Tässä yleisön suosikkiviinit Viinimaa festareilla 2018

Viinimaa Festival (entinen Mikä Viini! festarit) keräsi jälleen syyskuussa viininystäviä Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle. Kurkkaa mitä viinejä nautittiin Viinimaa Festivalilla eniten. Ovatko ne myös sinun suosikkisi?

suosikkiviinit

Tässä ovat yleisön suosikkiviinit:

Suosituin kuohuviini

Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut henkii ulkoasullaan Barcelonan kaupungille leimallista jugend-arkkitehtuuria. Runsaan makunsa ansiosta tämä kuiva cava on erityisen monipuolinen ruokajuoma. Se sopii hyvin myös alkumaljaksi, ja tietenkin Barcelonan matkan suunnitteluun ensi keväälle!

Suosituin valkoviini

Kungfu Girl Riesling nautitaan kotonakin hyvässä seurassa ja rennolla asenteella. Yhdysvaltojen Washington Statesta tuleva raikkaan hedelmäinen ja kuivahko riesling toimii etikettiään myöten aasialaisen ruoan tai kalan ja äyriäisten kanssa. Kungfu Girl oli festarikävijöiden suosikki myös viime vuonna.

Löydät suosikkiviinit Alkosta, katso saatavuus klikkaamalla Alkon logoa. Juttu jatkuun alempana.

Suosituin punaviini

19 Crimes Red viini kertoo Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista englantilaisista rikollisista. Tutustu John O'Reillyn tarinaan lataamalla Living Wine Label sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

Keskitäyteläinen ja marjaisan aromikas viini on helposti lähestyttävä ja sen jäännössokeria sisältävässä maussa aistii tummaa marjaa. Nauti sellaisenaan tai tuhdimpien pastojen ja liharuokien kanssa.

Suosituin roseviini

Pasqua 11 Minutes Rosé on kevään uutuusrosee Italiasta. Sen kuiva, tyylikkäästi hapokas ja moniulotteisen marjaisa maku sopii niin salaattien sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Kauniin pullon etiketin latinankielinen lause Odi et Amo tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa'. Lesbia-nimisen naisen kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.

Viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa.

07.09.2018