Huhtikuussa vietetään Malbec-päivää

Huhtikuun 17. päivänä vietetään kansainvälistä Malbec World Dayta, mikä juhlistaa Argentiinan epävirallista kansallisrypälettä, tummaa ja mehevää Malbecia.

Huhtikuussa vietetään Malbec-päivää

Huhtikuun 17. päivänä vietetään kansainvälistä Malbec World Dayta. Malbec-päivän vietto on lähtöisin Argentiinasta, jossa Malbec World Day'ta (MWD) juhlistettiin ensi kertaa vuonna 2011. Juuri tuona kyseisenä päivänä vuonna 1985 aloitettiin laajamittainen projekti maan viinintuotannon elvyttämiseksi. 

Malbec onkin paljon enemmän kuin pelkkä viinirypäle. Siihen perustuu koko Argentiinan viiniteollisuuden menestys. Malbec luo maahan työtä, kulttuuria ja kehitystä. Se myös korostaa Argentiinan erityisyyttä muihin verrattuna – onhan Argentiina ainoa viinituottajamaa, jonka ykkösrypäle Malbec on. Jokainen pullo toimii Argentiinan lähettiläänä maailmalla ja levittää argentiinalaista elämäntapaa ja intohimoa.

Malbec-rypäle on alun perin lähtöisin Ranskasta, mutta on sopeutunut täydellisesti Argentiinan maaperään sekä ilmastoon. Monen viininystävän ja -asiantuntijan mielestä rypälelajike tuottaa parempia viinejä uudessa kuin vanhassa kotimaassaan. Malbec tunnetaankin tänä päivänä Argentiinan epävirallisena kansallisrypäleenä.

Valitse oma Malbecisi ja katso Alkon sivuilta tuotteiden myymäläsaatavuus: