Rapujuhlien neljä suosikkiviiniä

Valmistatko rapujen ympärille hienon juhlaillallisen tai rennon illanvieton? Valitse rapujuhliisi sinulle parhaiten sopiva viinivaihtoehto.

anna de codorniu viinipullo
anna de codorniu viinipullo

Melko miedon makuisten, mutta tillillä maustettujen rapujen seuraan sopivat parhaiten aromikkaat ja hapokkaan hedelmäiset valkoviinit.

Usein parhaimpina rapuviineinä pidetään Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettuja valkoviinejä tai mineraalisia Chablis-viinialueen valkoviinejä Ranskasta.

Tunnelmaan sopii myös laadukas espanjalainen cava-kuohuviini tai samppanja.

Valitse omaan juhlaasi sopiva rapuviini

Edukkaampi mutta laadukas

Nederburg Sauvignon Blanc

Raikkaan hapokas ja hedelmäisen herukkainen, kuiva valkoviini on kotoisin Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta Nederburgilta. Viini on saanut Viinilehden asiantuntijoilta 4/5 tähteä ja arvion 'laadultaan erinomainen' Maussa tulee esille aavistus herukan aromeja ja sitrusta. 

Löydät Nederburgin valikoiduista Alkon myymälöistä, tarkista saatavuus Alkon sivuilta tai tilaa näppärästi ilman toimituskuluja oman lähi-Alkoosi.

Rapujuhlien kruunaajat

Laroche Chablis

Äyriäis- ja kalaruokien klassikko! Ranskan Burgundissa sijaitseva Chablis’n viinialue on tunnettu elegantin mineraalisista, vain Chardonnay-rypäleestä valmistetuista valkoviineistään, joita pidetään klassisina kala- ja äyriäisviineinä.

Hyvässä Chablissa pystyy tuoksuttelemaan meren tuoksua ja se sopii raikkaaan kuivana viininä hyvin rapujen samantyyliseen makumaailmaan.

Bründlmayer Riesling Steinmassel

Tyylikäs itävaltalainen Riesling sopii vaativaan makuun ja erityisesti rapukauden herkuille. Kuiva, runsaan hedelmäinen maku on runsaan mineraalinen ja sitruksisen hapokas. Maussa löytyy myös omenaa sekä mausteisuutta.

Viini voitti Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa kultaa sarjassa Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 euroa.

Monipuolinen juhla-Riesling sopii rapujen lisäksi mädille, äyriäisille ja vaikkapa savustetulle siialle. 

Löydät viinin valikoiduista Alkon myymälöistä tai voit tilata sen näppärästi ilman toimitusmaksua ja noutaa valitsemastasi Alkon myymälästä.

Kuplien ystävälle luomucavaa

Anna de Codorniu Brut Organic

Erittäin kuivan ja tasapainoisen espanjalaisen luomucavan pirteähappoinen ja hedelmäinen maku on aavistuksen pähkinäinen. Nauti tyylikäs cava rapujuhlien alkumaljana, mutta myös rapujen kanssa.

Psst! Viinit kannattaa jäähdyttää hyvin ja säilyttää coolerissa jäiden joukossa, sillä rapuja käsiteltäessä juomat lämpiävät lasissa nopeasti.