Kuohuviini-marjahyytelöt

Valmista puolimakeasta kuohuviinistä ja tuoreista marjoista helpot ja herkulliset jälkiruoat.

Kuohuviini-marjahyytelöt + viinisuositus
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 2 l tuoreita marjoja: mansikoita, mustikoita, vadelmia

  • mintunlehtiä ja syötäviä kukkia

  • 10 liivatelehteä

  • 1 plo Ballet Demi-Sec Carte Noir -kuohuviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min.

    2. Puhdista marjat ja jaa ne sekä mintun lehdet pieniin silikonisiin vuokiin, jotka olet vuorannut kelmulla. Esimerkiksi muffinsivuokakin käy hyvin.

    3. Kuumenna desi kuohuviiniä ja liota liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtynyt seos lopun kuohuviinin joukkoon ja sekoita varovasti. Seos kuohuu vähän, joten odota, että kuohu laskee hieman.

    4. Kaada seos vuokiin marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

    5. Irrota hyytelöt vuoasta ja koristele kukilla ja kauniilla yrteillä.

Annoksia: noin 15 pientä

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>