S.Pellegrino Young Chef -kisassa mukana kaksi suomalaista

Maailmanlaajuiseen S. Pellegrino Young Chef -kilpailuun haki tänä vuonna yli 30 % enemmän nuoria huippukokkeja edellisvuoteen verrattuna.

S.Pellegrino Young Chef

Lokakuussa Tukholmassa järjestettävään Skandinavian ja Baltian maiden osakilpailuun valittiin Suomesta kaksi huippukokkia, Jussi Piiroinen ja nyt toista vuotta peräkkäin kilpailuun osallistuva Mikael Mihailov.  Matka S. Pellegrino Young Chef 2018 finaaliin on vielä pitkä, mutta kymmenen semifinalistia jokaiselta kahdeltakymmeneltäyhdeltä alueelta ovat nyt yhden askeleen lähempänä. Heidät on valittu tuhansien hakijoiden joukosta, joita oli kaikkiaan yli 90 maasta.

Jokainen Young Chef -kilpailun hakijoista ruokalajeineen arvosteltiin asiantuntijoiden toimesta maailman johtavassa Italialaisen keittiön koulutus ja opetuskeskuksessa ALMA:ssa.

ALMA:n asiantuntijat arvioivat hakemukset noudattaen viittä ’Kultaista Sääntöä’: ainesosat, taito, nerous, kauneus ja viesti. -Meillä on nyt kolmannen kerran vastuu valita osakilpailuihin pääsevät nuoret kokit, mutta saamme toistuvasti hämmästyä kuinka paljon ymmärrystä ja osaamista näillä nuorilla lahjakkuuksilla on, ALMA:n toimitusjohtaja Andrea Sinigaglia sanoo. -On haastavaa valita niin monien mielenkiintoisten hakemusten joukosta kymmenen semifinalistia kullekin alueelle. On myös meidän velvollisuutemme tukea kaikkia kandidaatteja tavalla, joka tekee kilpailusta realistisen ja erittäin opetuksellisen. S. Pellegrino Young Chef ei ola vain mahdollisuus nousta esiin, mutta myös mahdollisuus kansainväliseen kohtaamiseen, tiedon vaihtoon ja jakamiseen.

Keittiömestari Henri Alén Tukholman osakilpailun tuomari ja mentori

Kesäkuusta joulukuuhun 2017 semifinalistit jokaiselta alueelta kilpailevat paikallisissa kilpailuissa. Jokaisella alueella on tuomaristo, joka koostuu johtavista kokeista, jotka arvostelevat semifinalistien ruokalajit ja valitsevat parhaimman perustuen viiteen ’Kultaiseen Sääntöön’.

Skandinavia-Baltian paikallinen kilpailu järjestetään Tukholmassa, 24. lokakuuta. Suomen tuomariston jäsenenä toimii muun muassa Muru- ja Finnjävel -ravintoloistaan tunnettu huippukokki Henri Alén, jonka oma ura alkoi tasan 20 vuotta sitten. Vuonna 2004 hän voitti Vuoden nuori kokki -tittelin ja oli neljäs nuorten kokkien maailmanmestaruus-kisoissa. Hänen ensimmäinen ravintolansa Muru valittiin 2012 vuoden ravintolaksi ja nykyään hän on Murun ja Finnjävelin lisäksi omistajana Pastis- ja Bystro –ravintoloissa. -Olen ylpeä saadessani olla mukana S.Pellegrino Young Chef –kilpailussa tuomarina ja mentorina. Nuorten kokkien käsissä on ruoan tulevaisuus ja meidän vanhempien kokkien käsissä on ruokkia muutosta, Alén sanoo.

Joulukuun 2017 loppuun mennessä, 21 Young Chef -kilpailijaa ympäri mailman julkistetaan virallisiksi finalisteiksi ja he jatkavat matkaansa kohti Grand Finalea, joka pidetään kesäkuussa 2018. -Mahdollisuus osallistua S. Pellegrino Young Chef 2016 kilpailuun oli ainutkertainen kokemus. Osanottoni oli erittäin palkitsevaa ja olen erittäin kiitollinen kun sain mahdollisuuden tavata ja kilpailla kulinaristisen maailman parhaimpia nuoria kokkeja vastaan, sanoo tanskalainen Nikolaj Schmidt Skadborg, Skandinaavian alueen viime vuoden finalisti ja ravintola Slettenin Sous Chef.

Mikael Mihailov

Mikael Mihailov toinen Suomen edustaja

Scandinavia-Baltian -osakilpailuun valitut 10 semi-finalistia: • Andrea Miacola, Era Ora, Kööpenhamina, Tanska ruokalajillaan ’’Paahdettua viiriäistä, hasselpähkinä kreemiä ja Polignano porkkana Boullionia’’ • Michal Slawik, Kong Hans Kaelder, Kööpenhamina, Tanska ruokalajillaan ‘Punajuurta oistereiden, piikkikampelan ja savustetun luuytimen kanssa’ • Anton Husa, Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi ruokalajillaan ’Purjolla päällystettyä turskaa, karamellisoitua selleriä, täytettyjä sipuleita savustetulla tilliemulsiolla’ • Ina Niiniketo, Mister French, Tukholma, Ruotsi ruokalajillaan ‘Köyhän miehen Hanhenmaksa & Tryffeli’ • Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss, Norja ruokalajillaan ‘Norjalaiset Vuonot’ • Tomasz Rochon, Oset Høyfjellshotell, Gol, Norja ruokalajillaan ‘Ankkaa nauriilla, männyllä ja hapatetulla sellerillä’ • Jussi Piiroinen, Dining 26 by Arto Rastas, Tampere, Suomi ruokalajillaan ’Suomalaisen metsän maut’ • Mikael Mihailov, Ravintola GUI/Hilton Helsinki Airport, Vantaa, Suomi ruokalajillaan ’Luonto’ • Alar Aksalu, Georg Ots Spa Hotel, Kuressaare, Viro ruokalajillaan ‘Itämeri – Lohenpoikanen & kuha merilevärulla‘ • Jegors Porulevs, Ravintola DOM, Tallinna, Viro ruokalajillaan ’Peura ja Metsä’