalan sisälle, laita esimerkiksi toinen jääpalarasia 'kanneksi'
4. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
Monissa cocktail-baareissa suositaan nykyisin isompia jääblokkeja. Drinkissä saattaa siis olla vain yksi isompi jääpala. Se on paitsi visuaalisesti näyttävä, myös käytännöllinen, sillä juoma säilyy pidempään kylmänä, koska iso jääpala sulaa hitaammin kuin monta pientä.
1. Valitse lopullista drinkkilasia jonkin verran pienempi paperimuki tai muovimuki.
2. Laita mukin pohjalle esim. vadelmia ja sen verran vettä että marjat peittyvät ja pakasta pari tuntia. Sen jälkeen lisää kerros vettä ja muita koristeita ja jäädytä uudelleen.
3. Voit myös tehdä ison jääpalan ilman erilaisia kerroksia, vaan laittaa kerralla ne koristeet joita haluat.
4. Anna jäätyä pakastimessa yhteensä vähintään 6 tuntia.
5. Kuori pahvimuki pois jääpalan ympäriltä tai lämmitä muovimukin ulkokuorta lämpimän veden alla, jotta jääpala irtoaa.
Ei enää lämmintä roseeviiniä kuumana kesäpäivänä! Näin teet viinijääpalat valko- tai roseeviinistä.
Lue lisää »Valmista todella helposti kauniin värinen ja raikas drinkki Two Oceans -valkoviinistä ja veriappelsiinimehusta.
Katso resepti »Raikkailla ja matala-alkoholisilla viinidrinkeillä on monta hyvää puolta. Lue Anoran baarimestari Mikael Karttusen vinkit helppoon ja huolettomaan, mutta erittäin herkulliseen drinkkeilyyn.
Lue lisää »Anoran baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa, miten kehittää omia kotibaarimestarin taitojaan ja nauttia kotona laadukkaista itse tehdyistä drinkeistä. Ota näillä vinkeillä homebartending haltuun!
Lue lisää »