FiorAmore – Rakkaudesta kukkiin ja kupliin

Luomukuohuviini FiorAmore Prosecco kantaa etiketissään helsinkiläisen kukkakauppa inbloomin suunnittelemaa kaunista kukkakimppua. Kimppu viestii uskollisuutta, intohimoa, iloa sekä kauneutta – neilikan, ruusun, jaloleinikin ja eustoman sanoin.

fioramore-prosecco

– FiorAmore Proseccon herkullinen hedelmäinen maku ja pehmeät kuplat vievät ajatukset suoraan Italiaan, kertoo viinin suunnittelusta vastaava Business Development Manager Markus Hannula Anoran juomatalosta – Tasapainoinen ja raikkaan kuiva makupaletti tekee kuohuviinistä sopivan paitsi sellaisenaan nautittavaksi myös erilaisten antipastien, salaattien ja kevyiden kalaruokien seuraan.

– Olemme innoissamme, että inbloom halusi lähteä toteuttamaan kanssamme tämän aivan täydellisen perjantain kukkakimpun viinin muodossa! Viinihän on yksi parhaimmista lahjoista tai tuliaisista, mitä voi antaa. Se on monipuolinen ja yhdestä pullosta riittää jaettavaa iloa monelle.

Fiori = kukat, Amore = rakkaus. Kukat ovat kuin tuoksuvia sanoja, jotka viestivät aitoja tunteita ja ajatuksia – jopa aikoina jolloin niitä ei ole voinut sanoa ääneen.

Inbloomin kukkakauppias Tiina Savolainen ja hänen tyttärensä Hannimaija ovat palvelleet asiakkaita Helsingin Punavuoressa jo 15 vuoden ajan. – Meille on tärkeää kohdata asiakkaat aidosti ja kuunnella heidän tarpeitaan. Olemme päässeet tekemään huikeita juttuja kukkien kanssa vuosien varrella ja olemme erittäin otettuja, että saimme suunnitella kimpun varta vasten FiorAmore-viinille. Italia ja italialaiset viinit ovat lähellä sydäntäni, Tiina Savolainen kertoo.

Miten kukat kuvastavat FiorAmore-viiniä?

– Mietimme paljon kimpun kukkia ja miten ne toimivat yhdessä. Värimaailman piti sointua myös Proseccon vaaleaan väriin, Tiina kertoo. – Kukkien tarina ja kimpun ilmava sekä kepeä fiilis ilmentävät hyvin Proseccon makumaailmaa. Oma suosikkini on haalean vaaleansininen jaloritarinkannus, joka löytyy viinipullon kauluksesta, pidän myös jaloleinikistä. Molempia löytyy huiman upeissa väreissä. Jaloritarinkannuksen kukinto on herkkä ja sopii vaaleansinisenä monen muun kukan kanssa. Hannimaijan taitavissa käsissä kimppu sai lopullisen ilmeensä.

– Kukkien laatu, joita käytämme viestii siitä, miten paljon arvostamme asiakkaitamme. Kädenjälkemme ja tyylimme on tunnistettava, mistä saamme paljon positiivista palautetta. Jokainen inbloomkimppu on lämmöllä tehty ja personoitu asiakkaan toiveiden mukaan.

Mitä kaikkea kukat voivatkaan viestiä?

Kukkien avulla on kautta historian välitetty mitä moninaisempia asioita. Niitä annetaan lahjaksi, niillä onnitellaan, kerrotaan tunteista, ilahdutetaan, lohdutetaan, pyydetään anteeksi. Viesti voi kätkeytyä kukkien tuoksuihin, väreihin, lukumäärään tai lajikkeisiin. Kukkien kieli ei ole yksioikoinen, kieli ja tulkinta vaihtelevat eripuolilla maailmaa – monessa maassa on aivan oma kukkaetikettinsä.

hannimaija_savolainen_inbloom

Tunnettu kukkakauppa inbloom sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Kukkakauppias Tiina Savolaiselle ja hänen tyttärelleen Hannimaijalle tärkeintä on laadusta tinkimättömyys ja asiakkaiden kohtaaminen.

Tutustu inbloomiin >>

11.05.2022