Tämä helppo kanapata täynnä makua. Tarjoa riisillä ja lehtikaalipaistoksella keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
0 h 40 min
Tämä ihana kanapata on helppo valmistaa ja täynnä makua – tuorejuustoa, aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä pestoa ja parmesaania. Kanapadan pohjana on tuorejuusto, joka tuo mukavaa hapokkuutta, ja kastiketta ei tarvitse suurustaa – se sakenee itsestään. Jos kuitenkin tuntuu, ettei kastike ole tarpeeksi sakeaa, voit sekoittaa hieman jauhoja tilkkaan maitoa ja lisätä seoksen pataan. Tarjoa kanapata riisillä ja lehtikaalipaistoksella.
700 g broileria esim. paistileikettä
2 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
voita paistamiseen
2 rkl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä punaista pestoa
200 g tuorejuustoa
3 dl maitoa
1 tl soijakastiketta
1 kanaliemikuutio
2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
140 g oliiveja
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa broileri paloiksi ja ruskista voissa padassa. Ruskista tarvittaessa useammassa erässä.
Lisää kaikki ruskistetut broileripalat pataan. Kuori ja hienonna valkosipuli, pilko sipuli. Lisää ne broilerin joukkoon ja anna paistua hetki.
Lisää pesto ja anna kaiken paistua muutama minuutti.
Lisää tuorejuusto ja maito, kiehauta. Lisää sitten soijakastike ja liemikuutio. Anna padan kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on täysin kypsää.
Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja oliivit, mausta suolalla ja pippurilla.
2 lehteä lehtikaalia
1 dl auringonkukansiemeniä
öljyä
sormisuolaa
riisiä
Revi lehtikaali ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Paista lehtikaali ja auringonkukansiemenet tilkassa öljyä, kunnes lehtikaali on rapeaa. Ripottele päälle sormisuolaa.
Tarjoa kanapata keitetyn riisin kanssa. Viimeistele annos paistetulla lehtikaalilla ja auringonkukansiemenillä.
Tämä klassikko italialainen Pasta Alfredo saa seurakseen kanaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Maista ja ihastu!
Katso resepti