Fresita

Fresita

Löydät Fresitan Alkoista ja ruokakaupoista

Fresitan kupliva tuoteperhe on suurempi kuin koskaan. Tutustu uutuuksiin sekä tuttuihin suosikkeihin!

Muistathan nauttia Fresitan erittäin hyvin viilennettynä eli 4-6 asteisena. Kallista pulloa rauhallisesti ylösalaisin ennen avaamista. Näin aito marja- tai hedelmäsose ja kuohuviini sekoittuvat keskenään.

Fresitassa on ainoastaan luonnon oma maku, ei keinotekoisia aromeja tai väriaineita.

Kuivempi Fresita White Strawberries

Raikkaan kuivassa Fresita White Strawberries Extra Dry -kuohuviinissä on mukana valkoisen mansikan hedelmälihaa.

White Strawberriesissä on sokeria vain 20 grammaa litrassa, mikä vastaa normaalin kuivan kuohuviinin sokerimäärää. Alkoholia juomassa on 12 % eli muutama prosentti enemmän kuin Fresita Originalissa. Löydät Extra Dry:n myös ruokakaupoista 5,5 %-vahvuisena.

Raikasta ruokakaupoista

Matala-alkoholinen Fresita Strawberry on saatavilla useissa K- ja S-ryhmän myymälöissä. Löydät sen normaalin 75 cl pullokoon lisäksi myös kätevässä 20 cl:n pikkupullossa.

Alhaisemman alkoholin (5,5 %) lisäksi siinä on myös sokeria vähemmän kuin Alko klassikko-Fresitoissa. Kaikki Fresitat on valmistettu vegaanisesti.

Valmista kuohuva Fresita Julep -drinkki

Valmista mansikkainen Rustiikki-booli

Nappaa vinkit kotibrunssin järjestämiseen

* Valitse Spotify’sta valmis Sunday Brunch -soittolista

* Käytä kattauksessa mielikuvitustasi: lasien ja lautasten ei tarvitse olla samaa paria, vaan parhaimmat löydöt teet mummin vintiltä tai kirppikseltä.

* Piristä kattausta sesonkiin sopivilla paperiserveteillä ja laita isoon maljakkoon pitkävartisia kukkia ja vaikkapa luonnon oksia pöydän koristukseksi.

Helppoa syötävää

* Kata pöytään valmis salaattisekoitus, uunituoreita valmiscroissanteja, juustoa ja hilloja tai tee erilaisia helppoja toasteja (vuohenjuustoa tai avokadoa tai tomaatti-mozzarella-basilikaa).

* Jos haluat herkutella kunnolla, mutta terveellisesti, paista pieniä banaanilettusia.

Herkullista juotavaa

* Pyöräytä pehmeät smoothiet tai järjestä Smoothie-bar: kukin saa tehdä lempijuomansa erilaisista hedelmistä, marjoista, jogurtista ja mehuista. Katso myös herkullisen Fresita-smoothien ohje. >>

* Älä suunnittele muuta ohjelmaa loppupäiväksi, vaan nauttikaa rennosta sunnuntaiolosta niin pitkään kuin huvittaa.

Fresita-kuplia & ihania herkkuja

Katso keittiömestari Joseph Youssefin valmistamien vuohenjuusto-mansikkaleipästen ja lohi-sitrusleipästen ohjeet Fresitan seuraan.

Vuohenjuusto-mansikkaleipäset

Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita Originalin. Katso ohje!

Lohi-sitrusleipäset

Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä - tietenkin Fresitan kanssa. Katso ohje!

Valmista herkullisia drinkkejä&booleja

Fresita Julep

Julep on Mojito-tyylinen drinkki, jossa on paljon minttua ja jäämurskaa. Katso ohjeet videolta ja valmista omasi Fresitasta ja Peachtree -persikkalikööristä.

Mansikka-raparperi booli

Herkullisen punaisessa Fresita-kuohuviinistä valmistetussa boolissa yhdistyvät raparperi ja mansikka. Katso videolta helpot ohjeet!

Queen of Hearts Smoothie

Pyöräytä täyteläinen ja matala-alkoholinen Fresita-smoothie, jossa maistuvat mansikka ja mustikka. Katso videolta, miten onnistut helposti!

Haluatko lisää inspiraatiota drinkkien ja boolien valmistukseen?

Fresita sopii hyvin drinkkeihin ja booleihin

Mansikka-raparperi booli

Herkullisen punaisessa Fresita-kuohuviinistä valmistetussa boolissa yhdistyvät raparperi ja mansikka. Katso videolta helpot ohjeet!

Fresita Julep

Julep on Mojito-tyylinen drinkki, jossa on paljon minttua ja jäämurskaa. Katso ohjeet videolta ja valmista omasi Fresitasta ja Peachtree -persikkalikööristä.

Fresita-kannu

Superhelppo Fresita-kannu valmistuu aidosta Fresita-kuohuviinistä sekä Fantasta. Sekoita molempia puolet ja puolet.

Tee herkullinen Rustiikki-booli

Queen of Hearts Smoothie

Pyöräytä täyteläinen ja matala-alkoholinen Fresita-smoothie, jossa maistuvat mansikka ja mustikka. Katso videolta, miten onnistut helposti!

