Mehevät punaviinit Etelä-Amerikasta

Tutustu Viiniraadin punaviinisuosituksiin Argentiinasta ja Chilestä ja löydä oma suosikkisi!

eteläamerikkalaisia_punaviinejä

Terveisiä Etelä-Amerikasta! Viinimaan viiniraati valitsi kolme suosikkiaan, joille Viinilehti on antanut jokaiselle neljä tähteä = harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen.

Don David Malbec Reserve – täyteläisyyttä Argentiinan huipulta

Täyteläinen Malbec-punaviini tulee viinimaailman huipulta, 1700 metrin korkeudelta, Argentiinan Saltan viinialueelta.

"Tuoksussa nahkaisuutta, tammisuutta ja paahteisuutta. Ja lisänä tummaa kypsää marjaa, tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa, oih! Tasapainoinen, elegantti ja täyteläinen viini, mutta silti raikkaan kepeä ja yllättääkin raikkaudellaan Malbec-rypäleestä valmistetuksi viiniksi."

"Nappivalinta tummille liharuoille, patalihoille ja voimakkaammille juustoille"

Leyda Las Brisas Pinot Noir – tyyliä ja laadukkuutta

Kaada lasiin jotain hieman kevyempää, mutta eleganttia. Laadukas Pinot Noir -viini tulee Chilen viileältä Leydan viinialueelta.

"Elegantti, huikea viini, jossa kypsän marjainen ja tiivis maku. Tanniinit ovat matalat, hento yrttisyys ja hyvä hapokkuus maussa. Las Brisas tarkoittaa merituulta ja viini tuleekin viileältä viinialueelta Chilen rannikolta"

"Leyda-viinin kanssa toimivat kevyemmät liharuoat sekä savu- tai loimulohi – tai nautiskele sellaisenaan pienen juustopalan kanssa. Muista viilentää pullo jääkaapissa tunnin verran ennen nauttimista"

Kaikki kolme viinisuositusta ovat saaneet Viinilehdeltä neljä tähteä = harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – lunastaa odotukset

Kansainvälisesti palkittu rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen punaviini tulee Chilen Maipon laaksosta. Se on hyvä esimerkki, miten Chilessä tehdään todella laadukkaita viinejä.

"Tarapaca on maultaan yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen, mustaherukkainen ja runsas maku on erittäin hyvin tasapainossa"

"Tarapaca on nimenomaan ruokaviini erityisesti roseeksi jätettyjen liharuokien, kuten entrecôten tai jopa raa'an tartarin kanssa. Viini toimii hyvin myös kovien juustojen kanssa."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Laura Kuusela ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.