Fresita

Fresita on Suomen suosituin kuohuviini
Fresita on Suomen suosituin kuohuviini

The best moments happen before and after everything is perfect

Suomalaisten rakastama Fresita valmistetaan aidoista marjoista ja laadukkaasta kuohuviinistä. Siinä on ainoastaan luonnon oma maku, ei keinotekoisia aromeja tai väriaineita.

#fresita #naturallyelegant #jatkot #etkot

Koska elämässä pitäisi olla enemmän etkoja

Nauti Fresita erittäin hyvin viilennettynä eli 4-6 asteisena. Muista kallistaa pulloa rauhallisesti ylösalaisin ennen avaamista. Näin aito marjasose ja kuohuviini sekoittuvat keskenään ennen tarjoilua.

Parhaat etkot kääntyy suoraan jatkoiksi

Fresita on monipuolinen juoma, jota voit nautiskella sellaisenaan, aperitiivina, drinkeissä, booleissa tai jälkiruokien seurana.

Fresitan löydät myös näppärissä 20 cl piccolopulloissa.

Fresita Blueberry & Raspberry

Kauniin tumman purppuranpunainen mustikka&vadelma on valmistettu aidoista marjoista ja se on maultaan vähemmän makea kuin mansikkainen Fresita Original.

Kotivinkki-lehti valitsi Fresita Blueberry & Rapsberryn yhdeksi juomakategorian vuoden 2016 parhaimmista uutuustuotteista!

Fresita-kuplia & ihania herkkuja

Katso keittiömestari Joseph Youssefin valmistamien vuohenjuusto-mansikkaleipästen ja lohi-sitrusleipästen ohjeet Fresitan seuraan.

Vuohenjuusto-mansikkaleipäset

Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii luonnollisen herkullisesti, kun yhdistät vuohenjuuston, mansikan ja Fresita Originalin.

Katso ohje!

Lohi-sitrusleipäset

Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä - tietenkin Fresitan kanssa.

Katso ohje!

Valmista herkullinen Smoothie

Näin valmistat illan lookin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto suosii helposti valmistuvia kampauksia ja meikkiä.

Nappaa Riian vinkit raikkaaseen iltalookiin, yksi pieni tehokeino riittää.

#etkot #naturallyelegant

Puolipitkille tai pitkille hiuksille

Suihkuta hiuksiin lämpöaktiivista kampausnestettä ja harjaa läpi. Pyörittele hiuksista sormikiharoita. Ota hiusosio, kieputa se päänmyötäiseksi ja paina parilla pinnillä kiinni. Kuivata hetki föönin lämmössä.

Anna kiharoiden valmistua kaikessa rauhassa. Irrota pinnit, haro sormilla kiharat auki, laita pää alaspäin, suihkuta kevyesti lakkaa ja rento kiharakampaus on valmis.

Anna ripsien säihkyä

Ripsitupsujen liimaaminen toiselle on huomattavasti helpompaa kuin itselle. Tarvitset ripsiliiman, pinsetit ja ripsitupsut. Ota ripset pinseteillä irti laatikosta ja dippaa tupsu liimaan.

Pyydä kaveria katsomaan alaspäin, mutta ei sulkemaan silmää. Aseta tupsut ulkonurkasta sisänurkkaan päin pitkästä lyhyempään. Näin saat ripset parhaiten omien ripsien sekaan ja lopputulos on sopivan luonnollinen mutta silti näyttävä.

3 vinkkiä Fresita-lahjaksi

1. Aidolle ystävälle tai mielitietylle

Ilo on parasta jaettuna. Paketoi Fresita kahden kuohuviinilasin kanssa ja nauttikaa kuohuva kahden. Viimeistele lahja kauniilla kortilla, jossa kerrot kolmella sanalla, miten paljon hänestä välität.

2. Äidille, anopille tai työkaverille

Kiedo pullon kaulaan kaunis nauha ja anna kukan sijaan. Uusiokäytä tyhjä pullo vaikkapa kukkamaljana.

3. Minulle itselleni

Muistan hemmotella myös itseäni lasillisella tai piccolopullollisella Fresitaa.

Valmista mansikkainen Rustiikki-booli

Nappaa vinkit kotibrunssin järjestämiseen

* Valitse Spotify’sta valmis Sunday Brunch -soittolista

* Käytä kattauksessa mielikuvitustasi: lasien ja lautasten ei tarvitse olla samaa paria, vaan parhaimmat löydöt teet mummin vintiltä tai kirppikseltä.

* Piristä kattausta sesonkiin sopivilla paperiserveteillä ja laita isoon maljakkoon pitkävartisia kukkia (esim. valkoinen gladiolus eli miekkalilja) ja vaikkapa luonnonoksia pöydän koristukseksi.

