Härkägyros perunoilla, tsatsikilla ja salaatilla

Street foodin kanssa maistuu rento Chill Out -punaviini.

Härkägyros perunoilla, tsatsikilla ja salaatilla ja viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

TSATSIKI

AINEKSET

  • 1 kurkku

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl valkosipulimurskaa

  • 500 g kreikkalaista jogurttia

  • 1 sitruunan mehu

VALMISTUSOHJEET

    1. Raasta kurkku karkeaksi raastimella ja ripottele raasteen päälle suolaa jotta neste irtoaa nopeammin. Anna seistä muutama minuutti.

    2. Purista liika neste pois kurkuista ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunanmehu sekä valkosipuli. Sekoita lopuksi joukkoon oliiviöljy. Anna tsatsikin tekeytyä vähintään 30 minuuttia, mielellään yön yli.

LISÄKSI

AINEKSET

  • 400 g härän marmoriulkofileetä

  • perunaa paistettuna

  • lehtisalaattia

  • tomaattia

  • makeaa sipulia

  • oliiviöljyä

  • pitaleipiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa marmorifilee 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleita grillissä tai kuumalla pannulla 1-2 minuutin ajan, neljä kertaa kääntäen. Mausta suolalla paahtamisen aikana.

    2. Tarjoile härkägyros paistettujen perunoiden, vihannesten ja tsatsikin kera pitaleivän sisällä. Viimeistele annos kreetalaisella oliiviöljyllä.

pizza

Slicemongerin Porcini-pizza


Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

Katso resepti »