Miten snapsi kuuluu nauttia?

Snapsi eli ruokaryyppy on tyypillisesti kirkasta viinaa ja se kuuluu oleellisena osana rapujuhliin. Katso vinkit snapsin oikeaoppiseen nauttimiseen ja tarjoilulämpötilaan.

Naiset nauttivat snapseja

Vodka- tai akvaviittisnapsi nautitaan useimmiten ruokaryyppynä ja erityisesti ne kuuluvat loppukesän rapujuhliin.

Näin nautit rapusnapsin oikeaoppisesti

Rapujuhlien perinteisiin kuuluu rapulaulujen, saksien imeskelyn ja punasävyisen rekvisiitan lisäksi tietenkin rapusnapsi. Muista nämä snapsin nauttimisen nyrkkisäännöt:

1. Juoman kuuluu olla kylmää, muttei täysin jääkylmää, jotta esimerkiksi akvaviitin aromit pääsevät esille. Snapsilasit kannattaa kylmentää pakastimessa ennen pöytään viemistä.

Ruotsalaisissa akvaviiteissa kumina on keskeinen ainesosa, mutta tavallisesti maustetisleitä kypsytetään, jotta juoman mausta saadaan pehmeämpi ja täyteläisempi.

2. Älä nauti snapsia kerralla, vaan ota pieni siemaus jokaisen rapulaulun jälkeen. Yhdestä neljän senttilitran annoksesta riittää hyvin 4-6 lauluun.

3. Ensimmäinen siemaus nautitaan ensimmäisen ravunpyrstön ja laulun jälkeen.

4. Muista kohtuus illan alkoholijuomissa, jotta tunnelma säilyy sopivan iloisena ja nauti riittävästi myös vettä tai laadukasta kivennäisvettä kuten San Pellegrinoa.

Miten nopeasti viinapullo kylmenee?

Pakastimessa noin 40 %:inen snapsipullo jäähtyy -18 asteessa reilussa tunnissa. Mutta jos haluaa juoman oikein kylmäksi, se vaatii useamman tunnin. Jos neste pääsee jäätymään, ei hätää, sillä sulamisen jälkeen se on taas juotavissa.

Kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei pullo pääse rikkoutumaan, sillä pakastimen kylmimmässä osassa voi olla jopa -30 astetta. Viinapulloa ei siis kannata säilyttää pakkasessa pitkään, vaan jääkaapissa.

Mitä akvaviitti oikein on?

Mitä akvaviitti oikein on?


Akvaviittipullon etiketissä lukee joskus ”aquavit”, toisinaan taas ”akvavit” tai ”akvevitt”. Miten nämä nimitykset eroavat toisistaan ja – ennen kaikkea – mitä tämä pohjoismainen väkevä alkoholijuoma oikein on?

Lue lisää »