Karitsanjauhelihapihvejä ja täytettyä munakoisoa

Munakoiso on täytetty paahdetuilla tomaateilla, valkosipulilla, sipulilla ja runsaalla määrällä parmesaania. Nauti karitsanjauhelihapihvien ja täyteläisen punaviinin kanssa.

logo

4

logo

0 h 50 min

Täytetyt munakoisot

AINEKSET

  • 4 keskikokoista munakoisoa

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • 250 g tomaatteja

  • 4 kokonaista valkosipulinkynttä

  • 1 keltasipuli

  • tuoretta persiljaa

  • 1 dl hienoksi raastettua parmesaania

  • muutama viipale vaaleaa leipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Halkaise munakoisot pitkittäin.

    2. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa. Aseta uunivuokaan.

    3. Kuori ja leikkaa keltasipuli neljään osaan ja laita toiseen vuokaan tomaattien ja kokonaisten kuorimattomien valkosipulinkynsien kanssa.

    4. Paahda kaikkia vihanneksia uunissa 175°C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes munakoison sisus on täysin pehmeää.

    5. Ota vihannekset uunista, kun ne ovat valmiita. Kaavi munakoison sisus varovasti pois, mutta varo vahingoittamasta kuorta.

    6. Hienonna munakoison sisus, sipuli ja tomaatti. Purista valkosipuli ulos kuorestaan ja sekoita joukkoon hieman hienonnettua tuoretta persiljaa ja hienoksi raastettua parmesaania.

    7. Leikkaa leipä kuutioiksi ja paahda kullanruskeiksi tilkassa öljyä paistinpannulla. Ripottele päälle kevyesti suolaa.

Karitsanjauhelihapihvit

AINEKSET

  • 600 g karitsanjauhelihaa

  • 1 kananmuna

  • 150 g fetajuustoa

  • 1 dl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa

  • suolaa & pippuria

  • öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Sekoita jauheliha, muna, murennettu fetajuusto, persilja, suola ja pippuri kulhossa.

    2. Muotoile pihveiksi ja paista kullanruskeiksi runsaassa öljyssä.

    3. Täytä koverretut munakoisojen kuoret ja tarjoa ljauhelihapihvien ja krutonkien kanssa.