Porsaanfile ja papu-pekonisalaatti
Hyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.
Porsaanfile
AINEKSET
500 g porsaan ulkofilettä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl chililastuja
1 rkl suolaa
1 rkl karkeaa sinappia
VALMISTUSOHJEET
Poista porsaanfileen pinnasta kalvo ja levitä pinnalle sinappia ja muut mausteet.
Grillaa tai paista file nopeasti voissa pannulla ja jatka kypsennystä 100 asteisessa uunissa kunnes fileen sisälämpö on 60 astetta. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.
Papu-pekonisalaatti
AINEKSET
175 g pekonia tai ylikypsää possun kylkeä
1 punainen chili
100 g herkkusieniä
200 g vihreitä papuja
1/2 dl meiramia, viinisuolaheinää ja kirveliä
VALMISTUSOHJEET
Paista papusalaattia varten pekoni rapeaksi ja hienonna veitsellä muruiksi. Sitten suikaloi chilipaprika ja lisää ne pannuun sienien kanssa.
Sekoita joukkoon vedessä kiehautetut pavut. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä.
Resepti
Keittiömestari Aki Wahlman
Täyteläinen riistapata sinihomejuustolla
Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti »Mikä tekee punaviinistä täyteläisen?
Tutustu mistä täyteläisyys tulee punaviiniin ja katso täyteläiset viinivinkit Malbec, Shiraz ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä.
Lue lisää »Värikkäät ja maukkaat bruschettat
Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Katso resepti »