Porsaanfile ja papu-pekonisalaatti

Hyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.

Porsaanfile + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

Porsaanfile

AINEKSET

  • 500 g porsaan ulkofilettä

  • 1 rkl fariinisokeria

  • 1 rkl chililastuja

  • 1 rkl suolaa

  • 1 rkl karkeaa sinappia

VALMISTUSOHJEET

    1. Poista porsaanfileen pinnasta kalvo ja levitä pinnalle sinappia ja muut mausteet.

    2. Grillaa tai paista file nopeasti voissa pannulla ja jatka kypsennystä 100 asteisessa uunissa kunnes fileen sisälämpö on 60 astetta. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.

Papu-pekonisalaatti

AINEKSET

  • 175 g pekonia tai ylikypsää possun kylkeä

  • 1 punainen chili

  • 100 g herkkusieniä

  • 200 g vihreitä papuja

  • 1/2 dl meiramia, viinisuolaheinää ja kirveliä

VALMISTUSOHJEET

    1. Paista papusalaattia varten pekoni rapeaksi ja hienonna veitsellä muruiksi. Sitten suikaloi chilipaprika ja lisää ne pannuun sienien kanssa.

    2. Sekoita joukkoon vedessä kiehautetut pavut. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä.

Resepti

Keittiömestari Aki Wahlman