Fazerin ravintoloissa uudet biodynaamiset talonviinit

Biodynaamisessa viljelyssä on kyse ekologisesti kestävästä luomutuotannosta, jota ranskalainen Cazes-viinitalo noudattaa viininvalmistuksessaan. Tutustu mitä biodynaamisuus oikein on ja mitä Fazerin Platta-ravintola tarjoaa.

viinilasit naisen ja miehen kädessä

Vastuullinen ruoantuotanto sekä raaka-aineiden hankinta niin ruoan kuin juoman suhteen ovat Fazerin toiminnan kulmakiviä.

Maaliskuusta alkaen Fazerin ravintoloiden eksklusiivisina talonviineinä ovat ranskalaiset Le Canon du Maréchal valko- ja punaviini, jotka valmistaa Ranskan suurin biodynaaminen viinitalo Cazes

Mitä biodynaamisuus tarkoittaa viininvalmistuksessa?

Biodynaaminen viininviljely perustuu itävaltalaisen ajattelijan Rudolf Steinerin oppeihin. Steiner alleviivasi kokonaisvaltaisen luomuviljelyyn pohjautuvan maatalouden tärkeyttä, jossa kemiallisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttö on kiellettyä. 

Biodynaamisessa viininviljelyssä on ennen kaikkea kyse ekologisesti kestävästä luomutuotannosta. Biodynaamisten periaatteiden mukaan maatila on kuin elävä organismi, joka sisältää niin kasvit, eläimet kuin ihmisetkin.

Biodynaamisessa viljelyssä on ennen kaikkea kyse ekologisesti kestävästä luomutuotannosta.

Eteläisessä Ranskassa sijaitseva Cazes on maan suurin biodynaamisesti viinejä viljelevä tila ja myös yksi vanhimmista, vaikkakin se aloitti biodynaamisen viljelyn vasta vuonna 1997. Tilan toiminnasta vastaa viinintekijä Emmanuel Cazes.

Messukeskuksen uusi ravintola Platta tarjoaa lähellä tuotettua ruokaa

Helsingin Messukeskuksen ravintolamaailma on kokenut alkuvuodesta suuren uudistuksen, samoin sen hotelli on uudistettu.

Hotellin katukerroksessa sijaitseva ravintolauutuus Platta avasi ovensa maaliskuun alussa ravintolapäällikkö Rami Roppsfeldtin ja keittiömestari Markus Fogelholmin tiimien voimin. 

Markus on aiemmin työskennellyt hävikkiravintola Loopissa, jossa hän loihti viiden tähden annoksia markettien toimittamista poistoeristä. Ruokahävikin torjunta onkin hänelle tärkeä lähtökohta myös Fazerilla.

ruokakuva
Platan ruokalistoissa korostetaan herkullisuutta, vuodenaikojen vaihtelua, lähellä tuotettua ruokaa sekä käsityötä.

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys on toimintaohje kaikelle sille mitä teemme, kuten kierrätämme huolellisesti ja vältämme hävikkiä. Platan tulevissa ruokalistoissa korostan herkullisuutta, vuodenaikojen vaihtelua, lähellä tuotettua ruokaa sekä käsityötä. Ensimmäiseltä ruokalistalta löytyy lopputalveen sopivia, pehmeitä makuja ja tunnelmia, joita valmistamme muunmuassa hiiligrillillä, Markus kertoo

– Biodynaamisuus on mielestäni parhaiten kestävällä pohjalla oleva maatalouden harjoittamisen muoto, ja olen ylpeä, että Platassa on mahdollisuus yhdistää ruoka-annoksia nimenomaan bioviineihin, Markus jatkaa. 

– Myös henkilökuntamme ihastui uusien viinien makuun, kertoo ravintolapäällikkö Rami Roppsfeldt, joka haluaa korostaa yhdessäsyömisen tärkeyttä. – Platta on tarkoitettu kohtaamispaikaksi kaikille kaupunkilaisille, toki myös kokousasiakkaillemme sekä messuvieraille.

Itse ravintolan lisäksi Platan yhteydessä on upea aulabaari, jossa pääsee herkuttelemaan tapas-tyylisillä annoksilla ja burgereilla, Rami jatkaa.

platta logo

Tutustu menuun ja katso aukioloajat

Ravintola PlattaMessuaukio 1, Helsinkip. 050 359 7608

www.ravintolaplatta.fi>

Fazer osallistuu työhön ilmastonmuutosta vastaan ja jatkaa pitkäaikaista panostustaan kestävämmän ruuantuotannon eteen. Yhtiö sitoutuu vastuullisuustyössään neljään päätavoitteeseen: 50 % vähemmän päästöjä, 50 % vähemmän ruokahävikkiä, 100 % vastuullisesti hankittua ja enemmän kasvipohjaista.