Maineikas Toscanan viinitalo Ruffino kunnioittaa yli satavuotista historiaansa

Toscanan ikoninen viinitalo Ruffino on matkalla brändinsä uudistamiseen keskittyen samalla ympäristölliseen vastuullisuuteen tavoitteenaan mm. toimintansa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Tutustu Ruffinon viinitiloihin ja -filosofiaan!

Yksi vuonna 1877 perustetun Ruffinon viinitalon tavoitteista on laadukkaiden punaviinien edistäminen kunnianosoituksena historialleen ja koko Toscanan viinialueelle. Ruffinon viinejä myydään jo lähes 90 maassa, ja se on harvinaisella tavalla onnistunut käyttämään suuren yhtiön resursseja paikallisen alueen, ympäristön ja viiniteollisuuden hyväksi vastuullisesti, innovatiivisesti ja rakentavasti. Se on aktiivisesti ja merkittävässä roolissa myös edistänyt italialaisia viinejä kaikkialla maailmassa.

Ruffino aloitti vuonna 2022 brändinsä merkittävän uudistamisen kohti tuoretta, uutta ja modernia mielikuvaa. Uudistettu brändi kunnioittaa myös yhtiön yli satavuotisen historian aikana rakentuneita arvoja ja mainetta.

"Tämä on merkittävä ja meille yhtiönä tärkeä askel, johon panostamme tinkimättömän huomiomme ja panoksemme", sanoo Ruffinon toimitusjohtaja Sandro Sartor. "Ruffino on maailmanlaajuisesti tunnettu viinibrändi, jonka valikoimista löytyy vaihtoehtoja viiniharrastajille, jotka odottavat tuotteiltamme yksityiskohtaisia aromeja ja nyansseja. Imagomme tulee vastata tätä monipuolisuutta pysyen kuitenkin uskollisena viiniemme perusarvoille."

Näiltä tiloilta Ruffinon viinit ovat kotoisin

Kaikki Ruffinon viinitilat sijaitsevat luonnonkauniissa maisemissa lähellä kiinnostavia kulttuurikohteita. Tilat edustavat Toscanan historiaa ja perinteitä, eleganssia ja charmia, luonnonmukaisuutta sekä viininvalmistuksen ammattitaitoa. Viinitilojen läheisyydessä on kartanoita, maatiloja ja linnoituksia, ja näissä puitteissa viini yhdistyy harmonisella tavalla ihmisen perinteisiin.

Toscanan alue on erottamaton osa Ruffinon historiaa ja menestystä. Vuosien varrella yritys on hankkinut halutuimpia viinitarhoja ja -tiloja Toscanan parhailta viinialueilta: Chianti Classicosta, Brunello di Montalcinosta ja Chiantista.

Gretolen viinitila sijaitsee Castellina in Chiantin kauniissa renessanssikylässä Sienan maakunnassa. Kaikki Ruffinon Chianti Classico -viinit valmistetaan tällä viinitilalla, jossa on viehättävä kivikartano ja 110 hehtaarin maa-alue, joka on lähes yksinomaan varattu Ruffinon lippulaivaviinille Riserva Ducale Oro Chianti Classico Gran Selezionelle. Sana "gretole" viittaa murenevaan galestroon, joka on Chianti Classico -viinialueelle tyypillistä harmaakiveä. Se tuo Sangioveselle ja muille rypäleille erottuvan maun.

Santedamen viinitila sijaitsee etelään avartuvalla erottuvalla alueella Castellina in Chiantin kunnan länsipuolella. Alueeseen viitataan Chianti Classico -viineihin liittyen nimellä "Conca d'Oro" (kultainen allas) perustuen maaperän muotoon ja alueella tuotettujen viinien laatuun. Conca d'Oron loivat rinteet ovat ainutlaatuinen ja sopivan haastava kasvuympäristö viiniköynnöksille, jotta ne tuottavat vain vähän mutta erittäin laadukkaita rypäleterttuja.

Alueella valmistettuja viinejä ovat esimerkiksi Santedame Chianti Classico, SantedameChianti Classico -luomuviini ja Romitorio di Santedame Chianti Classico Gran Selezione.