Queen of Hearts -smoothie

Mansikka-raparperi booli

Herkullisen punaisessa Fresita-kuohuviinistä valmistetussa boolissa yhdistyvät raparperi ja mansikka. Katso videolta helpot ohjeet!

Thyme's Up

Käytä rohkeasti yrttejä drinkeissä! Raikkaassa mansikka-raparperijuomassa tuoksuu timjami.

Fresita Julep -drinkki

Yhdistelmä aitoja marjoja ja laadukasta kuohuviiniä

Fresita-kuohuviini on chileläisen viinitalo Casal Sparklingin taidonnäyte, jossa yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aitojen marjojen parhaimmat ominaisuudet. Viinitalon perusti 1920-luvulla Kataloniasta, Espanjasta muuttanut Rabatin perhe ja se on edelleen saman perheen hallussa. Perheyritys on ollut uskollinen juurilleen ja onnistunut yhdistämään eurooppalaisen viininteon tietotaidon Chilen tarjoamaan ilmastoon, aurinkoon, veteen ja maaperään.

Miten Fresita sai alkunsa?

Fresitan tuotekehittely kesti vuosia. Viinitalon asiantuntijoiden tavoitteena oli luoda ainutlaatuinen ja luonnollinen kuohuviini, jossa yhdistyisivät paras chileläinen kuohuviini ja aidot mansikat. Kuohuvien ystävät ovat kautta aikojen yhdistäneet lasilliseen kuplivaa myös tuoreet mansikat, joten oli luonnollista kehittää kuohuviini, jossa nämä kaksi nämä asiaa yhdistyvät herkullisella tavalla. Mansikat saivat jatkoa mustikka&vadelma -mausta, joka on aivan yhtä aito ja luonnollinen kuin Original Fresita.

Mistä herkullinen maku tulee?

Marjoista tehtävä sose valmistetaan salaista reseptiikkaa noudattaen ja se lisätään joukkoon juuri ennen kuohuviinin pullotusta. Näin syntyy Fresitan samea, intensiivinen väri sekä aitojen marjojen maku, jossa on myös aavistus Charmat-menetelmällä valmistetun kuohuviinin tuomaa sitrusten aromia.

Kuohuviini ja mansikka – unelmapari

Fresitaan valittavat mansikat tulevat pohjoiseurooppalaista ilmastoa muistuttavasta Patagoniasta, Etelä-Chilestä. Patagonian alueella kasvavat mansikat ovat tunnettuja herkullisesta aromistaan ja makeasta maustaan. Fresitan enologit eivät ole ainoastaan viiniasiantuntijoita vaan myös marjojen asiantuntijoita. He vastaavat siitä, että Fresitaan valittavat mansikat ovat kasvaneet puhtaassa maaperässä ja optimaalisissa kasvuolosuhteissa; ne ovat saaneet tarpeeksi aurinkoa ja sopivasti myös lämpötilavaihtelua, jotta marjat kypsyvät täydellisesti. Auringon kypsyttämät makeat pienet mansikat poimitaan viinirypäleiden tavoin huolellisesti käsin. Itse kuohuviinin teossa käytettävät viinirypäleet poimitaan käsin ja ne kerätään helmi-maaliskuun tienoilla. Viini on sekoitus Chardonnay, Sauvignon Blanc ja Moscatel -rypäleitä, joista saadaan kuohuviiniin sopiva hapokkuus. Kuohuviinin ensimmäinen käyminen tapahtuu terästankeissa, toinen paineen pitävässä terästankissa 17–18 asteen lämpötilassa. Tätä menetelmää kutsutaan Charmat-metodiksi.

Tiesitkö, että mansikan alkuperäinen kotimaa on Chile ja että sana fresita tarkoittaa espanjaksi pientä mansikkaa? Mansikka oli alun perin valkoinen marja, mutta siitä jalostettiin vähitellen myös punainen versio.

Kesä on tehty raikkaista juomista

Kurkkaa vinkit helppoihin pikkupurtaviin mansikkaisen Fresita-kuohuviinin kanssa.

Vinkki! Fresita sisältää aitoa hedelmälihaa, joten käännä hyvin viilennettyä pulloa varovasti kerran ylösalaisin ennen avaamista, jolloin pullon pohjalla oleva hedelmäliha sekoittuu tasaisesti kuohuviinin joukkoon.

Pientä ja helppoa purtavaa

RAPEAT KUKKAKAALILASTUT

1. Leikkaa kukkakaalista ohuita siivuja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.

2. Sekoita kupissa soijakastiketta, oliiviöljyä ja vaniljaa raastettuna tangosta. Sivele kukkakaalin siivut seoksella ja laita uuniin noin 10 min. 250 C.

3. Laita kukkakaalit tarjoiluastiaan ja siivuta päälle tuoreita mansikoita.

FRESITAISET HEDELMÄT

1. Leikkaa esimerkiksi ananasta, papayaa, viinirypäleitä ja kiiviä lohkoiksi ja laita ne isoon kulhoon.

2. Kaada päälle loraus Fresitaa.

Vähän suolaista, hieman makeaa

Tarjoilut valmistuvat helposti, kun et stressaa turhaa. Tee yksi helppo suolainen ja yksi makea tarjottava.

