Street foodin kanssa maistuu rento Chill Out -punaviini.
Raasta kurkku karkeaksi raastimella ja ripottele raasteen päälle suolaa jotta neste irtoaa nopeammin. Anna seistä muutama minuutti.
Purista liika neste pois kurkuista ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunanmehu sekä valkosipuli. Sekoita lopuksi joukkoon oliiviöljy. Anna tsatsikin tekeytyä vähintään 30 minuuttia, mielellään yön yli.
Leikkaa marmorifilee 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleita grillissä tai kuumalla pannulla 1-2 minuutin ajan, neljä kertaa kääntäen. Mausta suolalla paahtamisen aikana.
Tarjoile härkägyros paistettujen perunoiden, vihannesten ja tsatsikin kera pitaleivän sisällä. Viimeistele annos kreetalaisella oliiviöljyllä.
Grillaa lammaskebabin seuraksi sitruunaa. Paahdettu sitruuna täydentää grillatun ruoan maut.
Katso reseptiNeulapavut ja lehtikaali tuovat rapsakkuutta marmorifileeseen. Yhdistä annos tuhdimpaan valkoviiniin ja nauti palkitun Laroche Les Vaudevey -viinin kanssa.
Katso reseptiHerkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!
Katso resepti