Näin teet kauniit jääpalat kesäjuomaasi

Mitä kuumempi ilma, sen viileämpi juoma. Miten jäistä saa visuaalisesti näyttävän näköisiä?

jääpalat

Kuumalla kesäsäällä on erityisen tärkeää tarjoilla cocktail tai mocktail riittävän kylmänä, jottei juoma pääse lämpenemään liian nopeasti. Tutustu myös herkullisten matala-alkoholisien viinidrinkkien ohjeisiin.

Jääpalojen sisään kukkia, marjoja ja hedelmiä

Jäiden sisään voi pakastaa esimerkiksi syötäviä kukkia kuten kotimaisia ruusuja, orvokkeja, samettikukkia tai ruiskukkia. Kokeile myös marjoja ja hedelmiä kuten mansikoita, melonin paloja, viinirypäleitä ja appelsiinin siivuja.

Kannattaa mätsätä värit ja aromit niin, että ne sopivat juomasi teemaan. Ei kannata kuitenkaan pakastaa yrttejä, sillä niiden vihreä väri voi muuttua ikävän ruskeaksi.

Tee lempiroseeviinistäsi jääpaloja

Jääpalat laimentavat viinin makua sulaessaan, joten niillä ei yleisesti ottaen kannata kuohu- tai valkoviiniä viilentää.

Mutta jos lempiviiniäsi jää joku kerta yli, pakasta sitä jääpalapusseihin tai rasioihin ja laita seuraavalla kerralla pari palaa samaisen lempiviinisi joukkoon. Erityisesti roseeviinistä tulee kauniin vaaleanpunaisia jääpaloja. Voit myös lisätä niiden joukkoon sävyyn sopivia syötäviä kukkia.

Vinkki!

Rennon roseeviinin joukkoon voit lisätä marjamehusta tehtyjä jääpaloja, jotka tuovat juomaan uutta marjaisampaa makua sulaessaan. Kokeile vaikkapa Viinilehden Vuoden roseeviininä palkitun pirskahtelevan puolikuivan Casal Garcia Rosén joukossa.

Näin onnistut

1. Laita muoviseen jääpalarasiaan vettä noin puoliväliin kutakin lokerikkoa.

2. Laita lokerikkoihin haluamiasi kukkia, marjoja tai pieniä hedelmäpaloja.

ice_cubes_sheri-silver-8aexstpc_ao-unsplash
Vain mielikuvitus on rajana jääpalojen suunnittelussa,

3. Koristeet kelluvat puoliksi pinnalla, mikä ei haittaa pakastamista. Jos haluat kuitenkin, että ne jäätyvät kokonaan jääpalan sisälle, laita esimerkiksi toinen jääpalarasia 'kanneksi'

4. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

Tee yksi iso näyttävä jääpala

Monissa cocktail-baareissa suositaan nykyisin isompia jääblokkeja. Drinkissä saattaa siis olla vain yksi isompi jääpala. Se on paitsi visuaalisesti näyttävä, myös käytännöllinen, sillä juoma säilyy pidempään kylmänä, koska iso jääpala sulaa hitaammin kuin monta pientä. 

Näin onnistut

1. Valitse lopullista drinkkilasia jonkin verran pienempi paperimuki tai muovimuki.

2. Laita mukin pohjalle esim. vadelmia ja sen verran vettä että marjat peittyvät ja pakasta pari tuntia. Sen jälkeen lisää kerros vettä ja muita koristeita ja jäädytä uudelleen.

3. Voit myös tehdä ison jääpalan ilman erilaisia kerroksia, vaan laittaa kerralla ne koristeet joita haluat.

4. Anna jäätyä pakastimessa yhteensä vähintään 6 tuntia.

5. Kuori pahvimuki pois jääpalan ympäriltä tai lämmitä muovimukin ulkokuorta lämpimän veden alla, jotta jääpala irtoaa.