Rapujuhlien suosikkiviinit

Valmistatko rapujen ympärille hienon juhlaillallisen tai rennon illanvieton? Valitse rapujuhliisi sinulle parhaiten sopiva viini ja lataa rapulauluvihkonen, josta löydät myös ohjeet rapujen syöntiin.

rapuviinit merenrannalla

Melko miedon makuisten, mutta tillillä maustettujen rapujen seuraan sopivat parhaiten aromikkaat ja hapokkaan hedelmäiset valkoviinit.

Usein parhaimpina rapuviineinä pidetään Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettuja valkoviinejä tai mineraalisia Chablis-viinialueen valkoviinejä Ranskasta. Tarjoa rapujuhlien alkumaljana lasilliset kuplivaa roseeproseccoa!

1 x rapujuhlien alkumalja

Zonin Prosecco Rosé Brut

Kauniin roseenvärinen ja erittäin kuiva italialainen roseekuohuviini maistuu raikkaalle ja mukavan marjaisalle. Mausta voi erottaa mansikkaa, aprikoosia, vadelmaa ja kevyttä yrttisyyttä.

Nauti tyylikäs prosecco rapujuhlien alkumaljana, mutta myös rapujen kanssa. Zonin Prosecco Rosén löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista Alkon myymälöistä.

Helppo mutta laadukas rapuviini

Mayu Riesling

Kuiva ja mukavan sitruksinen Riesling-viini on raikkaan aromaattinen ja hedelmäinen. Mayu Riesling on helpostilähestyttävä luotto-riesling, joka sopii rapujen lisäksi vaaleille kalaruoille, kasviksille ja pikkunaposteltaville.

Chileläisille Mayu-viineille myönnetty For Life -sertifikaatti on sosiaalisen vastuun eettinen standardi. Sertifikaatista tiedät, että tuotantoketjun jokaisen työntekijän hyvinvoinnista huolehditaan ja että he saavat työstään reilun korvauksen.

Rapuviinit kannattaa jäähdyttää hyvin ja säilyttää coolerissa jäiden joukossa, sillä rapuja käsiteltäessä juomat lämpiävät lasissa nopeasti.

2 x rapujuhlien kruunaaja

Laroche Petit Chablis L

Ranskalainen Chablis on äyriäis- ja kalaruokien klassikko! Ranskan Burgundissa sijaitseva Chablis’n viinialue on tunnettu elegantin mineraalisista, vain Chardonnay-rypäleestä valmistetuista valkoviineistään, joita pidetään klassisina kala- ja äyriäisviineinä.

Hyvä Petit Chablis sopii raikkaaan kuivana viininä hyvin rapujen samantyyliseen makumaailmaan. Katso keittiömestari Ina Niinikedon suunnittelema rapumenu Laroche-viinille.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 1,5 litraa

Palkitussa uusiseelantilaisessa valkoviinissä on raikkaan aromaattinen tuoksu kuten Sauvignon Blanc -rypäleestä tehdyssä viinissä kuuluu ollakin. Aivan kuin tuoksuttaisi mustaherukkapensasta! Näppärästä puolentoista litran pakkauksesta riittää lasilliset jopa 12 hengelle.

Kuivassa maussa aistii reilusti hedelmäisyyttä, eloisa jälkimaku on runsas ja pitkä. Nauti rapujen lisäksi vaaleiden kalaruokien kuten siian tai kuhan kanssa. Matua-viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2022 -kilpailun hanaviinikategoriassa sekä hopeaa Viinilehden Vuoden hanaviinit 2021 -kilpailussa.

Lataa tästä rapulauluvihkonen, josta löydät myös ohjeet rapujen syöntiin. Tulosta kaksipuoleinena, taita keskeltä ja asettele lautasten viereen.