Helsinki Drink Festival levittää cocktailien ilosanomaa 2.-3.3.2018 Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla

Ruoka- ja viinikulttuurin tavoin drinkkikulttuuri muuttuu Suomessa mutkattomammaksi ja sosiaalisemmaksi. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Helsinki Drink Festival haluaa toimia cocktailkulttuurin pioneeritapahtumana.

Helsinki Drink Festival

Helsinki Drink Festival on ensi kertaa järjestettävä kaikille avoin suuren luokan tapahtuma, jossa maistellaan erilaisia cocktaileja ja mocktaileja konstailemattomassa afterwork-hengessä. Tastingit ja workshopit tarjoavat tuntumaa laadukkaampien juomien valmistuksesta ja ajankohtaista tietoa cocktailkulttuurista. HDF:ssä on mukana suomalaisten huippucocktail-baarien lisäksi alkoholin maahantuojia ja valmistajia, heidän joukossaan Altia.

Altia Akatemian baarimestari Mikael Karttunen on työskennellyt ja kouluttanut baarimestareita cocktail-baareissa niin Suomessa kuin maailmalla viimeiset parikymmentä vuotta. – Suomalaiset cocktail-baarit ja baarimestariemme ammattitaito ovat kehittyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana samalle tasolle maailman cocktail-mekkojen Lontoon ja New Yorkin kanssa. Ammattitaito sekä juomien valmistuksen että palvelun tasossa ja myös baarien konsepteissa on Suomessa huippua, Karttunen kertoo.

– Hyvä baarimestari osaa lukea asiakasta, jotta tämä saa sellaisen juoman ja palvelun kuin haluaa, ja samalla suuremman elämyksen kuin mitä on alun perin osannut odottaa. Laadukas asiakaspalvelu on kaikkein tärkeintä, mutta myös baarimestarien tuoteosaaminen on kehittynyt vauhdilla, kun trendit maailmalta saapuvat Suomeen yhä nopeammin. Hyvä baarimestari suhtautuu työhönsä innolla ja suurella intohimolla, mutta samalla nöyrästi.

Karttunen on lähdössä kuukauden koulutuskiertueelle Yhdysvaltoihin maaliskuun lopulla. Venäjän, Kazakstanin ja Baltian maiden jälkeen Yhdysvaltain matka suuntautuu Chicagon ja Illinoisin ympäristöön. – Koulutan niin ravintoloiden kuin vähittäiskaupan henkilökuntaa. Tiedossa on myös useampi ’bar takeover’ eli työskentelen yhden illan kaupungin huippubaarissa. Maailmalla baarimestarit vierailevat ’ottamassa haltuunsa’ toistensa baarit yhdeksi tai muutamaksi illaksi. Tämä tapa on osa kansainvälistä markkinointia, jossa baarimestarit hyödyntävät omaa verkostoaan. Odotankin kiertueelta juuri verkostoitumista ja paikallisten baarimestarien tapaamisia, Karttunen kertoo.

Helsinki Drink FestivalAika: Perjantai 2.3 klo 16-22 ja lauantai 3.3 klo 15-22Paikka: Vanha Ylioppilastalo (Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki).Liput: Hinta ennakkoon 10€, ovelta 15€ sis. yhden päivän sisäänpääsy, narikka, lasilipuke ja 5 €:n käyttöraha.Drinkkien hinnat alkaen 5 €

Lue lisää tapahtumasta: www.helsinkidrinkfestival.fi