Amarula-mokkapalat
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Katso resepti »Mantelin ja suklaan herkullisen liiton kruunaa kuohuviini.
200 g taloussuklaata
6 suurta munaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl mantelijauhoa (120 g)
50 g voita
Lämmitä ensin uuni 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka. Tämän jälkeen vaahdota munankeltuaiset sokerin kanssa ja vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa ja sekoita hieman jäähtyneenä keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää sitten jauhot ja mantelijauhe taikinaan ja lopuksi kevyesti nostellen valkuaisvaahto. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Ota se hiukan jäähtyneenä irti vuoasta ja leikkaa pohja kolmeen levyyn.
Tarjoile lisäkkeenä sokeriliemessä marinoidut appelsiinilohkot. Kiehauta 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Lohko appelsiinit, poista niistä kalvot ja lisää sitten sokeriliemen joukkoon.
120 g suklaata
1 dl kermaa
Kuumenna sitten kerma erikseen kiehumispisteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon kuuma kerma. Vatkaa kiiltäväksi ja levitä notkea seos levyjen väliin. Anna jähmettyä kylmässä ja lopuksi kuorruta sulatetulla suklaalla.
Tuunaa herkullisella Amarula-kermaliköörillä gluteenittomat mokkapalaleivokset.
Katso resepti »Aki Wahlmanin valmistusvinkki: ”Leivosten valelu makealla viinillä voittaa jopa klassisen punssin.”
Katso resepti »Jokainen nainen ansaitsee silloin tällöin hemmottelua ja mikä sen ihanampaa, kuin itse leivotut ja koristellut leivokset.
Katso resepti »