Monta hyvää ruokasyytä valita Chianti
Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisää »Makkaravarras kuulostaa arkiselta, mutta laadukkaalla makkaralla siitä saa loihdittua helposti astetta juhlavampaa ruokaa.
200 g chorizo-makkaraa
200 g bratwurst-makkaraa
100 g pekonia
100 g kirsikkatomaatteja
200 g kesäkurpitsaa
200 g keitettyjä uusia perunoita
oliiviöljyä
grillitikkuja
Pese ensin kesäkurpitsa ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia pyöreitä siivuja ja paloittele jokainen siivu vielä neljään osaan.
Leikkaa myös makkarat mieleisesi kokoisiksi paloiksi ja pyöräytä pekonisuikale joidenkin makkaroiden ympärille.
Ota grillitikut käyttöön (liota ensin puisia tikkuja vedessä, etteivät ne pala grillissä) ja pujota makkaroita, keitettyjä perunoita, kirsikkatomaatteja sekä kesäkurpitsaa vuorotellen tikkuun.
Grillaa vartaisiin huolellisesti kaunis pinta ja laita tarjolle vihersalaatin kanssa.
Keittiömestari Aki Wahlman
Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisää »Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »Hyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.
Katso resepti »Nämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta. The Velvet Devil Merlot -viinin samettinen marjaisuus tasapainottaa mausteisuutta.
Katso resepti »