Pongrácz-kuohuviinit vuoden parhaisiin hetkiin

Elegantit Pongrácz-kuohuviinit on tehty samalla klassisella valmistusmenetelmällä kuin samppanja. Se takaa pitkään kestävät kuplat ja upean paahteisen maun. Tutustu kuohuviineihin!

Pongracz-kuohuviini

Pongrácz on Etelä-Afrikan arvostetuimpia kuohuviinitaloja, jonka elegantit viinit ovat ansainneet useita kansainvälisiä tunnustuksia.

Moderneja kuohuviinejä perinteisellä valmistusmenetelmällä

Pongrácz-kuohuviinit valmistetaan eteläafrikkalaisella Méthode Cap Classique (MCC) -menetelmällä, joka vastaa perinteistä ranskalaista kuohuviinimenetelmää, jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Lisäksi MCC -menetelmän ehtona on vähintään yhdeksän kuukauden pullokypsytys.

Samat rypälelajikkeet kuin samppanjassa

Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleiden lisäksi Pongrácz käyttää sekoituksessa hieman eli alle viiden prosentin verran Pinot Meunier -lajiketta. Se kuuluu Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleiden lisäksi klassisiin lajikkeisiin, joista Ranskassa valmistetaan samppanjaa. Pinot Meunier tuo viiniin hedelmäisyyttä ja samppanjamaisempaa vaikutelmaa.

Brutin sekä Rosén löydät useista Alkoista. Tarkista lähimyymäläsi saatavuus klikkaamalla Alkon sivuille.

Tiesitkö, että roseekuohuviinit ovat monipuolisia ruokajuomia erityisesti lohen ja paahdettujen kasvisten kanssa, ja tietenkin erinomaisia aperitiiveja. 

Tyylikäs Pongrácz Rosé on maultaan erittäin kuiva, ryhdikäs, hennon paahteinen ja sitruksinen. Se on saanut Viinilehdeltä neljä tähteä = laadultaan erinomainen.

Pongracz rosé ja kaksi kuohuviinilasia