TOP 3 kätevät tetraviinit kesän viettoon

Tetraviinit ovat paitsi pulloja ympäristöystävällisempiä myös kevyitä kantaa ja nauttia terassilla ruoan kanssa tai kesän piknikeillä.

top3tetraviinit kesään

Tutustu valko- ja punaviinisuosituksiimme löydät viinit useista Alkon myymälöistä! Tetraviinit sijaitsevat yleensä Alkojen hanaviinihyllyillä. Kysy tarkemmin lähi-Alkosi myyjältä.

Urmeneta Riesling 1 litra

Ryhdikkään runsas uutuus-Riesling kuivan valkoviinin ystävälle.

Kuiva, ryhdikäs ja runsas Riesling, jossa ei ole juurikaan sokeria eli kuivan valkoviinin ystävälle. Lasista löytää paljon kypsän Rieslingin aromeja – aprikoosia, sitrushedelmää, greippiä.

Urmeneta nousee edukseen monien muiden tetra-Rieslingien joukosta ja sisältää vähiten sokeria.

Urmeneta on erittäin hyvä viini graavikalalle ja vaikkapa sitruksella raakakypsytetylle kuhalle. Toimii hyvin myös mausteisten grillimakkaroiden ja raakamakkaroiden kanssa, sillä viinin hapokkuus leikkaa hyvin makkaran rasvaisuutta. Kylkeen hölskyperunat varhaisperunoista.

Castillo de Gredos Tinto Organic 1 litra

Mehevän marjaisa luomupunaviini on valmistettu perinteisestä espanjalaisesta Tempranillo-rypäleestä.

Keskitäyteläisen punaviinin kevyt mausteisuus ja pehmeä jälkimaku toimivat liha- ja grilliruokien kanssa. Nauti vaikkapa paahtopaistipatongin tai pienten salami-pizzaleipien kanssa.

Vinkki! Jos viiniä jää yli, hyödynnä se raikkaan sangrian valmistukseen. Katso ohje!

Tetra on ehdoton mökkeilijän ja veneilijän valinta kevyen ja rikkoontumattoman pakkauksen ansiosta.

Achillea by Lenz Moser Grüner Veltliner 1 litra

Itävallan tunnetuimpiin viinitaloihin lukeutuvan Lenz Moserin laadukas ja trendikäs Grüner Veltliner -rypäleestä tehty kuiva valkoviini.

Viehättävän raikas valkoviini, jossa aistii paljon eloisaa päärynää, sitrushedelmää ja hentoa mausteisuutta – ryhdikäs happorakenne. Kokeile caesarsalaatin tai kesäisen lohikeiton tai kesäkeiton kanssa.

Litran viinitetrasta riittää lasilliset 8 hengelle. Perinteistä pulloa ympäristöystävällisempi ja kaikin puolin kestävämpi ja kevyempi tetra kierrätetään kartonkikeräykseen.

Lue Helsingin Sanomien viinikriitikon arvio Achillea-viinistä >>