Ruffinon ensimmäinen viinitila Toscanassa, Castello di Montemasso, sijaitsee muutaman kilometrin päässä Poggio Cascianosta. Tila sijaitsee Chianti Classicon viinialueella Firenzen eteläpuolella Greven kunnassa. Linnasta on upeat näkymät Firenzeen, ja sen historia ulottuu vuosisatojen taakse. Päärakennus on vaikuttava kivilinna, joka oli alun perin San Miniaton munkkien rakentama rukoushuone. Se on nimetty San Salvatore da Montemasson mukaan. Vanhalle luostarille kuulunut jäljellä oleva torni on peräisin 1000-luvulta. Castello di Montemassossa on myös kivikellari, jossa kypsytetään Ruffinon parhaita vuosikertaviinejä.

Poggio Cascianon viinitila sijaitsee kukkuloilla aivan Grassinan ulkopuolella ja muutaman kilometrin päässä Firenzestä. Nimi on peräisin antiikin Rooman ajoilta: Sana "poggio" tarkoittaa "terassia kukkulan laella", kun taas "casciano" tarkoittaa todennäköisesti "Cassiukselta", Rooman armeijan päälliköltä, jolle annettiin alueelta laajoja alueita maata. Alueella valmistettuja viinejä ovat esimerkiksi Modus Toscana IGT, Modus Primo Toscana IGT ja Alauda Toscana IGT. Viinitilalla yhdistyvät historia ja nykyaika, tinkimätön työ ja luonnonkauneus sekä Ruffinon vieraanvaraisuus. Siellä toimivat Casa Ruffino, Tre Rane -ravintola sekä Enoteca Ruffino ja sen puutarha.

Casa Ruffino tarjoaa tyylikästä maaseutumajoitusta renessanssikartanossa. Huoneista on näkymä viiniviljelmille, ja vieraiden käytettävissä ovat italialaiset puutarhat ja infinity-allas. Ruffinon Tre Rane -ravintolassa voi nauttia paikallisesta ruoasta. Se kunnioittaa legendaarista ravintolaa, jonka Leonardo da Vinci ja Sandro Botticelli perustivat Firenzeen. Tarjolla on laadukkaita Toscanan sesonkituotteita luovalla vivahteella. Enoteca Ruffinosta voi ostaa Ruffinon viinejä ja ekstra-neitsytoliiviöljyä sekä laadukkaita toscanalaisia elintarvikkeita. Se on täydellinen paikka lounaalle ja aperitiiville. Opastuskierroksia ja maisteluja voi varata viinitilalta, ja vieraat pääsevät kellarikierroksella tutustumaan Ruffinon viineihin.

Greppone Mazzin viinitila sijaitsee kukkulan laella olevan Montalcinon kunnan itäpuolella. "Greppi" tarkoittaa "epätasaisia rinteitä" ja kuvaa tämän alueen karkeita jyrkänteitä. Greppone Mazzissa on 1700-luvulta peräisin oleva kartano, jonka sisäpihalla on vanha rautatähdellä koristeltu säiliö. Sen kuva koristaa ainoaa tilalla valmistettavaa viiniä, Greppone Mazzi Brunello di Montalcinoa. Vesi poistuu kuivasta maaperästä luonnollisesti, ja nämä olosuhteet soveltuvat luontaisesti yhdelle Sangiovese-lajikkeelle, Sangiovese Grossolle. Paikalliset kutsuvat sitä Brunelloksi, mutta sillä on perinteiselle lajikkeelle tyypillisesti monta nimeä. Viinitilalla valmistetaan Greppone Mazzi Brunello di Montalcinoa.

La Solatìan viinitila sijaitsee Monteriggionissa, joka on tunnettu keskiaikainen kylä lähellä Sienaa. "Solatìa" tarkoittaa "auringon valaisemaa", ja se kuvaa hyvin viinitilan ympäröivien kukkuloiden leutoa ja aurinkoista mikroilmastoa. Laadukkaiden rypäleiden lisäksi viinitilan laatu perustuu tasokkaaseen kellariin, jossa on käytössä valkoviinin tuotantoon erityisesti tarvittavaa teknologiaa. Huippuluokan käymiskellarissa lämpötilaa valvotaan kaikissa valmistuksen vaiheissa, jotta rypäleiden tuoreus säilyy. La Solatìan tilan omalaatuinen maaperä luo täydelliset olosuhteet Sangiovesen kasvattamiseksi ja tuoreiden, helposti juotavien viinien valmistamiseksi. Tilalla valmistettuja viinejä ovat Aqua di Venus Toscana IGT -viinit, La Solatìa Toscana IGT ja Chianti DOCG.