Vinkki! suolaisen ja makean combo on klassikko. Pyydä ystäviäsi tuomaan jotain pientä yhteiseen pöytään kuten juustoja ja pähkinäsekoitusta, valmiiksi paloiteltuja hedelmiä tai juuressipsejä.

Käytä kattauksessa mielikuvitustasi

Lasien ja lautasten ei tarvitse olla samaa paria, vaan parhaimmat löydöt teet mummin vintiltä tai kirppikseltä.

Boolin voit valmistaa vanhaan lasikulhoon tai kannuun ja tarjoilla vaikkapa koristeellisista grogilaseista.

Näin valmistat näyttävän lookin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto suosii helposti valmistuvia kampauksia ja meikkiä. Nappaa Riian vinkit, yksi pieni tehokeino riittää.  #naturallyelegant

Puolipitkille tai pitkille hiuksille

Suihkuta hiuksiin lämpöaktiivista kampausnestettä ja harjaa läpi. Pyörittele hiuksista sormikiharoita.

Ota hiusosio, kieputa se päänmyötäiseksi ja paina parilla pinnillä kiinni. Kuivata hetki föönin lämmössä.

Anna kiharoiden valmistua kaikessa rauhassa. Irrota pinnit, haro sormilla kiharat auki, laita pää alaspäin, suihkuta kevyesti lakkaa ja rento kiharakampaus on valmis.

Kaverille kans!

Ripsitupsujen liimaaminen toiselle on huomattavasti helpompaa kuin itselle. Tarvitset vain ripsiliiman, pinsetit ja ripistupsut.

Ota ripset pinseteillä irti laatikosta ja dippaa tupsu liimaan. Pyydä kaveria katsomaan alaspäin, mutta ei sulkemaan silmää.

Aseta tupsut ulkonurkasta sisänurkkaan päin pitkästä lyhyempään. Näin saat ripset parhaiten omien ripsien sekaan ja lopputulos on sopivan luonnollinen mutta silti näyttävä.

Valmista helpot Fresita drinkit ja boolit

Mansikka-raparperi booli

Herkullisen punaisessa Fresita-kuohuviinistä valmistetussa boolissa yhdistyvät raparperi ja mansikka. Katso videolta helpot ohjeet!

Fresita-kannu

Superhelppo Fresita-kannu valmistuu aidosta Fresita-kuohuviinistä sekä Fantasta. Sekoita molempia puolet ja puolet.

Fresita Julep

Julep on Mojito-tyylinen drinkki, jossa on paljon minttua ja jäämurskaa. Katso ohjeet videolta ja valmista omasi Fresitasta ja Peachtree -persikkalikööristä.

Jatkojen helpot huikopalat

VUOHENJUUSTO-PÄHKINÄPIZZAT Pidä valmiina pakastimessa pieniä pizzapohjia ja itsetehtyä tomaattikastiketta. Laita uuni kuumenemaan 250 C. Leikkaa vuohenjuustosta sentin siivuja ja laita ne pizzaan tomaattikastikkeen päälle. Sujauta uuniin ja paahda sillä välin kuivalla kuumalla pannulla kourallinen erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Ota pitsat uunista, ripottele niiden päälle paahdetut pähkinät, valuta reilu teelusikallinen hunajaa ja sirottele ripaus sormisuolaa. Viimeistele tuoreella basilikalla. PÄHKINÄINEN JOGURTTI Laita annosmaljoihin kerroksittain turkkilaista jugurttia, kookoslastuja, suolattuja cashewpähkinöitä ja granaattiomenansiemeniä. Suolaisen ja kirpeän liitto sopii jatkoille täydellisesti Fresita Originalin kera. Psst. Granaattiomenansiemeniä saa myös valmiina pakasteena.

Pyöräytä fresitainen smoothie

Kun ilta kääntyy jatkojen puolelle

Nappaa meikkitaiteilija Riia Koiviston vinkit jatkoille ja illan viimeistelyyn. #jatkot #naturallyelegant

Rento ponnari

Kiharakampaus muuntuu mukavasti jatkoihin sopivaksi, kun teet niskaan hiuksista ponnarin. Älä sido sitä millään kiinni, vaan kieputa ponnaria ylöspäin, rennoksi banaaninutturaksi. Sido parilla pinnillä kiinni ja anna hiusten putoilla huolettomasti. Jos maljakossa on kukkia, taita varresta kukka sopivan mittaiseksi ja paina se kampauksen sisään. Kampauksesta tulee kivoin ihan ilman peiliä.

Naamio viimeistelee illan

Kun koittaa nukkumaanmenoaika, on aika poistaa meikit ja levittää kasvoille yönaamio. Naamiota levitetään kasvoille reilu kerros, annetaan olla hetki ja hierotaan loput yövoiteeksi kasvoille. Heräät aamulla illan ihanat kuvat kasvoilla edellisen illan juhlahumusta, ja peilistä katsoo virkistynyt iho. Kannattaa!