Pasta Alfredo kanalla

Tämä klassikko italialainen Pasta Alfredo saa seurakseen kanaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Maista ja ihastu!

logo

0 h 30 min

Klassinen Pasta Alfredo pastaresepti koostuu vain kolmesta ainesosasta: fettuccine tai tagliatelle nauhapasta, kerma ja Parmesan-juusto. Tämä Pasta Alfredo on tuunattu ruokaisammaksi kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Sipuli antaa pasta-annokselle hienon makeuden, kun sitä paistetaan pitkään, ja samalla hieman karamellisoituneen maun. Aurinkokuivatut tomaatit antavat ruoalle täyteläisyyttä ja syvyyttä sekä miellyttävän hapokkuuden ja kananfileet ruokaisuutta.

Pasta Alfredo kanalla:

AINEKSET

  • 4 annosta fettuccine tai tagliatelle nauhapastaa

  • 600 g broilerin fileetä

  • yrttisuolaa

  • öljyä paistamiseen

  • 140 g aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 1 keltainen sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 2 1/2 dl kermaa

  • 2 dl raastettua parmesaania

  • suolaa

  • mustapippuria

  • tuoreita yrttejä (esim. timjamia ja basilikaa)

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

    2. Puolita broilerinfileet pituussuunnassa kahtia (ne kypsyvät nopeammin). Mausta ne yrttisuolalla. Paista fileet öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin molemmilta puolilta ja ovat täysin kypsää. Nosta pois pannulta ja anna levätä hieman folion alla.

    3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.

    4. Valuta öljy pois aurinkokuivatuista tomaateista ja paista hienonnetut sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit keskilämmöllä samassa pannussa, jossa paistoit kanan, kunnes sipuli on täysin pehmentynyt.

    5. Kaada mukaan kerma ja lisää raastettu juusto. Sekoita hyvin ja anna kiehua paksuksi kastikkeeksi. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna sitä hieman pastavedellä.

    6. Mausta suolalla ja pippurilla.

    7. Valuta keitetty pasta ja sekoita se kastikkeeseen.

    8. Leikkaa kana paloiksi ja sekoita pasta-annokseen.

    9. Ripottele päälle hieman tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.