Trendikäs drinkki valmistetaan viinistä väkevän alkoholin sijaan

Raikkailla ja matala-alkoholisilla viinidrinkeillä on monta hyvää puolta. Lue Anoran baarimestari Mikael Karttusen vinkit helppoon ja huolettomaan, mutta erittäin herkulliseen drinkkeilyyn.

Tämän kesän trendikkäin drinkki valmistetaan viinistä väkevän alkoholin sijaan

Viini toimii erinomaisena drinkkien perusalkoholina väkevien sijaan. Viinejä valmistetaan niin monen tyylisiä ja eriaromisia, että aina löytyy sopiva viini tukemaan muita drinkin raaka-aineita kuten marjoja tai hedelmiä.

Matala-alkoholisuus on trendi, joka on rantautunut myös Suomeen. Viinipohjainen drinkki ei pääse kesähelteilläkään yllättämään liian korkealla alkoholimäärällä väkeviin verrattuna. Ja mikäs sen käytännöllisempää kuin valmistaa ruoan kanssa nautittavasta viinistä myös herkullinen juoma alku- tai jälkidrinkiksi.

Käytännöllistä! Valmista ruoan kanssa nautittavasta viinistä myös herkullinen alku- tai jälkidrinkki.

Mikael on suunnitellut suositulle Two Oceans -viinisarjalle 14 erilaista viinidrinkkiä, joista osa sopii nimenomaan kylmän raikkaiksi kesäjuomiksi ja osa talvisemmiksi drinkeiksi.

Miksi juuri Two Oceans viinit sopivat hyvin viinidrinkkeihin?

– Nämä eteläafrikkalaiset viinit ovat todella hedelmäisiä ja raikkaita, mikä tekee niistä sopivia viinidrinkkeihin. Esimerkiksi Two Oceans Shiraz -punaviiniä ei ole tammikypsytetty ja se sopii täyteläisen hedelmäisyytensä ansiosta todella hyvin sangria-tyyppiseen drinkkiin.

Sarjan valkoviinit ovat niinikään tammittamattomia ja makumaailmasta löytyy mm. päärynäisen hedelmäisiä aromeja. Ne ovat toki loistavia ruoka- ja seurusteluviinejä myös sellaisenaan.

Mistä viinidrinkit ovat saaneet alunperin alkunsa?

– Viinidrinkit ovat ikivanha keksintö ja niitä on tehty niin kauan kuin viiniäkin on valmistettu. Bishop-niminen drinkkityyli on Saksassa 1700-luvulla kehitetty klassikko. Se on viini- tai olutpohjainen drinkki, jossa käytetään myös hedelmiä.

Juomia tehtiin tuolloin erityisesti valkoviinistä, mansikoista, vadelmista ja sitruksista ja sillä haettiin vaihtelua viinille ja oluelle sellaisenaan. Viiniähän on jatkettu mm. vedellä janojuomaksi jo Antiikin Kreikan aikana, joilloin viinin alkoholi myös desinfioi mahdollisia veden epäpuhtauksia.

Voiko viinidrinkkejä juoda myös ruoan kanssa?

– Kyllä vaan, varsinkin rennommilla illallisilla tai lounailla. Voit valmistaa viinidrinkin vaikkapa alkujuomaksi, jonka kanssa voi jatkaa myös alkuruoan kuten tapasten kaverina. Pääruoan kanssa voi sitten nauttia sellaisenaan samaa viiniä, mistä valmisti alkuruoan drinkin.

Viinidrinkkien ja ruoan yhdistämisessä pätevät samat perussäännöt kuin viinin ja ruoan yhdistämisessä.

– Two Oceans -drinkeistä suosittelen omenaista Jäämeri-drinkkiä vaikkapa melonisen alkusalaatin kanssa. Metsän kutsu on puolestaan suunniteltu jälkiruokadrinkiksi sellaisenaan tai nautittavaksi marjasalaatin tai marjaisen juustokakun kanssa.

Mikaelin viileä kesävinkki: Viinijää!

Mikaelin viileä kesävinkki: Viinijää!

Kun kovasti odotetut kuumat hellepäivät saapuvat, tee viinidrinkki ja kaada se pieniin tai isompaan muoviastiaan ja pakasta sellaisenaan tai jätskitikun kanssa. Poimi pakkasesta ja nauti tikun päästä tai anna hieman sulaa kauniissa tarjoiluastiassa ja nauti lusikalla. Maku säilyy täysin samana!

Katso Two Ocean viinidrinkkien ohjeet>