Helppoa syötävää

* Kata pöytään valmis salaattisekoitus, uunituoreita valmiscroissanteja, juustoa ja hilloja tai tee erilaisia helppoja toasteja (vuohenjuustoa tai avokadoa tai tomaatti-mozzarella-basilikaa).

* Jos haluat herkutella kunnolla, mutta terveellisesti, paista pieniä banaanilettusia.

Herkullista juotavaa

* Pyöräytä pehmeät smoothiet tai järjestä Smoothie-bar: kukin saa tehdä lempijuomansa erilaisista hedelmistä, marjoista, jogurtista ja mehuista. Katso myös herkullisen Fresita-smoothien ohje.

* Älä suunnittele muuta ohjelmaa loppupäiväksi, vaan nauttikaa rennosta sunnuntaiolosta niin pitkään kuin huvittaa.
Haluatko lisää inspiraatiota drinkkien ja boolien valmistukseen?
Makuina klassikko-mansikka sekä mustikka&vadelma

Yhdistelmä aitoja marjoja ja laadukasta kuohuviiniä

Fresita-kuohuviini on chileläisen viinitalo Casal Sparklingin taidonnäyte, jossa yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aitojen marjojen parhaimmat ominaisuudet. Viinitalon perusti 1920-luvulla Kataloniasta, Espanjasta muuttanut Rabatin perhe ja se on edelleen saman perheen hallussa. Perheyritys on ollut uskollinen juurilleen ja onnistunut yhdistämään eurooppalaisen viininteon tietotaidon Chilen tarjoamaan ilmastoon, aurinkoon, veteen ja maaperään.

Miten Fresita sai alkunsa?

Fresitan tuotekehittely kesti vuosia. Viinitalon asiantuntijoiden tavoitteena oli luoda ainutlaatuinen ja luonnollinen kuohuviini, jossa yhdistyisivät paras chileläinen kuohuviini ja aidot mansikat. Kuohuvien ystävät ovat kautta aikojen yhdistäneet lasilliseen kuplivaa myös tuoreet mansikat, joten oli luonnollista kehittää kuohuviini, jossa nämä kaksi nämä asiaa yhdistyvät herkullisella tavalla.

Mansikat saivat jatkoa mustikka&vadelma -mausta, joka on aivan yhtä aito ja luonnollinen kuin Original Fresita.

Mistä herkullinen maku tulee?

Marjoista tehtävä sose valmistetaan salaista reseptiikkaa noudattaen ja se lisätään joukkoon juuri ennen kuohuviinin pullotusta. Näin syntyy Fresitan samea, intensiivinen väri sekä aitojen marjojen maku, jossa on myös aavistus Charmat-menetelmällä valmistetun kuohuviinin tuomaa sitrusten aromia.

Kuohuviini ja mansikka – unelmapari

Fresitaan valittavat mansikat tulevat pohjoiseurooppalaista ilmastoa muistuttavasta Patagoniasta, Etelä-Chilestä. Patagonian alueella kasvavat mansikat ovat tunnettuja herkullisesta aromistaan ja makeasta maustaan.

Fresitan enologit eivät ole ainoastaan viiniasiantuntijoita vaan myös marjojen asiantuntijoita. He vastaavat siitä, että Fresitaan valittavat mansikat ovat kasvaneet puhtaassa maaperässä ja optimaalisissa kasvuolosuhteissa; ne ovat saaneet tarpeeksi aurinkoa ja sopivasti myös lämpötilavaihtelua, jotta marjat kypsyvät täydellisesti. Auringon kypsyttämät makeat pienet mansikat poimitaan viinirypäleiden tavoin huolellisesti käsin.

Itse kuohuviinin teossa käytettävät viinirypäleet poimitaan käsin ja ne kerätään helmi-maaliskuun tienoilla. Viini on sekoitus Chardonnay, Sauvignon Blanc ja Moscatel -rypäleitä, joista saadaan kuohuviiniin sopiva hapokkuus. Kuohuviinin ensimmäinen käyminen tapahtuu terästankeissa, toinen paineen pitävässä terästankissa 17–18 asteen lämpötilassa. Tätä menetelmää kutsutaan Charmat-metodiksi.
Tiesitkö, että mansikan alkuperäinen kotimaa on Chile ja että sana fresita tarkoittaa espanjaksi pientä mansikkaa? Mansikka oli alun perin valkoinen marja, mutta siitä jalostettiin vähitellen myös punainen versio.

Näin valmistat illan lookin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto suosii helposti valmistuvia kampauksia ja meikkiä.

Nappaa Riian vinkit illaksi, yksi pieni tehokeino riittää.

#etkot #naturallyelegant

Puolipitkille tai pitkille hiuksille

Suihkuta hiuksiin lämpöaktiivista kampausnestettä ja harjaa läpi. Pyörittele hiuksista sormikiharoita. Ota hiusosio, kieputa se päänmyötäiseksi ja paina parilla pinnillä kiinni. Kuivata hetki föönin lämmössä.

