Mantelisuklaakakku

Mantelin ja suklaan herkullisen liiton kruunaa kuohuviini.

Mantelisuklaakakku
Mantelisuklaakakku
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 200 g taloussuklaata

  • 6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen

  • 2 dl sokeria

  • 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 3 dl mantelijauhoa (120 g)

  • 50 g voita

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.

    2. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita hieman jäähtyneenä keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.

    3. Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.

    4. Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.

KUORRUTUS

AINEKSET

  • 120 g suklaata

  • 1 dl kermaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.