Bobotie-lihapullat keltaisella pastalla ja tomaattisalsalla
Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso resepti »Tämä klassikko italialainen Pasta Alfredo saa seurakseen kanaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Maista ja ihastu!
0 h 30 min
Klassinen Pasta Alfredo pastaresepti koostuu vain kolmesta ainesosasta: fettuccine tai tagliatelle nauhapasta, kerma ja Parmesan-juusto. Tämä Pasta Alfredo on tuunattu ruokaisammaksi kanalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Sipuli antaa pasta-annokselle hienon makeuden, kun sitä paistetaan pitkään, ja samalla hieman karamellisoituneen maun. Aurinkokuivatut tomaatit antavat ruoalle täyteläisyyttä ja syvyyttä sekä miellyttävän hapokkuuden ja kananfileet ruokaisuutta.
4 annosta fettuccine tai tagliatelle nauhapastaa
600 g broilerin fileetä
yrttisuolaa
öljyä paistamiseen
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 keltainen sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 1/2 dl kermaa
2 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (esim. timjamia ja basilikaa)
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Puolita broilerinfileet pituussuunnassa kahtia (ne kypsyvät nopeammin). Mausta ne yrttisuolalla. Paista fileet öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin molemmilta puolilta ja ovat täysin kypsää. Nosta pois pannulta ja anna levätä hieman folion alla.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.
Valuta öljy pois aurinkokuivatuista tomaateista ja paista hienonnetut sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit keskilämmöllä samassa pannussa, jossa paistoit kanan, kunnes sipuli on täysin pehmentynyt.
Kaada mukaan kerma ja lisää raastettu juusto. Sekoita hyvin ja anna kiehua paksuksi kastikkeeksi. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna sitä hieman pastavedellä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta keitetty pasta ja sekoita se kastikkeeseen.
Leikkaa kana paloiksi ja sekoita pasta-annokseen.
Ripottele päälle hieman tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.
Bobotie on Etelä-Afrikan kansallisruoka, jossa käytetään jauhettua lihaa. Ihastu kokki Louise Méruksen lammaslihapulliin lisukkeineen ja nauti Nederburg-punaviinin kanssa.
Katso resepti »Yrttinen klassikkopasta on todella nopea valmistaa. Italialaiselle ruoalle italialainen viini - naturalmente!
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
Katso resepti »