Kesän hanaviinit - mitä ja minkä ruoan kanssa?

Kokosimme viisi erikokoista ja makuista hanaviiniä puna- ja valkoviinin ystäville. Kurkkaa kesän viinivinkit ruokasuosituksineen!

expedition-viini

Expedition Bonarda Malbec Fairtrade 3 litraa

Maultaan pehmeän täyteläinen ja hedelmäinen argentiinalainen punaviini on samaan aikaan mukavan ryhdikäs. Se sopii hyvin kesän tuhdimpien grilliruokien ja lihojen kuten entrecôte-pihvin tai lihavartaiden kanssa.

Tästä eettisesti tuotetusta Reilun Kaupan punaviinistä maksetaan reilumpi korvaus myös viinitarhan työntekijöille. Se on valmistettu Argentiinan nimikkorypäleenä tunnetusta Malbecista sekä Bonardasta.

"Löytö" - Viinilehti

Chill Out Chardonnay 3 litraa

Suomen suosituin australialainen valkoviini on tämä raikkaan hedelmäinen chardonnay, joka sopii erilaisille kasvisruoille, tapaksille sekä raikkaille salaateille. Kuiva ja aromikas maku on pehmeä ja raikkaan hunajameloninen ja kevyen persikkainen.

Chill Out -viinisarjan 3 litran hanapakkaukset ovat ensimmäisenä Suomessa täysin kierrätettäviä viinipussia ja kahvaa myöten. Lue lisää hanapakkausten vastuullisesta ja katso kokki Linnea Vihosen suunnitteleman herkullisen metsäsienirisoton ohje. Viini on kirkastettu vegaanisesti.

Curiosity Tempranillo 3 litraa

Rento ja mehevän hilloinen espanjalainen Curiosity-kissaviini viihtyy kana- ja possuruokien seurassa mutta myös sellaisenaan. Grillaa esimerkiksi kana-kasvisvartaita tai possun kassleria.

Curiosityn ulkoasu on juuri muuttunut, saatat löytää sen Alkon hyllyiltä myös aiempana ylhäältäpäin kurkkivana kissana. Molempi parempi, maku on yhtä MAUkas kuin ennenkin!

"Edullinen ostos" - Viinilehti

Settesoli Pinot Grigio Organic 3 litraa

Tämä raikkaan hedelmäinen luomuvalkoviini Sisiliasta on valmistettu Pinot Grigio -rypäleistä.

Settesolin aromaattisessa maussa aistii hieman kukkaisuutta ja mausteisuutta. Viini on kirkastettu vegaanisesti ja sopii hyvin salaattien, piiraiden, kasvisvartaiden tai vaikkapa halstrattujen ahventen seuraan.

"Edullinen ostos" - Viinilehti

Miksi kannattaa valita hanaviini kesäpöytään?

– Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissakin.

– Hanaviini säilyy jääkaapissa avattuna 4 viikkoa eikä Alkossa tarvitse käydä niin usein. 

– Isommasta pakkauksesta on helppo tarjota lasilliset – tai lorauttaa hieman ruoan tai kesäisen drinkin tai boolin joukkoon.