Resepti & kuva: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Sitruunaruoho ja aasian maut tuovat eksotiikkaa paistetuista jättiravun pyrstöistä koottuun leipään. Nauti Riesling-valkoviinn kanssa.
5 dl täysmaito
750 g vehnäjauho
200 g huoneenlämpöistä voita
3 kananmunaa
1 pss kuivahiiva (11 g)
40 g sokeria
20 g suolaa
Laita yleiskoneen kulhoon maito ja kananmunat, punnitse jauhot ja sekoita joukkoon hiiva. Sekoita pikkuhiljaa jauhot nesteen sekaan ja lisää sokeri + suola. Lisää lopuksi voi ja vaivaa taikinaa vielä 10 min. Laita kulhoon kelmu päälle ja yön yli jääkaappiin.
Jaa seuraavana päivänä taikina kahteen tai kolmeen öljyttyyn leipävuokaan riippuen kuinka kookkaita leipiä haluat tehdä.
Kohota 1 ½ h ja paista 200 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna jäähtyä ja poista vuoista.
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
3 dl öljyä
½ tl dijon sinappi
½ tl etikkaa
1/2 tl suolaa
50 g hienoksi raastettua parmesan juustoa
Laita ainekset korkeaan kulhoon, johon mahtuu sauvasekoitin.
Hurauta sen aikaa, että aineista muodostuu majoneesi.
Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla.
12 kpl sitruunaruoho
2 rkl sambal olek chilikastike
3 dl sweet chili kastike
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kalakastike
1 rkl seesamöljy
1 tl raastettu inkivääri
Leikkaa sitruunaruohosta kannat pois ja silppua pientä kiekkoa (hyvin kuituinen tuote ja jos sitä ei silppua kunnolla, kastikkeessa näyttää olevan ”hiuksia”)
Raasta inkivääri hienoksi.
Kuori valkosipulin kynnet ja poista kanta.
Lisää kaikki ainekset blenderiin ja blendaa niin kauan, että kastike on koostumukseltaan hienoa.
3-4 kpl raakoja scampeja per leipä
Ota scampit sulamaan hyvissä ajoin jääkaappiin ja kuivaa ennen paistoa talouspaperilla.
Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä tai grillissä noin minuutti per puoli.
Leikkaa leivästä siivuja ja paahda leipäsiivut pannulla tai uunissa.
Lisää päälle parmesan majoneesi, paistetut scampit ja sitruunaruohokastike.
Vinkki! Leivät ja kastikkeet voi tehdä myös päivää tai muutamaa päivää aikaisemmin ja säilyttää jääkaapissa.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Tämä savustettu tai grillattu lohi saa makua cajun-mausteesta sekä raikkaasta limekastikkeesta. Nauti rosee- tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »Bourbon-viskissä marinoitua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Katso resepti »Kokeile perinteisen graavatun lohen sijaan ihanan raikasta lohi-raparpericrudoa. Nauti tyylikään roseeviinin tai valkoviinin kanssa!
Katso resepti »