Parhaat terassit Helsinki 2024

Mille terassille kannattaa suunnata Helsingissä tänä kesänä? Listasimme kiinnostavimmat katto-, merenranta- ja urbaanit terassit suositusjuomalla tietenkin!

Zonin_prosecco_rose_terassipöydällä

Parhaat terassit Helsingissä 2024 - tässä listauksemme ole hyvä! Osa terasseista aukeaa toukokuun aikana.

Kattoterassit

Ravintola 10. Kerros

Kaivokatu 3

Legendaarinen 10. Kerros on yksi Helsingin keskustan klassikoista, näköalaravintola Sokos-tavaratalon ja Hotelli Vaakunan ylimmässä kerroksessa. Kolmeen suuntaan avautuvalta kattoterassilta näkee monia keskustan nähtävyyksiä ja nauttii samalla hyvästä ruoasta ja juomasta. Aurinko paistaa Kympin terassille parhaiten heti keskipäivän aikaan.

Avoinna päivittäin aamusta iltaan. Keittiö avoinna lounaasta illalliseen, paitsi sunnuntaisin suljettu.

Juomavinkki!

Uusi S-asiakasomistaja kuohuviini Italiasta Expedition Brut Spumante. Lue lisää vuoden 2024 asiakasomistajaviineistä >>

Alexis Rooftop Bar

Aleksis Kiven katu 23, sisäpiha, 5. krs

Helsingin Vallilassa Konepajan rouheissa rakennuksissa Folks-hotellin katolla sijaitsee suositun Albina-ravintolan kattoterassi Alexis.

Kolmeen suuntaan avautuvalta kattoterassilta näet Lintsin porteille ja pitkin Aleksis Kiven katua. Sateen sattuessa terassilla on myös intiimi katettu osio. Nauti raikkaista cocktaileista, mocktaileista sekä roseeviinistä.

Avautuu 30.5.2024

Juomavinkki!

Lasillinen Portugalia – Aveleda Rosé Vinho Verde

Terassikierros on urbaania kesää parhaimmillaan – ota allesi vaikka kaupunkifillari ja muista nauttia myös alkoholittomia juomia

Terassit meren rannalla

Birgitta Hernesaari

Hernesaarenranta 2

Aurinkoinen päivä pitkin Kaivopuiston rantaa ja lounas & lasilliset Hernesaaren puolella sympaattisella Birgitan terassilla – voiko parempaa kesäpäivää olla! Grilli pidetään kuumana aamusta iltaan, joten kesämenun burgerit ja salaatit ovat tarjolla koko päivän, samoin konditoriatuotteet.

Ota hyvä asento ja nauti meren ihailusta – myös koirat ovat tervetulleita.

Avoinna joka päivä klo 11 - 21. (keittiö arkisin klo 11 - 21 ja viikonloppuisin klo 12 - 21)

ultimate_rose_birgitta

Ultimate Provence -roseeviini maistuu Birgitan meriterassilla.

Juomavinkki!

Tyylikäs Ultimate Provence Rosé tai raikas Leitz 4 Friends Riesling. Alkoholittomina vaihtoehtoina San Pellegrino Naturali -virvoitusjuomat.

Hanaholmen ravintola PLATS

Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Poiketaan Helsingistä pari sataa metriä Espoon puolelle ihastuttavaan Hanasaareen Länsiväylän varrelle! Vilkkaan väylän vieressä, mutta täysin omassa rauhassaan sijaitsee Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus sekä muutama vuosi sitten täysin remontoitu, alkuperäistä 1970-luvun arkkitehtuuria kunnioittava hotelli Hanaholmen ja sen ravintola PLATS upealla kesäterassillaan.

Suurelta aurinkoiselta terassilta on upeat saaristomerimaisemat. Yhdistä ruoka-, viini- ja maisemaelämys! Vinkki, voit saapua Hanasaareen myös omalla veneelläsi.

Avoinna maanantaista lauantaihin 17.00-22.00

Juomavinkki!

Ihastuttava saksalainen Korrell Riesling -valkoviini

Majakkalaiva Relandersgrund

Meritullintori

Pohjoisrannassa sijaitsevan yli 100 vuotiaan majakkalaivan kannelta aukeavat merimaisemat Korkeasaaren suuntaan ja vieressä voi ihailla Uspenskin katedraalia ja vanhoja merimakasiineja.

Juomavalikoiman lisäksi tarjolla pientä suolaista.

Juomavinkki!

Raikas Limoncello Spritz drinkki tai lasillinen Zonin Proseccoa

relandersgrund-terassilaiva

Ihastuttavan Relandersgrund-terassilaivan kannelta aukeaa kaunis maisema Katajanokan suuntaan.

Urbaanit terassit kaupungin sykkeessä

Scandic Grand Central

Vilhonkatu 13

Helsingin rautatieasemalla Eliel Saarisen suunnittelemassa vuonna 1909 valmistuneessa jugendrakennuksessa toimi aiemmin VR:n hallinto- ja toimistorakennus ja keväästä 2021 alkaen upea Scandic Grand Central -hotelli. Mittava muutostyö tehtiin yhteistyössä Museoviraston kanssa suojeltua arvorakennusta kunnioittavalla tavalla. Lue juttumme Grand Centralin avajaisista

Hotellin ravintolan Brasserie Grandin viereinen Bar G on tyylikäs baari, jonka juomavalikoimasta voi nauttia lämpimällä lasiterassilla tai hotellin sisäpihan ulkoterassilla.

Juomavinkki!

Raikas luomukuohuviini Le Contesse Prosecco Organic

La Torrefazione Lasipalatsi

Mannerheimintie 22

Lasipalatsin sisäpihalla Amos Rex -museon ja design-myymälöiden ympäröimänä sijaitsee urbaani terassi aivan Helsingin keskustassa. Nauti niin aamupalasta, lounaasta ja after workeista!

Avoinna joka päivä aamusta alkuiltaan

Juomavinkki!

Kesäviini parhaasta päästä: Kungfu Girl Riesling