Anna kiharoiden valmistua kaikessa rauhassa. Irrota pinnit, haro sormilla kiharat auki, laita pää alaspäin, suihkuta kevyesti lakkaa ja rento kiharakampaus on valmis.

Kaverille kans!

Ripsitupsujen liimaaminen toiselle on huomattavasti helpompaa kuin itselle. Tarvitset vain ripsiliiman, pinsetit ja ripistupsut. Ota ripset pinseteillä irti laatikosta ja dippaa tupsu liimaan.

Pyydä kaveria katsomaan alaspäin, mutta ei sulkemaan silmää. Aseta tupsut ulkonurkasta sisänurkkaan päin pitkästä lyhyempään. Näin saat ripset parhaiten omien ripsien sekaan ja lopputulos on sopivan luonnollinen mutta silti näyttävä.

Valmista herkullinen etko-drinkki

Pientä ja helppoa purtavaa

RAPEAT KUKKAKAALILASTUT

1. Leikkaa kukkakaalista ohuita siivuja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle.

2. Sekoita kupissa soijakastiketta, oliiviöljyä ja vaniljaa raastettuna tangosta. Sivele kukkakaalin siivut seoksella ja laita uuniin noin 10 min. 250 C.

3. Laita kukkakaalit tarjoiluastiaan ja siivuta päälle tuoreita mansikoita.

FRESITAISET HEDELMÄT

1. Leikkaa esimerkiksi ananasta, papayaa, viinirypäleitä ja kiiviä lohkoiksi ja laita ne isoon kulhoon.

2. Kaada päälle loraus Fresitaa.

Vähän suolaista, hieman makeaa

Etko-tarjoilut valmistuvat helposti, kun et stressaa turhaa. Tee yksi helppo suolainen ja yksi makea tarjottava. Vinkki! suolaisen ja makean combo on klassikko.

Pyydä ystäviäsi tuomaan jotain pientä yhteiseen pöytään kuten juustoja ja pähkinäsekoitusta, valmiiksi paloiteltuja hedelmiä tai juuressipsejä.

Käytä kattauksessa mielikuvitustasi

Lasien ja lautasten ei tarvitse olla samaa paria, vaan parhaimmat löydöt teet mummin vintiltä tai kirppikseltä.

Boolin voit valmistaa vanhaan lasikulhoon tai kannuun ja tarjoilla vaikkapa koristeellisista grogilaseista.

Jatkojen helpot huikopalat

VUOHENJUUSTO-PÄHKINÄPIZZAT

Pidä valmiina pakastimessa pieniä pizzapohjia ja itsetehtyä tomaattikastiketta. Laita uuni kuumenemaan 250 C. Leikkaa vuohenjuustosta sentin siivuja ja laita ne pizzaan tomaattikastikkeen päälle. Sujauta uuniin ja paahda sillä välin kuivalla kuumalla pannulla kourallinen erilaisia pähkinöitä ja siemeniä.

Ota pitsat uunista, ripottele niiden päälle paahdetut pähkinät, valuta reilu teelusikallinen hunajaa ja sirottele ripaus sormisuolaa. Viimeistele tuoreella basilikalla.

PÄHKINÄINEN JOGURTTI

Laita annosmaljoihin kerroksittain turkkilaista jugurttia, kookoslastuja, suolattuja cashewpähkinöitä ja granaattiomenansiemeniä.

Suolaisen ja kirpeän liitto sopii jatkoille täydellisesti Fresita Originalin kera.

Psst. Granaattiomenansiemeniä saa myös valmiina pakasteena.

Pyöräytä fresitainen smoothie

Kun ilta kääntyy jatkojen puolelle

Nappaa meikkitaiteilija Riia Koiviston vinkit jatkoille ja illan viimeistelyyn.

#jatkot #naturallyelegant

Rento ponnari

Kiharakampaus muuntuu mukavasti jatkoihin sopivaksi, kun teet niskaan hiuksista ponnarin. Älä sido sitä millään kiinni, vaan kieputa ponnaria ylöspäin, rennoksi banaaninutturaksi. Sido parilla pinnillä kiinni ja anna hiusten putoilla huolettomasti. Jos maljakossa on kukkia, taita varresta kukka sopivan mittaiseksi ja paina se kampauksen sisään. Kampauksesta tulee kivoin ihan ilman peiliä.

Naamio viimeistelee illan

Kun koittaa nukkumaanmenoaika, on aika poistaa meikit ja levittää kasvoille yönaamio. Naamiota levitetään kasvoille reilu kerros, annetaan olla hetki ja hierotaan loput yövoiteeksi kasvoille. Heräät aamulla illan ihanat kuvat kasvoilla edellisen illan juhlahumusta, ja peilistä katsoo virkistynyt iho. Kannattaa!